טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארוחת בוקר בקפה נואר: מתעלה על עצמה

הרענון של תפריט ארוחות הבוקר בקפה נואר מסתמן כאחד הדברים הטובים שקרו לתל אביב בזמן האחרון. מומלץ למחפשי אסקפיזם

תגובות

הדיל: האמת? גם אנחנו הרגשנו שחייבים שינוי. במקום להקים קול צעקה, לארגן הפגנה בכיכר הבימה או להציב שורת אוהלים בשדרה, החלטנו להמתין בסבלנות ולחכות לרגע שבו גם השף של קפה נואר יבין שהגיע הזמן לרענן את התפריט. לא השתגענו חלילה, ואין כל צורך להקים קבוצת פייסבוק לוחמנית שתגן על השניצל המפורסם. כל שרצינו הוא רענון של ארוחות הבוקר ששומרות כבר שנים על אותו צביון, והפכו עבורנו בזמן האחרון לסוג של שיגרה משעממת.» קפה נואר - לשעות פעילות ולכל הפרטים» ארוחות בוקר מומלצות - לכל הביקורותבסוף זה קרה. אלוהי הבנדיקט שמע את תפילותינו והניח את מלוא השראתו על השף ששינה, בשעה טובה, את התפריט. הגרסה החדשה עשירה יותר ולוקחת את האירופאיות הקולינרית המסורתית לכיוון מזרח התיכון חדש. בתפריט לא פחות משמונה ארוחות בוקר, ארבע ברוסקטות קטנות וגם מיני מאפים למנשנשים קלות. הגדולות יותר - "ישראלית" (52 שקלים) ו"בוקר נואר" (62 שקלים) - כוללות ביצים לבחירה, לחם, מיני מזאטים וממרחים ושני משקאות לבחירה. לצידן יש מנת ביצה עלומה ובייקון (46 שקלים), ביצה עלומה עם סלמון (42 שקלים), שקשוקה עם נקניקית עגל המוגשת עם טחינה וסלט (52 שקלים). אגף המתוקים כולל פרנץ' טוסט עם פירות צלויים, מייפל וקרם פרש-זביון (41 שקלים), מוזלי (39 שקלים) וסלט פירות (28 שקלים). אנחנו הלכנו על ארוחת "בוקר נואר" וביצה עלומה עם בייקון.מתחדשים. ארוחת בוקר בקפה נואר (צילום: יעל רייף)

השעה: ארוחת הבוקר מוגשת בימים א'-ה' בין השעות 8:00-12:00, ביום ו' בין 8:00-12:00 ובשבת בין השעות 9:00-12:30.

החברה: יפה ואלגנטית. בקפה נואר נראה שגם ארוחות בוקר עסקיות ומעונבות יותר או פחות - אפשר לבצע בסטייל. עם מוזיקה נכונה, שמש הססנית ונעימה של בוקר ואווירה אלגנטית, גם הפגישה החשובה והנוקשה ביותר עלולה לקבל רובד נהנתני. לצד אלו ישבו תושבי האזור שעלעלו בעיתון או באייפד וגם כמה זוגות שלובי ידיים ומצולבי מבט.

השתייה: בנוסף למיצים המוצעים מבקבוק, אפשר להזמין מיץ תפוזים שנסחט במקום ולשלם על כך  15 שקלים, מחיר שלא תואם בשום צורה את הכוס הקטנה שבה הוא מוגש. מילא היה מדובר רק בכמות הקטנה, אבל מיץ התפוזים של תחילת החורף שהגיע לשולחן היה מריר ולא טעים.

הקפה: קפוצ'ינו מבית Mauro היה נהדר, מדויק ומוקצף כהלכה גם בגרסאת החלב וגם על בסיס חלב סויה. שאפו.

