אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארוחת בוקר בכרמלה בנחלה: מנות ביצים מאכזבות

את האווירה האירופאית, הפתיחים המצוינים והסלט הנפלא מחלישה שקשוקת פירות ים סתמית וקטנה. ארוחת בוקר שעולה 85 שקלים אמורה להיות אחידה ברמתה

תגובות

הדיל: ביום שישי הופך מדרחוב נחלת בנימין למלכודת צפיפות. המוצא האלגנטי מהאקרובטים המפריחים בלוני ענק, הילדים הדבקים ב"אמא תקני לי", הפיתות דרוזיות שאורבות בכל פינה, ההמונים המקומיים והתיירים הוא פנייה לרחוב רמב"ם. שם ניצב בית העמודים הרומנטי והוותיק המוקף במרפסת קלאסית ואדניות מלאות ירק. בבניין הזה פועלת מסעדת כרמלה בנחלה על  חדריה הנסתרים ויפי הרהיטים. נעים להתמסר באופן טוטאלי ונטול רגשות אשם לתחושת האסקפיזם שהמסעדה מספקת ולשגות במחשבה שהגעתם בכלל ליבשת אחרת, מנומסת ומושלגת יותר.

מחירה של ארוחת הבראנץ' הוא 85 שקלים עבורם מקבלים למרכז השולחן מנות פתיח, סלסלת לחמים, ממרחים, שתייה קרה וחמה ומנה לבחירה, מתוך שבע האופציות שבתפריט. בין המנות הקלילות שבתפריט ארוחת הבוקר יש כריך פרעצל עם סלמון מעושן, גבינת שמנת, רוקט ובצל; וביצי עין ברוטב עגבניות, תרד, זיתים, שום וגבינה מלוחה. עבור סועדים רציניים יותר מוצעים אומלט קלאסי עם פירות ים קצוצים בשמנת ועשבי תיבול; ביצים מבולבלות עם תפוח אדמה, בייקון קצוץ וטימין; או שקשוקה עם שרימפס וקלמארי.ארוחות בוקר - להמלצות נוספות

אוהבי הבצק יוכלו לבחור בין פלאם קוכן - מאפה שמרים דק עם בייקון, בצל, קרם פרש ועלי רוקט לבין כריך קוררנביף מסורתי ביתי. כדי לתת ייצוג שווה לאגפים השונים, הלכנו על שקשוקת פירות הים וכריך הקורנביף הביתי.   השעה: ארוחת הבראנץ' מוגשת בימים א'-ה' בין השעות 12:00-18:00 ביום שישי בין 10:00-17:00 ובשבת בין השעות 11:00-13:00.החברה: מוקפדת, נהנתנית וחפה מפלצנות מכבידה. המסעדה מאוכלסת במי שמעריכים את השקט והפרטיות שמאפשרים החלוקה של המסעדה לחדרים והמרחק של השולחנות זה מזה. מוזיקת ג'אז מושמעת כל הזמן ברקע ויוצרת אווירה סלונית נינוחה.כמה יפה ככה טעים. הפתיחים בכרמלה בנחלה (צילום: יעל רייף)השתייה: מיץ אשכוליות וורוד שטעמו הרגיש רחוק מהדבר האמיתי, הוחזר למטבח. במקומו קיבלנו לימונדה סבירה ותו לא. אף אחד מהשניים לא נסחט במקום ולא הוסיף לארוחה רעננות וערך בריאותי.הקפה: קפוצ'ינו של חברת דאדא הישראלית היה כהרגלו מצוין. התערובת הטעימה יחד עם הקצפה מקצועית הניבו יופי של קפה. הלחם: שני סוגי בצקים ליוו את הבראנץ': הפרעצל המפורסם והנהדר של השף דניאל זך ולחם בהיר, טרי, אוורירי ובעל קרום פריך. שניהם שמרו על פאסון והצדיקו את התדמית. הפתיחים: עוד לפני הממרחים והביצים, מילאו את השולחן צלחות וינטאג' אלגנטיות עמוסות בכל טוב. המרעננת ביותר היתה מנה יפת מראה של פרוסות עגבניות חממה מתוקות ובשרניות עם גבינת המאירי בעלת טעם כבשים עדין וטוב, שמן זית, כוסברה, צ'ילי וזיתי תסוס. מדובר במנה ססגונית וטעימה החושפת בכל טעימה קשת טעמים רחבה שנעה בין מתוק, מלוח וחריף. מנת פלפל שושקה קלוי ממולא בגבינת צאן היתה מוצלחת, אך הפלפל, על אף טעמי הקלייה העדינים, היה מעט אנמי וחסר את המתיקות האופיינית. איקרה ביתית בצבע אפרפר שהעיד על אותנטיות, הוגשה לצד פלפל אדום, בצל וצנוניות, זכתה לתשואות והיתה נהדרת, עתירה בביצי דגים ובעלת מרקם עשיר. סלט עשבי תיבול קצוצים עם קשיו היה גם הוא מוצלח מאוד, לימוני, רענן וטעים. אווירה סלונית נעימה. כרמלה בנחלה (צילום: יעל רייף)הביצים: לאחר פתיחה כה מוצלחת, ציפינו למנות ביצים מצטיינות. הציפייה הגדולה החלה להתערער כבר עם הגעתה של מחבת ברזל מיניאטורית לשולחן ובתוכה מה שאמור היה להיות שקשוקה עם שרימפס וקלמארי. מתחת, מעל וגם בצדדים לא היה רמז לפירות ים, למעט דוגמית מינימלית של קלמארי יחיד. גם רוטב העגבניות איכזב ונעדר כל עידון, טעם או טאץ' ביתיים. על אף מימדיה הצנועים של המחבת, איש מהסועדים לא סיים את המנה שהוכתרה כסתמית ונטולת עניין. 

הכריך: כריך הקורנביף היה מוצלח יותר. בתוך לחם בהיר הונחו שכבות רבות של קורנביף ביתי שהוכן לפי הספר והיה אדמדם מבפנים, טעים ועסיסי, לצד עגבניה, מלפפון חמוץ וחרדל. תוספת טובה של קולסלאו ותלולית חרדל השלימו את התמונה ויצרו מנה טעימה ומשביעה.הממרחים: לצד המנות העיקריות הגיעו צלוחיות הממרחים. ספק אם חמאת האנשובי עזת טעם וספק תצלח את בלוטות הטעם של אלה שלא חובבים טעם דגים חזק. מטבל עגבניות טריות מגוררות עם חזרת לבנה ושמן זית היה חביב, אך טעימים ביותר היו סלט עם חתיכות גדולות של ביצים, בצל מטוגן, חרדל ומיונז, וקונפיטורת תפוחים נהדרת עם חתיכות פרי גדולות.

השירות: קשוב, יעיל ואישי. בדיוק כמו שצריך.השורה התחתונה: ארוחה המתומחרת במחיר יקר להחריד של 85 שקלים אמורה לשמור על רמה גבוהה ואחידה לכל אורכה. על אף מנות הפתיח הנהדרות והממרחים המהנים, אם לוקחים בחשבון את הנפילה הגדולה במנות הביצים ואת סלסלת הלחמים המוצלחת אך הדלה, נוצרת בעייתיות ביחס בין מחיר לתמורה. רמונט כולל באגף מנות הביצים כמו גם העשרת היצע הפחמימות, יהפכו את הארוחה למשתלמת, כדאית וטעימה, מתחילתה ועד סופה.כרמלה בנחלה התבור 46 פינת רמב"ם, תל אביב

*#