${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארוחת בוקר במטבח של רמה: חוויה שכולה עונג

האוכל מעולה, האווירה נעימה, התפאורה מרגיעה, והמחיר הגיוני וסביר. ארוחת הבוקר במושב נטף היא בדיוק מה שאתם צריכים 

תגובות

הדיל: על המטבח של רמה כתבנו כאן לפני כמה שנים. התלהבנו אז מהאוכל המצוין, אבל המחיר נראה לנו בזמנו מוגזם. מאז התייקר כל מה שהיה יכול להתייקר במדינה, אך בדרך משמחת כלשהי, במטבח של רמה שמרו על אותה רמת תמחור, כך שמה שפעם נחשב יקר, היום הוא רק קצת מעל הממוצע. » המטבח של רמה - לשעות פעילות ולכל הפרטים» בוקר בבנדיקט: לא מחויבים לשעון» בוקר בשאפה בר: דו קוטביות בפשפשים» בוקר בנדב קינוחים: מצפון תבוא הבשורהאבל לא זה מה שהביא אותנו למקום. הסיבה לבואנו הוא תפריט בראנץ' הטעימות שהושק לפני מספר חודשים, ושמאפשר לכל סועד לטעום ממבחר המנות ללא בחירה - פעולה לא קלה כשמדובר בתפריט מעורר תאווה. 98 שקלים לסועד עולה הארוחה המדוברת והיא כוללת שמונה מנות, חלקן מוגשות למרכז השולחן וחלקן אישיות, אחת מתוכן ניתנת לבחירה, ויש גם משקה לבחירה. היינו שני רעבים ויצאנו למשימה בציפייה גדולה.התפאורה היא חלק מהעניין. המטבח של רמה (צילום: יעל רייף)

בראנצ' הטעימות מוגש בסופי שבוע בימים ה'-ש' החל מהשעה 10:00, אבל כדאי לברר מראש טלפונית או באתר משום שימי ושעות הפתיחה משתנות לעיתים.

החברה: מכל קצוות הארץ מגיעים למטבח של רמה. מי שאוהב את הרעיון של אכילה בחיק טבע תחום וידידותי למשתמש, בצירוף מנות יצירתיות שעושות כבוד לאמא אדמה - ירגיש בבית. כך נכנסו למקום זוגות, משפחות וגם קבוצות קטנות של מקומיים ותיירים. כל הרכב התמקם בקצה אחר של המקום, חלקם בשמש, חלקם במקום מוצל וזוג רומנטי אחד זכה לקבל שולחן מבודד הניצב על תל אישי שמופרד מחלל המסעדה.

השתייה: כיאה למקום שמבסס את המטבח על תוצרת האדמה, כל המשקאות במקום טבעיים ונסחטים במקום בעת ההזמנה. אנחנו הזמנו לימונדה ביתית טעימה ומתקתקה במידה. לצידה לגמנו מיץ תפוחים ירוקים צונן ונהדר.

הלחם: בכל הנוגע למראה, זכה מגש הלחם לתשואות רבות. לצד הלחם השחום שהזכיר בצורתו צמת חלה, היה צבעוני ומשובב נפש ובלוטות טעם, פוזרה בקפידה מניפת תבלינים: זרעי כוסברה, זעתר, קצח וגם שומשום פריך שנועדו, אם נבחר בכך, לתבל את הלחם החם. בצענו פיסה לוהטת מהלחם הלבן הדחוס מעט והפריך מבחוץ, וטבלנו לפי הסדר בממרח המבוסס על לימון כבוש, תפוחי אדמה ושמן זית - שילוב מעניין מעודן בטעמו ובעל מרקם מיוחד, לאחר מכן בפסטו כוסברה עוקצני, יוגורט עדין שכיבה את השריפה וזיתים צבעוניים בתיבול עז. את גרגרי החומוס בסומק שהיו לטעמנו קשים יתר על המידה אהבנו פחות, אז עברנו לריבת תאנים קרמלית וסמיכה שהלחם וגם אנחנו ספגנו בהנאה.עשו זאת בעצמכם. הלחם(צילום: יעל רייף)

