טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארוחת בוקר בפטיט קפה: אהבה ממבט ראשון

מהאווירה הנעימה, דרך האוכל הפשוט ועד לסופגניות הנהדרות. יעל רייף חזרה מפטיט קפה עם ניצוץ בעיניים 

תגובות

הדיל: פעמים מעטות בחיינו חזרנו מאוהבים בבית קפה. לא יהיה זה מוגזם לומר שמרגע שהתיישבנו וזכינו בחיוך מאיר של "בוקר טוב" מהמלצרית, התחלנו לפתח רגשות למקום המתוק הזה. במקביל, ממש קיווינו שכאשר יגיעו המנות לשולחן, ילך הרגש ויגדל, או לפחות ישאר כשהיה. לא היינו מוכנים לחוות את הדיסוננס שבאכזבה.פטיט קפה - לכל הפרטים» בוקר בקופי האוס: הלב במקום הנכון, הביצוע לא» בוקר ביטבתה בעיר: טעם של פעם» בוקר בקפה נואר: מתעלה על עצמה

קפה פטיט הוא כל מה שקפה שכונתי צריך להיות: קטן, מעוצב בנעימות, משדר חום והכי חשוב, לא מתאמץ במראה ובגישה. בבית כמו בבית, הנינוחות היא התחושה המובילה. שמענו על המקום מחבר שמתגורר באזור ושהפך בשבועות האחרונים לדייר קבוע באחד השולחנות הפינתיים, שם הוא יושב עם הלפטופ וכותב את עצמו לדעת עד שמעלה עשן לבן. אז החלטנו גם אנחנו להגיע ולשאוב קצת השראה.המקום, כך התרשמנו ממבט ראשון, ניחן בחן גדול. מאחורי הבר ניצבים מדפי עץ מסיביים ועליהם פריטי וינטג' יפים, על כל שולחן עציץ צבעוני ומסביב מפוזרים ספרים ממגוון תחומים וגם סלסלת לקים צבעונית, בקבוק אציטון וצמר גפן - על כל צורך שעלול להתעורר אצל הלקוחה.חן גדול היה פה. קפה פטיט (צילום: יעל רייף)

בתפריט שש ארוחות בוקר (22-42 שקלים), רובן קלילות ומושתתות על טוסטים, לחם מטוגן וגם פירות עם יוגורט וגרנולה. יש גם ארוחה קלאסית עם ביצים לבחירה, לחם, גבינות וסלט. כל אחת מארוחות הבוקר כוללת משקה חם. בימי שישי מוגשות ארוחות עשירות יותר. הלכנו על ארוחה קלאסית וגם הזמנו שלישיית מזטים שבחרנו מתוך הרשימה הארוכה.

השעה: ארוחת הבוקר מוגשת כל יום עד השעה 17:00. המקום כשר ולכן סגור בשבתות.

החברה: מקומית ונעה בין תושבי השכונה, היפסטרים צבעוניים-אך-לא-מציקים וגם כמה לפטופיסטים מרוכזים שהתעסקו ביצירתם.

השתייה: בחרנו במיץ אשכוליות (14 שקלים) שהגיע בכוס קטנה והיה מעט חמצמץ ועוקצני.

הקפה: קפוצ'ינו של סקוואלה היה מוצלח והוגש עם כיפת קצף סמיכה וטובה גם בגרסאת החלב וגם הסויה.

הלחם: מגש כסף יפה ובו מיני פחמימות מגרות הוגש לשלוחן. לצד פרוסות טריות וריחניות של לחם מלא עם פרג שאופים במקום, הוגשו שני מאפי גבינה מלוחים ונהדרים עם קצח. אליהם, בשלב הקינוח, הצטרפו שני פרעצלים קטנים ופריכים עם פרג וארומה מתקתקה. כל אחד מהבצקים הללו היה נהדר, וכששידכנו עם ריבת פירות שמכינים במקום, ההנאה היתה גדולה.

