טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארוחת בוקר בבנדיקט: לא מחויבים לשעון

בנדיקט מציעה ארוחות בוקר מוצלחות שגובלות בארוחות ערב ומעלות את השאלה האם התמורה שווה את המחיר?

תגובות

הדיל: את הבנדיקט מכירים כולם. גם סרבן ארוחות הבוקר העיקש ביותר וודאי מצא עצמו נסחף עם הזרם ומתפשר על ארוחת בוקר אלטרנטיבית שחורגת מהדיל המוכר. ככה זה כשהתפריט בנוי מעשרות ארוחות, מנות ומרכיבים שונים, כשהחוליה המקשרת בין כולם היא ביצה. עם כל כך הרבה אסים בתפריט אחד, קצת קשה לחדש בכל הנוגע למנות העומדות בהגדרה הנרחבת של "בוקר" ובכל זאת, עם ספיישלים חודשיים מתחלפים וארבע מנות חדשות בתפריט, הצליחו הבנדיקטים פעם נוספת, להביא אותנו למקום.» בנדיקט - לכל הסניפים» שאפה בר: דו קטביות בשוק הפשפשים» נדב קינוחים: מצפון תבוא הבשורה» קפה בראון: לא כל הנוצץ זהבתפריט הבוקר המחודש מחולק לעדות-עמים-סגנונות ככה שקל יותר לקבל החלטה, במיוחד כשמגיעים רעבים. בתפריט הספיישלים התלבטנו בין שתי מנות מסקרנות: פנקייק קריבי עם קוביות אננס בסירופ, בייקון במייפל ותערובת אגוזים, מוגש עם סלט פירות (43 שקלים) או בנדיקט בקן, מנה קדאיפית עם תערובת מנגולד, פטריות ועוד, ביצים עלומות ורוטב הולנדייז, מוגשת עם סלט ירקות, לחמים ומשקה לבחירה (76 שקלים) - והיא זו שנבחרה. בכל שעות היממה. בנדיקט (צילום דודו בכר)בתפריט המנות החדשות יש ארבע וריאציות למנות מוכרות: בוקר מוגרבי - ארוחה שלמה שבמרכזה תבשיל בשר טחון, תפוח אדמה, צנוברים ותבלינים עם טחינה יוגורט וסומק (67 שקלים); סלסיצ'ה אי פפרוני - נקניקיות צ'וריסו מוקפצות עם פלפלים אדומים וירוקים, בצל סגול, קונפי שום ועשבי תיבול על פולנטה קשה וביצה עלומה (69 שקלים); ברקפסט טאקו מקסיקני - טורטיות עם איולי צ'יפוטלה, פריחול'ס, ביצה מקושקשת עם נקניקיות צ'וריסו ובצל, רוטב חלפיניו ליים וסלסת עגבניות, מוגש עם קלח תירס צרוב על הגריל וגוואקמולי (69 שקלים); ופילי צ'יז-סטייק סנדוויץ'- ג'בטה ובה נתחי שייטל צרובים במחבת עם בצל, פטריות, גבינת גאודה, איולי צ'יפוטלה ושתי ביצי עין, מוגש עם עגבניות שרי צלויות, קטשופ פלפלים, צ'יפס ובירה (72 שקלים). התלהבנו מרעיון הצ'יפס והבירה, ולכן הזמנו אותה.

החברה: בזכות הקונספט של המקום, אכלנו את ארוחת הבוקר דווקא בשעות הערב המאוחרות. לצידנו סעדו זוגות, כמה אמהות ובנות, חבורות בנות בפגישות של אחרי עבודה וגם כמה שכנות מהאזור שישבו לקפה ועוגה.

השעה: ארוחות הבוקר מוגשות 24 שעות ביממה.

הקפה: אספרסו קצר של mauro היה מדויק, מרוכז ועוקצני כראוי.

