טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארוחת בוקר בטרומפלדור 10: חוויה קולינרית מרשימה

כמה כיף לגלות שדניאל זך מתייחס אל ארוחת הבוקר באותה החשיבות שהוא מתייחס אל ארוחת ערב מפנקת

תגובות

הדיל: ביום ששמענו שמסעדת כרמלה בנחלה נסגרה, היינו עצובים. בכל זאת, לא בכל יום נסגר מוסד קולינרי תל אביבי ותיק שבראשו שף אמיץ שלא מפחד להסתכל למטבח הגרמני המסורתי עמוק בלבן של העין. כולל החיבה לחמאה. לפני מספר חודשים התחלף העצב בשמחה זהירה כשגילינו ששף דניאל זך פתח מסעדה ברמת השרון. "ביסטרו ישראלי מודרני", כך על- פי המפרט, ובו ארוחות בוקר, צהריים וערב- בכולן מורגשת השראתו האירופאית של זך.» טרומפלדור 10 -  לשעות פעילות ולכל הפרטים» בוקר ברוקח ים: דרוש ליטוש» בוקר במובינג: כל מה שטוב בצפון העיר» בוקר בקבינה: בזכות החשיבה יצירתית

שמונה ארוחות בוקר בתפריט, כל אחת מהן מוגשת כחלק מדיל שמחירו 66 שקלים וכולל שתי מנות פתיח, סלסלת לחמים, ממרחים, מנה עיקרית לבחירה ושני משקאות. אחרי שעלעלנו ארוכות בתפריט והתלבטנו בין פריטטה גבינה, ברוסקטה פפרוני וביצת עין, שקשוקה חצילים וגבינת מנצ'גו וביצי בנדיקטוס סלמון, החלטנו בהמלצת המלצרית ללכת על האופציה האחרונה וקיווינו בכל מאודנו שגם בשינוי אדרת וסביבה גיאוגרפית, ישמור זך על אותה רמה גבוהה.

השעה: ארוחת הבוקר מוגשת בימים א'-ו' בין השעות 9:00-12:00.

החברה: סביבתית מצויה ונעימה. זוגות מנומנמים של בוקר, פגישות עבודה רגועות וקבוצת נשים במפגש קולינרי חברתי אכלסו את המקום. אפשר לשבת בחוץ סמוך לכניסה, אבל נעים יותר בפנים, סביב אחד השולחנות המרווחים, מוקפים בירוק נעים לעין שנשקף מהויטרינות שתוחמות את המקום.כבר נעים. בוקר בטרומפלדור 10 (צילום: יעל רייף)

השתייה: אף אחד מהמיצים לא נסחט במקום. בחרנו במיץ אשכוליות אדומות שהיה מתוק יתר על המידה, אך סביר, יחסית.

הקפה: קפוצ'ינו נהדר של בית הקליה הישראלי DADA היה נהדר. עוקצני במידה, מאוזן וטעים להפליא.

הלחם: אחד מסימני ההיכר של זך הוא הפרצל הגרמני שלו. טרם בואנו קיווינו שהוא לא יפקד מהתפריט, וכך היה. בכלי נאה הוגשו שלושה סוגי לחמים ובהם גם אותו בייגלה מפורסם. שחום, עטוי שומשום ופריך בחלקו החיצוני, ומבפנים רך, ענוג ודחוס בתבונה, בדיוק כמו שצריך. לצידו הוגשו חלה פוטוגנית אך סתמית בטעמה, ולחם כהה עם קרום נוקשה וטעם נהדר.