הממרחים: לפעמים ביצוע מדויק וחומרי גלם טריים הם כל מה שצריך בשביל להפוך ארוחת בוקר למעולה. למרות שאף אחד מהם לא הרשים ביצירתיות או בתעוזה, כולם היו מהנים. הגבינה הצהובה, למשל, היתה רכה וטרייה, וגבינת השמנת היתה דחוסה ומושחתת כהלכה. היו שם גם שתי קוביות ענקיות של גבינה מלוחה ומעניינת בטעמה, שנשטפו בשמן זית מריר וטוב שרק הדגיש את רובד הטעמים. לצד אלו הוגשה קערית עם סלט טונה נהדר ועשיר בעשבי תיבול, קוביות גדולות וקראנ'ציות של מלפפון חמוץ, מיונז וחרדל דיז'ון.תענוג מתמשך. קפה פטיט (צילום: יעל רייף)דיל המזטים שהזמנו כלל לשמחתנו גם פוקצ'ה לוהטת על חשבון הבית. כל אחד מהמזטים (18-20 שקלים למזט), הוגש בכמות נאה ומשביעה בכלי זכוכית חינני. טעים ביותר היה זה שהכיל תשעה פלפלונים חרפים שמולאו בגבינה ועשבי תיבול. כל ביס התחיל פריך, מתקתק וחריף, עד שהגיעה הגבינה העדינה וכיבתה את כל הבערה. אהבנו גם את גלילות החציל המתקתקות שמולאו בגבינת פטה צאן. הניגוד בין בשר החציל העדין לגבינה הדחוסה היה נהדר, רק שפה ושם נתקלנו בחצילים עוקצניים עתירי גרעינים, מה שפגע קצת בחוויה. המזט השלישי, שהגיע בכמות של מנה בפני עצמה, הכיל פלחי תפוחי אדמה מושחמים ומתובלים בתערובת פרובנסאלית עדינה. מעליהם פוזרו קוביות פלפל אדום קלוי וגבינת פטה מלוחה. הטעם היה נהדר, אך טמפרטורת ההגשה הקרה מדי לא עשתה חסד למנה ולמרקם תפוחי האדמה. הפוקצ'ה שליוותה אותם היתה נהדרת ולא רק בשל העובדה שרגע לפני כן יצאה מהתנור לוהטת ושחומה. לבצק הלבן והאוורירי הוכנס קונפי שום מתקתק שנמס ונטמע בתוכו בתהליך האפיה. התוצאה הסופית היתה מלאה ארומה, חמה ונעימה.

הביצים: בהמשך ישיר להצלחה הכללית, גם כאן רווינו נחת גדולה בזכות חביתה תפוחה ואוורירית שטופלה ביד אוהבת, ובזכות תוספת של פטריות (3 שקלים) שרגע לפני שילובן בבלילה הושחמו קלות ופיזרו טעמים עמוקים לחלל החביתה.

הסלט: נהדר. את סלט הירקות הבנאלי החליפה צלחת גדולה ובה רצועות ידידותיות בגודלן של פלפלים אדומים וצהובים, מלפפון, עגבניה, ומעל הכל נבטי חמניות פריכים ועשירי טעם. המתוק: את הארוחה חתמנו בעוגת גזר מקמח מלא (14 שקלים) שמכינים במקום. למרות שקיים פוטנציאל גדול שהעוגה תהיה כבדה כעופרת יצוקה, היתה זו עוגה אוורירית ונעימת מרקם. אהבנו את התיבול המודגש ואת נוכחות האגוזים השלמים והגזר שהורגש בכל נגיסה.באות המצטיינות זכו ללא עוררין שתי סופגניות חלומיות (4.5 שקלים לסופגניה). האחת צופתה בתערובת שוקולד לבן וקוקוס קלוי ומולאה בריבת חלב, והשניה הוברשה בשוקולד ומלאה בקרם וניל. לא סתם כינינו אותן נס החג. היה בהן את השילוב האידיאלי של בצק אוורירי כענן ומילוי טעים שהיווה לפחות חמישים אחוז ממשקל הסופגניה. המשמעות: איזון מופלא.התמלאנו ברוח החג. סופגניות של קפה פטיט (צילום: יעל רייף)

השירות: על אף שבמקום עמלה רק מלצרית אחת, כל המנות הגיעו בזמן, מגובות בחיוך ובהתעניינות כנה שנמשכה לאורך כל שהייתנו במקום.

השורה התחתונה: המקום מקסים, חומרי הגלם איכותיים, האוכל נהדר והתמורה לכסף שווה גם שווה. עבורנו מדובר בתחילתה של ידידות מופלאה.פטיט קפה - ידידיה פרנקל 70, תל אביב

*#