השתיה: רוב הארוחות הבוקר מגיעות עם משקה לבחירה מתוך מבחר נאה של משקאות: קפה קר, מיץ תפוזים וארבעה קוקטיילי שמפניה שונים. בחרנו בקוקטייל בנדיקט על בסיס שמפניה ודובדבן אמרנה שהיה אלגנטי למראה אך נטול טעמי דובדבן להם ציפינו, לבד מריכוז האלכוהול בתחתית בכוס. דיל הפילי צ'יז-סטייק מגיע עם בירה בילט אין אבל אפשר להמירה באחד מהנ"ל. הלכנו על קרלסברג, האופציה היחידה בתפריט באותו ערב.סלסילה של כיף. לחם בנדיקט (צילום רותם מימון)

הלחם: בנדיקט ידועים בסלסלות הלחם שלהם, וגם הפעם הן היו מפנקות. בכל סלסילה ארבעה סוגי פחמימות  קוקטיות וחמימות: לחם אוורירי של תפוח בדבש מקמחים מעורבים, בעל מתקתקות נעימה וניחוח תפוחי נעים; בריוש חמאתי רך; לחם דגנים מכוסה גרעיני חמניה, שומשום וזרעי פשתן פריכים; ובאגט מסורתי. כולם נהדרים ומהנים.

הממרחים: לצד הלחמים הוגשו שלוש פנכות: חמאה, ריבת תפוחים במרקם נוזלי מדי ושוקולד נוטלה. בנוסף לאלו הזמנו מנה ראשונה מוצלחת מאוד של שתי פטריות פורטובלו שהושרו בשמן זית שום וטימין, נצלו בגריל, כוסו במטבע גבינת עזים ולוו בויניגרט בלסמי מצומצם (24 שקלים). השריית הפטריות בנוזלים שמרה על מרקמן בשרי ויציב כך שהצלייה לא הפכה אותן למסמורטטות, אבל כן תרמה ארומה נעימה של אש וטעמים מעושנים. הבלסמי המצומצם היה מאוזן ומדויק וחוסל בעזרת הלחמים.

הביצים: מנת הפילי צ'יז-סטייק היתה לא פחות מנהדרת. במרכז הצלחת הונחה ג'בטה פריכה וגדולה בעלת קרום נהדר, ובתוכה נתחי שייטל שנצרבו במחבת בדיוק רב, עם בצל, פטריות ושמנת. בשונה מהכריך המסורתי, כאן נפתחו הטעמים עם מעט שמנת, כך שהתערובת קיבלה אופי תבשילי והזכירה ביף סטרוגנוף טעים. מעל התבשיל הונחו שתי ביצי עין וגבינת גאודה נמסה. בצד היו ארבע עגבניות שרי צלויות, סלסת פלפלים וצ'יפס דק וחביב. איולי צ'יפוטלה שהובטח בתפריט לא הורגש במנה.הו וואו. פילי צ'יז-סטייק (צילום: סטודיו דן לב)בנדיקט בקן הוגש על הבשורה החדשה ששטפה את העיר- מצע קדאיף. בצל, שום, מנגולד ופטריות שימאג'י הוקפצו ביין לבן, עורבבו עם ציר פורצ'יני והונחו על שערות הקדאיף הפריכות. מעל אלו הונחו שתי ביצים עלומות מושלמות שכוסו ברוטב הולנדייז מתקתק ועתיר חמאה. על אף שפטריות השימאג'י לא מצטיינות בטעמי אגוז- פטריות עשירים, משחק המרקמים והטעמים היה מוצלח והמנה הוכרזה כהצלחה.

הסלט: סלט ירקות שהורכב מעגבניות, חסה, מלפפון ובצל, היה החלק החלש ביותר בארוחה, באשמת עודף חומץ שהשתלט על טעמם של הירקות.

שירות: המלצר חמוד וחייכן, התעניין כל הארוחה במצבנו, החליף לחמים כשאלו נגמרו בלי שהיינו צריכים לבקש וגם המליץ בכנות על מנות נבחרות. נדיר, וצריך יותר כאלה.

השורה התחתונה: הבנדיקט הוא מקום נעים מאוד לישיבה, החל מהעיצוב דרך המוזיקה, השירות ובעיקר בזכות התחושה שאין שום סיכוי לצאת משם רעבים. הסוגייה כאן עוסקת ב - "וליו פור מאני". אם מתייחסים למנות שאכלנו כארוחת בוקר, אז מדובר בארוחת בוקר יקרה למדי הגבוהה ב- 20 שקלים בממוצע מארוחות הבוקר אחרות בעיר. אם פורטים את המנות למרכיביהן, אזי מדובר בארוחה שלמה. לכן, כשמגיעים לבנדיקט, כדאי וממולץ לוותר על ארוחת הבוקר הקלאסית והיקרה שמחירה 62 שקלים, וללכת על הארוחות העשירות והיצירתיות יותר, שמהוות ארוחה שלמה לכל דבר.

*#