${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארוחת בוקר בשאפה בר: דו קוטביות בשוק הפשפשים

המתחם מציע המון מקומות אוכל ובילוי שנראים ומרגישים אותו הדבר. את הגיוון של השאפה בר קיבלנו דווקא במנות ובשירות, שנעו בין הצלחה לכישלון

תגובות

הדיל: הרבה זמן לא יצא לנו לבקר בשוק הפשפשים ובמתחם השוקק הסובב אותו. מביקורנו הקודם זכרנו מבחר יפה של מסעדות "שוק" ומסעדות "ליד השוק" עם עיצוב אקלקטי, פרחים מפלסטיק ולפעמים גם ספות נוחות. הביקור הנוכחי הצביע על תופעת שכפול ושעתוק מפתיעה: כמעט כל המתחם היה מנוקד במסעדות, ברים וטברנות סטייל, שנראו כגרסה תאומה אחת של השניה ושמרו על סגנון זהה: שולחנות עץ דומים וקרובים מדי אחד לשני בחוץ, חלל פנימי שרוהט בהשראת השוק הסמוך, הרבה גרוב באוויר ותפוסה מלאה. זו כנראה ההוכחה לכך שעם הצלחה לא מתווכחים, אבל גם לא מנסים לחדש או להיות מקוריים. התמקמנו בשולחן קטנטן הממוקם ברחבה החיצונית של השאפה בר, שמאפשר צפייה בעוברים ושבים.» שאפה בר - לשעות פעילות ולכל הפרטים» בוקר בנדב קינוחים: מצפון תבוא הבשורה» בוקר בקפה בראון: לא כל הנוצץ זהב» בוקר בפטיט קפה: אהבה ממבט ראשוןתפריט ארוחות הבוקר רחב ומכיל מעל 12 ארוחות שונות ומקוריות, כל אחת בסגנון ובגודל אחר. אחרי שעברנו על כולן (פעמיים), הופתענו לגלות שאף אחת מהן לא כוללת את הדיל המסורתי של ביצים לבחירה, ממרחים, לחם וסלט. במילים אחרות, ביצים לחוד וממרחים לחוד, כך שמי שמחפש ארוחה עשירה ומשביעה, יצטרך להסתפק בהרכב שונה מזה שבדרך כלל מוגש. אחרי לבטים ובהמלצת המלצרית, הלכנו על על ארוחת שפצל'ה (48 שקלים) וארוחת חביתתה (43 שקלים).

השעה: ארוחת הבוקר מוגשת כל יום עד השעה 14:00.

החברה: צעירים, יפים, אמנים, אנשי עט, תרבות, פנים מוכרים ומקבץ היפסטרים פוטוגני במיוחד. כל אלו הרכיבו קולקציה שתוכל לשאת בגאווה את הכותרת "עירוניות במיטבה".סטייל אורבני. שאפה בר (צילום: יעל רייף)

השתייה: אף אחת, חוץ משלוש הארוחות הראשונות, לא מוגשת עם משקאות. תוספת של מיץ תפוזים טעים שנסחט במקום ומגיע בכוס גדולה, עולה 15 שקלים - לא הכי ידידותי לכיס.

הקפה: אותו כנ"ל מהסעיף הקודם חל גם על הקפה. תוספת קפה תייקר את הארוחה בארבעה שקלים. קפוצ'ינו מתערובת המקום היה נהדר, מדויק ומלא ארומה, והוקצף כהלכה, גם בגרסת הסויה.

הלחם: ציפינו להרבה יותר. בצלחת שהגיעה לשולחן היו שלוש פרוסות חלה, טריה אומנם, אבל רק חלה. חלה היא דבר נהדר, אך כזה שעלול למצות עצמו אחרי זמן מה. זה רק מתבקש שיוסיפו מאפה אחר, שיאפשר גם למי שאינו חובב או מסתפק בחלה למצוא אושר פחמימתי אחר בארוחה.

