${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארוחת בוקר בטשרניחובסקי 6: כמו לבקר חבר ותיק

הבראנץ' החדש של הביסטרו הוותיק מציע מנות שכבודן במקומן מונח, עם מנות קלאסיות לצד הפתעות בניחוח פורטוגולי. הטעם? עוד דורש שיפור

תגובות

ישנם לא מעט בתי אוכל בתל אביב שכשעוברים לידם שואלים בדרך קבע - "אה, זה עוד פתוח?". אלה הם בתי קפה והמסעדות שנדמה שהזמן קפא עליהם, והם לא עומדים, לפחות על פניו, בקריטריונים של מגניבות או אפילו עדכנות קולינרית. לכאורה כזה הוא טשרניחובסקי 6, הביסטרו הוותיק ברחוב טשרניחובסקי (מס' 5, למען בלבול האויב), שמגיש כבר יותר מעשור אוכל בכל שעות היממה, לרבות בראנצ'ים בשישי ושבת. שמועות על תפריט חדש גונבו לאוזננו, וישר התמלאנו בתחושה הנעימה שיש כשפתאום צצה לה הזדמנות לבקר חבר ותיק.

» עומר מילר עושה סטריט פוד ברוטשילד» רשת BBB פותחת סניף חדש בחו"ל» המזללה של מאיר אדוני נפרדת לשלום» פיצרייה חדשה כובשת את גבעתיים» מתכוני מרקים שיסדרו לכם את החורף

זמינות: הבראנצ'ים בטשרניחובסקי מוגשים רק בסוף השבוע, החל מהשעה 10:00. ניסיון להזמין מקום מהיום למחר לא נתקל בכל קושי, ולמעשה גם בהגיענו למסעדה היא נראתה יחסית ריקה. בטלפון הוסבר לנו בפירוט שכעת השתנה הבראנץ', ובמקום בופה שהיה נהוג בעבר, מגישים כאן מנות עיקריות לפי בחירתכם, עם מאזטים קטנים בתוספת תשלום. שמרנות חביבה. סלסלת לחמים טשרנחובסקי 6נגישות: או, אז תראו, טשרניחובסקי 6 הוא לא מקום שקל להגיע אליו, אלא אם אתם גרים בטשרניחובסקי 7. כלומר, אם אתם תושבי תל אביב ויכולים להגיע לכל מקום ברגל, אופניים או מונית החיים שלכם דבש (באופן כללי, לא רק בהקשר הזה). לעומת זאת אם אתם מגיעים לכאן ברכב, כדאי שמראש תוותרו על הקונספט של חניה קרובה, בעיקר כי מדובר בסוף שבוע. חניון סמוך יש בדיזנגוף סנטר (מרחק של כ-7 דקות הליכה) או על בוגרשוב, משם כבר תאלצו לעשות טיול קצת יותר ארוך. בכל הקשור לנגישות בתוך המסעדה המצב קל יותר - זהו חלל לא צפוף יחסית, שעגלה או כיסא גלגלים יוכלו להיכנס אליו די בקלות.