הפתיחים: במעמד ההזמנה בחר כל אחד מהסועדים שתי מנות פתיחה ממבחר נאה של מנות צמחוניות ודגים. הלכנו על ארבע מהן ונהננו מכל ביס. היה שם סלט מצוין של עלים ירוקים עם אגסים מתובלים בטימין, מרוככים מבישול קצרצר שהותיר את בשרם עסיסי ומעליהם גבינה כחולה, אגוזי מלך ורוטב מתקתק. פלפלי "דבש" מתקתקים שנקלו בעדינות ונותרו נגיסים, מולאו בגבינת עיזים שמנמנה ועוטרו בשום מרוכך, תלוליות גבינה ובצל ירוק צרוב. המראה היה משובב נפש והטעם נפלא. צלחת נוספת הכילה כמות גדולה של סלמון מעושן בעדינות ולצידו ערימת פטרוזיליה, צנוניות, בצל ירוק וגבעת גבינה שמנת מכוסה בצלפים. האחרון היה סלט חריף של עגבניות מקולפות, פלפל חריף, כוסברה, לימון כבוש, שום, לאבנה בזעתר וקרוטוני פרצל פריכים. משחק המרקמים השונים היה נהדר והטעם מופלא, עוקצני ומרענן. ראוי לשבח את הכמות הנדיבה של כל אחת ממנות הפתיח המושקעות, היפות והיצירתיות.איך ממשיכים מפה? הממרחים (צילום: יעל רייף)

הממרחים: הגענו לממרחים בתחושת שובע קלה ולכן רק "דגמנו" מהם, לשם דיווח עיתונאי מסור. חמישה מטבלים היו שם, כולם מוצלחים ואיכותיים בחומרי הגלם ובביצוע המוקפד. סלט טונה עם פטרוזיליה ושלל בצלים היה טעים ושמר על המרקם המקורי של הטונה, בזכות הימנעות מושכלת מכמות מיונז מוגזמת. לצידו הוגשה גבינת שמנת אוורירית, חמאה ירקרקה של שום ועשבי תיבול וגם סלסה יצירתית של עגבניות מגוררות, שום, שמן זית, זיתי טאסוס נהדרים, ובאמצע גבינה רכה שטבעה בכל הטוב שהקיף אותה. באגף המתוקים היתה ריבת תפוחי עץ סמיכה, מחיתית במרקמה וטעימה מאוד.

הביצים: מנת הבנדיקטוס סלמון הגיעה גבוהה, חגיגית ומזמינה. ניתצנו את כל מה שהיה לנתץ, נתנו לחלמון להציף ולהיספג בחלה הקלויה, ואחרי שהכל התערבב בהכל והפך לבליל יפה של צבעים, הכנסנו סוף סוף לפה. תערובת פטריות, תרד ובצל מטוגן צבעו בגוון אגוזי מתקתק את סקאלת הטעמים. הביצים העלומות שהוכנו בהצטיינות יחד עם ההולנדייז העדין והסלמון שעבר עישון קל שהותיר את טעמו טבעי אך רק מעט מעושן, עידנו את המתיקות האגוזית. תפקידה של החלה היה לספוג את כולם בשפע לכדי מנה מוצלחת במיוחד. תוספת הולנדייז, שביקשנו כדי לא להשאיר חלילה ס"מ פנוי בעורקים, הפכה את המנה לגן עדן של עדינות חמאתית נעימה.גן עדן על צלחת. בנדיקטוס סלמון (צילום: יעל רייף)

השירות: נעים, אדיב ומחויך. הבעיה ככל הנראה היתה דווקא במטבח. בדיוק חמש דקות מרגע הנחת מנות הפתיח המפתות על השולחן, הגיעו לשולחן צלחות המנה העיקרית ובכך סתמו כל אפשרות להשתהות על מנות הפתיח כמה שצריך להשתהות, מבלי שביצי הבנדיקטוס יתקררו להן בצד. חבל.

השורה התחתונה: ארוחת הבוקר הטרומפלדורית היא חוויה קולינארית שלמה המורכבת ממנות פתיח, ממרחים ומנה עיקרית, וזאת מבלי לקחת בחשבון את צלחת הלחמים העשירה והמשקאות. 66 שקים עולה התענוג, וממה שחווינו אנחנו: החל מהמבחר הנאה, דרך הכמות הנדיבה ועד היצירתיות בכל אחת מהמנות כמו גם הביצוע המוקפד והטעים- שווה כל אגורה.

*#