הפתיחים: ראשונה הגיעה לשולחן צלוחית יפה וצבעונית - תורת הגשה מושכלת ולא מתאמצת שתאפיין את שאר המנות שיוגשו לנו בהמשך. בבסיס הצלחת הונח צזיקי סמיך שתובל בעדינות בעשבים טריים ושפע שום ומסביבו שמן פפריקה מעושנת חרפרף שהיווה קונטרסט מושלם. אחריו הגיעה צלוחית שכולה כתמי צבע יפהפיים: בורדו, לבן וירוק שהורכבו מסלק צלוי ומתוק שנטחן עד למשחה חלקה ומעליו טחינה, גרגרי חומוס בסומק ומעל הכל סליקורניה, צמח מלוח ופריך אותו נוהגים לכנות אספרגוס ים. בזמן שהיללנו את שתי מנות הפתיח, הגיעה צלחת גדולה ובה סלט עגבניות שרי, בצל סגול, מעט פטרוזיליה וזיתים סגולים. מתחת לאלו נחבאה טחינה ירוקה, סמיכה ועשירה בארומת תבלינים שנטחנו יחד איתה לממרח שהחמיא מאוד למרכיבי הסלט.

העיקריות: מתוך רשימת המאפים בתפריט הרגיל התבקשנו לבחור רק אחד, משימה לא פשוטה בכלל. בסוף הלכנו על מאפה שמורכב מכמות נדיבה של בשר טלה קצוץ ומתובל שעורבב עם בשר חציל קלוי והוגש על בצק שטוח ושחום מקמח לבן. את המאפה ניקדו עגבניות מיובשות, פטרוזיליה, וצנוברים קטנטנים ומלאי טעם. בצד הוגשה פנכת טחינה ירוקה. זו היתה מנה טעימה מאוד רק חבל שהבצק דק מלהכיל את המילוי, שגרמו לו להתכופף ולהישבר מכובד המשקל. סכין ומזלג פתרו את העניין.נהדרת ומתקתקה. מנת פטה כבדי עוף (צילום: יעל רייף)

אחרי שסיימנו עם המנה, הגיעו שתי צלוחיות ובכל אחת מהן "ביצה מושלמת": פטריית פורטבלו אפויה והפוכה שמשמשת מצע לדיסקית גבינת עזים רכה ונמסה כמעט ומעליה ביצה עלומה מדויקת. כשבוצעים את הביצה והחלמון מציף את הכל, מתקבל רגע אחד מושלם של חווית טעמים ומרקמים.את אגף העיקריות חתמה מנה נהדרת ומתקתקה של שני כדורי פטה כבדי עוף שצופו בפנקו וטוגנו עד פריכות, ומתחתם סירופ צ'ילי מתוק מתובל ותות שדה טעים. יופי של מנה.

על תקן סיום אירופאי לארוחה הוגשה פלטת עץ יפה ועליה מבחר גבינות עיזים רכות מחוות הר הרוח הקרובה. חלקן הזכירו ברכותם הנמסה קממבר, אחרות, כמו זו שצופתה באפר פחם, היו מעניינות במרקמן ומלאות טעם, אך המשותף לכל הגבינות שטעמנו - סך הכל ארבעה סוגים - הוא היותן מהטובות שטעמנו בארץ. אדום אדום. סלט עגבניות שרי (צילום: יעל רייף)

השירות: אישי, חייכני, חברותי מאוד וגם אינפורמטיבי ויעיל. במילה אחת, נהדר. בארבע מילים, הלוואי עלינו בתל- אביב.

השורה התחתונה: מהארוחה בנטף יצאנו רווי עונג. זה מתחיל בסביבה יפה בה שוכנת המסעדה, שמשתלבת בנוף המקיף אותה, ממשיך עם הרבה חיוכים שמגיעים מכל אחד מנושאי התפקידים. אז מגיע תורו של האוכל שמאופיין בבחירות יצירתיות, שילובים מקוריים, חומרי גלם משובחים שגדלים סמוך למטבח, וטבחים שכנראה עושים את עבודתם מהלב ולא רק באמצעות היד. גם המחיר, 98 שקלים לסועד, הגיוני והוגן מאוד ביחס לתחושת השובע וההנאה הנשארות בדרך הביתה.

*#