הממרחים: ארוחת החביתתה הוגשה עם שמנת חמוצה, ביתית ומוצלחת. זה הכל. בהיעדר ממרחים נוספים, הזמנו מנת צד של כבד קצוץ (28 שקלים) שהגיע עם ביצה קשה ובצל מטוגן מינוס שומן מן החי, ונחתך בסכין לחתיכות גסות וגדולות. גם הטעם וגם המרקם היו יכולים להיות מוצלחים יותר אם הכבד היה נותר מעט ורוד, ולא נצלה עד דרגת קושי שהיא לא טעימה ונעימה. לצידו הוגשו מלפפונים חמוצים לא מוצלחים וחתיכות צנון פריכות.חביתה או פשטידה? חביתתה (צילום: יעל רייף)

הביצים: החביתתה הוגשה במחבת ברזל קטנה, ונראתה מעוררת תאבון בזכות נפח מרשים וחתיכות גדולות של ברוקלי ונענע ששולבו בה. גם במבחן הטעימה היא עמדה בגבורה. הברוקולי רוכך לפני שצורף לביצים ותרם למנה נופח של פשטידה, הנענע ריעננה את העניינים והפרמזן הוסיף ניחוח איטלקי. הסועדת שלצידי, שהכריזה על רעב עוצמתי, הצליחה להשתלט בקושי על 80% מהמנה לפני שהודיעה על כניעה. גם מנת השפצל'ה היתה מהנה מאוד. הבצקניות היו קטנות ואווריריות, הן הוקפצו בחמאה וגובו בנקנקיות עזות טעם ובחתיכות קטנות ושומניות מדי של בייקון. מעל הכל הונח צמד ביצי עין כתומות ורכות חלמון, פלפל שחור וכמות נאה של פרמזן מגורר. למרות סכנות הכולוסטרול הטמונות בה, מדובר במנה מהנה מאוד, משביעה ומקורית.

הסלט: על תקן הסלט מתפקדת צלחת שוק ובה עגבניות, מלפפון וצנונית חתוכים גס, טריים וטעימים, ולצידם זיתים בשני צבעים ובתיבול עז.

השירות: כאן מתחלקת הביקורת לשניים. המלצרית שיועדה לשולחן שלנו היתה נחמדה מאוד, חייכנית ושירותית. בשונה ממנה, מלצרית אחרת שניסינו להיעזר בה לא מעט (היות והמקום היה עמוס באנשים), היתה מאוד לא חביבה והחוותה לעברנו עם האצבע תנועות "לא עכשיו" מגוונות ולא נעימות. כשבסופו של דבר נעצרה ליד השולחן ושמעה את שאלתנו לגבי סוג הקפה במקום, השיבה שאין לה מושג. ביקשנו פעם נוספת שתבדוק עם הבריסטה וקיבלנו תשובה ש"הוא עסוק עכשיו". לאחר מכן הסתובבה והלכה. מנה מוצלחת לצד מנה פחות מוצלחת. שפצל'ה וכבד קצוץ (צילום: יעל רייף)

השורה התחתונה: למרות שהחוויה היתה חיובית (למעט פקשושים קולינריים פה ושם), היו לא מעט דברים מהותיים המצריכים שיפור. ראשון הוא עניין השירות הלא סימפטי שקיבלנו חלק מהזמן, ושני הוא עניין הרכבת התפריט. מכיוון שרוב הארוחות מאופיינות בשילובים לא קונבנציונלים כמו סלט ביצים וסלרי או שתי פרוסות חלה מתוקה עם ריבת גוייאבה - לא כל אחד יוכל למצוא כאן את כוס התה שלו. רצוי וכדאי שלפחות חלק מארוחות הבוקר ישמרו על הרכב המוכר יותר.דבר אחרון הוא עניין דלות הממרחים. גם הפריטטה וגם ארוחת השפצל'ה הצדיקו תוספות של ממרחים, מה שהיה מעשיר אותן והופך אותן למשתלמות יותר גם בתחושה וגם במחיר.

*#