הלחם: את הלחם זכרנו לטובה עוד מהביקור הקודם, אבל הפעם הוא התעלה על עצמו. לצד לחם לבן אוורירי בגימור באגט פריך הוגש לחם כהה, דחוס ולח יותר ובתוכו, מעליו ומצדדיו אין ספור גרעינים וזרעונים שהקנו לו מתקתקות ועוקצנות בו זמנית. כששודך הנ"ל לריבת שזיפים שהזכירה לפתן של חג, נרשם רגע של אושר גדול בקרב הסועדים.מתעלה על עצמו. הלחמים (צילום: יעל רייף)

הממרחים: ארוחת "קפה נואר" הוגשה לצד שלוש תוספות נדיבות ומשמחות ברובן. את גבינת השמנת הסמיכה-אך-אוורירית שהוגשה במרקם מוקצף, שידכנו לגרבדלקס - סלמון כבוש וענוג, שקוף כמעט, שכבישתו הקלה הותירה את טעמו הטבעי ולא פגמה במרקמו העדין. לצידו הוגשה פרוסת קממבר בנאלית שלא הותירה רושם מיוחד על החך. קממבר איכותית יותר או גבינה שמנה אחרת יהיו אופציה מעניינת וטעימה יותר. לסיום מתוק הגיעה קערית אלגנטית ובה סלט פירות עם מלון, תפוח, קווי, אגס, שזיף ורימון. סיכמנו יחדיו: טעים ורענן.

הביצים: ביצי העין שהגיעו עם ארוחת הנואר ושודרגו בתוספת גבינת פטה ובצל, היו יפות וטעימות. הפטה הורגשה בהן בנדיבות והבצל הרגיש מתקתק ככרישה טעימה. אפילו טענה אחת לא היתה לנו על העסק הזה.המנה בעלת השם התמציתי "ביצה עלומה ובייקון", התגלתה כהרבה יותר מסובכת ומורכבת משמה. על לחם תירס במרקם גס עם טעם מתוק וקצת עוגתי, הונחו שני אספרגוסים חלוטים ויפים ולצידם עגבניה צלויה. כל זה היה רק המצע. לידן הונחו רבעי פטריית פורטבלו צלויה ובשרנית, ביצה עלומה יפת מראה ורכת חלמון, ומעליה רוטב הולנדייז טעים במיוחד ומחוזק בעירית שתשבור את עדינותו בעוקצנות קלה. בצד ניצבה ערימה מכובדת של בייקון שטוגן עד פריכות נעימה וטעימה שנטרפו כחטיף ממכר, בלי מזלג - ישר עם היד. הדבר שאהבנו ביותר במנה היה משחק המרקמים והטעמים בכל ביס. בהתחלה מרגישים את נוזליות החלמון יחד עם חמאתיות ההולנדיים, אחרי זה מגיעה בשרנות הפטריות והאספרגוס ורק אז מרגישים את מתיקות העגבניה שמחזק לחם התירס המתוק. אחרי שציקצקנו בשפתיים בהנאה והיללנו את השף היצירת, התפנינו לשתי הערות קטנות, כי בכל זאת תפקידנו לבקר. הראשונה יוחסה לאספרגוס שהיה מעט עצי וקשה, והשניה למתיקות הלחם שהיתה מעט עזה מדי ביחס לקשת הטעמים ששלטו במנה. בין כך ובין כך, על אף הערות אלו, היינו מאוד מרוצים. יצירה מושלמת, כמעט. ביצה עלומה עם בייקון (צילום: יעל רייף)

הסלט: "בוקר הנואר" הגיע עם סלט ירוק ונהדר - שונה שנות אור מאחיו על טהרת העלים הירוקים המשמימים. היו בו מיני חסות שנקרעו לחתיכות ידידותיות בגודלן ולצידן עלים ירוקים ולא מרירים ופרוסות דקות של אגס פריך. כל אלו הוגשו בחסות רוטב ויניגרטי מתקתק וחרדלי שיצרו סלט משובח. לא פחות מכך.

השירות: המשיך בקלילות את רצף ההצלחות והיה ידידותי, נעים, יעיל ואינפורמטיבי. בעת ההזמנה כפו עלינו העיניים הגדולות שלנו להזמין עוד ועוד מנות. המלצרית שאיתרה את ההפרעה הקלה המליצה בחום לחכות שיגיעו שתי המנות ורק אז לבחון בשנית את מצב הרעב. כך עשינו, וכשעה לאחר מכן, שבעים וכנועים, הוקרנו לה תודה גדולה על העצה השפויה.

השורה התחתונה: מעבר לסוגיית מיץ התפוזים היקר והמיותר, נהננו מאוד בקפה נואר הן מהאווירה האירופאית המוקפדת, הן מהשירות המדויק והן מהארוחה ששילבה חומרי גלם משובחים והציגה יצירתיות ותעוזה שהפכה מנה מסורתית של אגז בנדיקט לוורייאציה כיפית ושובבה.

קפה נואר - אחד העם 43, תל אביב

*#