אוהבים כאן עגבניות. מנות קטנות בטשרנחובסקי 6הדיל: אז כאמור הבראנצ'ים מתרכזים כאן בשורה של מנות עיקריות, איתן תקבלו סלסלת לחם, מיץ או שתיה חמה. לצד אלה מגישים פה "פטישקוש" - צלחות קטנות של ירקות, סלטים ודליקטסים, שמתומחרות כל אחת בנפרד. בין המנות העיקריות כוללות הצעות סטנדרטיות דוגמת שקשוקה, ביצי עין במחבת עם תרד, קישואים, בצל ופטה ואומלט גאודה; וגם מאכלי בוקר פורטוגלים מסורתיים יותר כגון "בקלאו א-ברש" - ביצים מקושקשות עם דג בקלה, בצל וצ'יפס, ופרנסיזינה - מנה מעוררת אימה שכוללת (תחזיקו חזק) לחם קלוי, ביצת עין , צ'דר, צ'וריסו, שינקן, שייטל ורוטב פרנסיזינה. המנות הקטנות נעות על גבול הבנאלי עם גבינות מסוגים שונים, והפתעות קטנות כגון שפרוטים, צלחת של קולורבי אפוי וארטישוק ירושלמי צלוי. מתוך כל הכבודה הזאת בחרנו, ואולי במידה מסוימת של פחדנות, דווקא באופציות השמרניות יותר. מנה עיקרית של ביצי עין ובייקון עם האש-בראון ובצל הייתה טובה, בעיקר בזכות תפוחי האדמה הטעימים. בטשרניחובסקי לא חוסכים בשמן, וביצי העין היו בעלות תחתית פריכה, שיצרה עוד ביס נחמד עם הפחמימות ששכבו מתחתיה. שילוב הבייקון בתוך הביצה עצמה הוא בחירה לגיטימית, רק במקרה שכזה היה מומלץ לקצוץ אותו לחתיכות קטנות יותר, שיושבצו בכל החביתה. העגבניה כאן אגב היא מיותרת לגמרי, ופשוט נפרשה פה במצבה הטרי. אולי זה עניין של טעם אבל עגבניה טריה בתוך ארוחת בוקר שכזאת מוסיפה לה טעמים חמוצים מהסוג הלא טוב, כאלה שמאפיינים אוכל שהתקלקל. רוצים עגבניה? כפי שלמשל נהוג בארוחות בוקר בריטיות? דקה על הגריל הייתה עושה את האפקט הרצוי. יכלו להשקיע בפיזור של הביקון.  בראנץ' בטשרנחובסקי 6הזמנו גם אומלט גאודה. יאמר לזכותה של המלצרית המיומנת שהיא ניסתה להניא אותנו מזה, בתואנה שמדובר בבחירה מצ'עממת. ואכן צדקה, אם כי לא השעמום הוא מה שהפריע כאן, אלא אופן הטיגון. נדמה שהחביתה נעשה כאן בחום גבוה מדי, מה שגם ייבש אותה וגם קצת חרך אותה. לא שפשוט להוציא אומלט גאודה רך, אבל זה בהחלט בר ביצוע. נאמר זאת כך יונית, נדמה היה שעדיף לכולנו שהיינו מזמינים מנה אחרת. לטגן דקה פחות. אומלט גאודה בטשרנחובסקי 6

מגזרת הקטנות בחרנו כמה צלחות - גבינת ברי, שפרוטים על לאבנה עם שמן זית וזרעי עגבניה, ארטישוק ירושלמי על טחינה עם שמן זית ועגבניות (מזהים דפוס?) וגם קולרבי אפוי עם לאבנה, שמן זית וזעתר. במילים אחרות רוב הצלחות היותר מורכבות כאן כוללות את השילוב המנצח של טחינה, שמן זית ועגבניה. מצד אחד אכן מדובר בשילוב מנצח, בעיקר בזכות הטעמים המתקתקים של טחינת אל ארז הטובה. מצד שני אפשר ורצוי להיות קצת יותר מגוונים. יחד עם זאת נדמה שבכל הקשור לגבינות בטשרניחובסקי 6 מחזיקים מזווה של חומרי גלם איכותיים. זה בא לידי ביטוי גם בגאודה המצוינת וגם בברי. צלחת השפרוטים הייתה בהחלט מעדן. השירות: האנשים שמנהלים את הביסטרו מעניקים לסועדים שירות נעים, יעיל ומקצועי. שיחה קצרה עם המלצרית גילתה לנו שהיא גם אמונה על הקינוחים במקום, ובאופן כללי חלק מפעילות טשרניחובסקי 6 כבר שנים ארוכות. כתוצאה מכך היא הפגינה בקיאות מרשימה בתפריט, מרכיביו, ידעה לתת המלצות ואזהרות כנדרש. למרבה הצער צריך לומר שלא מדובר במסעדה הכי נקייה בתל אביב. פירורי לחם הסתובבו על הרצפה, ונדמה היה שמדובר במסעדה שעדיין לא הספיקו לטאטא בה את שאריות הסרוויס של שישי בערב.

ולסיום סיומת. טשרנחובסקי 6

שורה תחתונה: עם קצת יותר תעוזה מצידכם הבראנץ' של טשרניחובסקי 6 יכול לספק את מנת האבסה הרצויה לוויקנד. לא בטוח שהיינו מכניסים אותו לראש רשימת ההמלצות שלנו, בעיקר כי אין פה בשורה חדשה או אקסטרה מיוחדת, אבל מדי פעם, ממש כמו עם חבר רחוק אהוב, נחמד לחזור לבקר פה.

חשבון: ביצי עין וביקון - 48 שקליםאומלט גאודה - 44 שקליםגבינת ברי - 13 שקליםשפרוטים - 16 שקליםקולורבי אפוי - 18 שקליםארטישוק ירושלמי צלוי - 18 שקליםקוקטייל בוקר - 33 שקליםטארט אגסים - 42 שקליםאספרסו ארוך - 9 שקליםסך הכל: 241 שקלים לא כולל שירותטשרניחובסקי 6 - טשרניחוסקי 5, תל אביב

*#