טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארוחת בוקר בקפה בראון: לא כל הנוצץ זהב

לארוחת הבוקר של בראון היו את כל הנתונים להיות ממש מוצלחת, אבל משהו בביצוע התפקשש

תגובות

הדיל: בכניסה לקפה בראון ידענו רגע קצר של אושר, שהתחלף ככל שנכנסנו עמוק יותר להיכל הבצקים הזה. על מדפי העץ סודרו מיני מטעמים, מרקחות, שמני זית ושאר מוצרי יוקרה שהיינו שמחים לקחת למטבח הפרטי, ומצד ימין על הבר סודרו עשרות מאפים, לחמים, עוגות וכל מה שגורם לעיניים להתבלבל ולקיבה להתחיל לעבוד.קפה בראון - לשעות פעילות ולכל הפרטיםפטיט קפה: אהבה ממבט ראשוןקופי האוס: הלב במקום הנכון, הביצוע לאיטבתה בעיר: בטעם של פעםהתיישבנו ברחבה הפנימית והרועשת מאוד, שהמירה את תחושת הפרסטיז' בזו של בית קפה גנרי כלשהו שלא ממש משקיע מאמץ בחוויה של הלקוחות. התיישבנו בשולחן שהיה קרוב מדי לשולחן הצמוד, מנסים לתקשר איכשהו כשברקע רעש רב. למרות זאת זכרנו לטובה את מה שראינו בכניסה והגענו אופטימיים למעמד ההזמנה.נראה מבטיח. בראון (צילום: אורן זיו)במקום שבע ארוחות בוקר. חלקן קלאסיות וכוללות ביצים, מזטים, לחם וסלט (58-60 שקלים), ויש גם שני סוגי שקשוקה: עגבניות ומנגולד (44-46 שקלים), אגז בנדיקט (42 שקלים), מוזלי (36 שקלים) וגם פוקאצ'ה עם אנטיפסטי, מנגולד, רוטב עגבניות, ביצים וגבינת פטה.הלכנו על ארוחת בוקר BROWN המסורתית ועל שקשוקת מנגולד וגבינת פטה.

השעה: ארוחות הבוקר מוגשות כל יום עד השעה 17:00.

החברה: אפשר לסכם שלא מעט בוטוקוס וסילקון הושקעו במקום. בין שלל המתוחים והמוחלקים, נצפו גם נשות ברנז'ה במידת רלוונטיות שונה. אחרי שסקרנו בקפידה את אוכלוסיית הבלינג בלינג, הסכמנו שזה בדיוק המקום שיתן לכם להרגיש צעירים ועניים מרודים, אבל לפחות בעלי תווי פנים מקוריים.

השתייה: אפשר לבחור במיץ תפוזים, גזר או תפוחים וסלק שנסחטים במקום כמה פעמים ביום ומבוקבקים בבקבוק זכוכית בגודל של כוס נדיבה. בחרנו במיץ גזר שהיה מריר ולא טעים, והוחלף בגזר מבוקבק אחר שהיה טוב יותר, וגם במיץ תפוחים וסלק שהיה לא מתוק ולא טעים.

הקפה: קפוצ'ינו של המותג האיכותי  Diemmeהיה מצוין והוגש עם שכבת קצף יפה וסמיכה.

הלחם: אחד מהחלקים החזקים בארוחה. שני סוגי לחמים טריים וריחניים הוגשו לשולחן. האחד שאור כהה, חמצמץ ועתיר דגנים עם יופי של מרקם. השני בהיר יותר, קליל ואוורירי. לצידם הוגשה ריבת תות טעימה בצנצנת קטנה, מיותרת ולא כיפית לתפעול. עם שקשוקת המגולד, הוגשה פוקצ'ה שחומה משוחה בשמן זית, נהדרת ופריכה.החלק הטוב בארוחה. הקרואסון (צילום: יעל רייף)בגלל שיש לנו עיניים גדולות הזמנו גם מאפה קרואסון ממולא בגבינת עיזים וטימין (22 שקלים) שהיה הצלחה כבירה. עלי הקרואסון היו פריכים וחמאתיים והמילוי העדין לא השתלט או הכביד על המנה הנעימה. 

הממרחים: חמישה ממרחים כללה ארוחת הבוקר BROWN. טובות ביותר היו ברי וגבינה צפתית, שתיהן מחלב עיזים. גבינת השמנת הסמיכה היתה חביבה ובנאלית והזיתים מרירים ומתובלים בעזות. סלט הטונה התגלה כחוליה החלשה; המרקם היה דחוס ומחניק והטעם צורם ולא נעים, לא משהו שרצינו להמשיך ולאכול אחרי ביס יחיד.

הביצים: את החביתה שדרגנו עם עשבי תיבול שפוזרו בה בנדיבות והפכו אותה לחביבה ומעניינת יותר, וזה, פחות או יותר, היה הדבר היחיד שניתן להגיד עליה. לבד מכך מדובר היה בחביתה שטוחה ונטולת נפח או אווריריות. שקשוקת המנגולד היתה כבר סיפור אחר ומהנה הרבה פחות. עוד במבט ראשון בסיר עמוק שהכיל נוזל לבן, כמה עלים ירוקים, בצל סגול בשפע ושתי ביצים, הבנו שיש בעיה. נראה היה שרגע לאחר כניסת המרכיבים לסיר, והרבה לפני שאוחדו לכדי תבשיל מרוכז, נוספו הביצים והוסרו מיידית מהאש. קיבלנו מעין מרק חיוור, חסר טעם ולא נעים לאכילה. אם אנחנו הטבח, לא היינו מוציאים דבר כזה תחת ידינו ובטח שלא מגבולות המטבח.או שהטבח פישל, או שאנחנו לא הבנו. השקשוקה (צילום: יעל רייף)

הסלט: סלט ירקות קצוץ בסגנון ערבי ובו בצל, פטרוזיליה, עגבניות ומלפפונים היה טעים מאוד, טרי ומתובל כהלכה.

השירות: המלצר הראשון שליווה את רוב הארוחה נטה לגלגל עיניים לא מעט ובשאר הזמן נמנע לחלוטין מקשר עין. גם השאלות השונות ששאלנו נענו רק בקושי ועם תחושה חזקה ש"הוא עושה לנו טובה". מלצרית שהחליפה אותו היתה נחמדה ושירותית הרבה יותר.

השורה התחתונה: גם למועשרות מגיע לאכול טוב. במקרה הנ"ל, מסתבר שלא כל הבלינג בלינג הוא באמת זהב.

*#