${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארוחת בוקר בסלבה וידה: הפתעה ברחוב הירקון

המסעדה החדשה של יובל פכלר היא מסוג המקומות שאתם לא רוצים לחבב. אבל אז אוכלים בה ארוחת בוקר נטולת פוזות וצלצולים, ומבינים שאפשר ליהנות בלי להיות מגניבים ומקוריים

תגובות

רחוב הירקון בתל אביב אף פעם לא זימן הרפתקאות קולינריות מרגשות. איפשהו בין בתי המלון שמסתירים את הים, מסעדות התיירים המשמימות וכל מיני חניונים שהתמחו בשוד אזרחים עייפים שמחפשים איפה לשים את האוטו, לא נרשמה כאן בשנים האחרונות הצלחה גדולה בתחום המזון. הייתה את פיצרוי (עליה השלום), שנתנה לנו תקווה שאפשר לשלב בין הבריזה של הים לאוכל טוב, אבל גם היא, כאמור, הלכה לעולמה. לכן, הבחירה של יובל פכלר להשליך את העוגן שלו דווקא בפינת הרחובות בוגרשוב והירקון, נראתה מראש כמו מתכון לכישלון. » ארוחת הבוקר של אוראל קמחי» העסקיות החדשות של תל אביב» מסעדת סלבה וידה מוצאת בית» אבו שוקרי נגד אבו חסן: הקרב על שרונה» איך ארוחת הבוקר במרקט האוס?» מסעדת מל ומישל חוגגת עשורפכלר, שבקיץ פתח את מסעדת הפופ-אפ שלו במלון בראון TLV, התאהב בלוקיישן, והחליט להתנחל בו לתמיד. זאת למרות שלפחות על פניו (ועל הנייר), סלבה וידה היא לא מסעדה שמגיעים אליה במיוחד, אלא אם אתם בדרך לים או ממנו, או שבמקרה אתם משתכנים באחד מחדרי האירוח הרבים על הטיילת. גם הנכס הטוב ביותר שלה (לכאורה), דהיינו המרפסת, לא נרשם כאטרקציה גדולה. אחרי הכל המכוניות שחוצות במהירות את רחוב הירקון, מראה הפיגומים והבתים המתקלפים מסביב הם לא בדיוק הפסטורליה שאדם מן הישוב מבקש לעצמו בבוקר שישי. המסעדה נפתחה קודם כל לארוחות בוקר, שמשרתות גם את המלון הקטן שנמצא מעליה, ובשבועות האחרונים הושק בה הפס החם בערב. זמינות: נכון לכתיבת שורות אלה לא תתקשו להזמין מקום בסלבה וידה. טלפון אחד ביום חמישי סידר לנו שולחן לשלושה, עם חנייה נוחה לשתי עגלות תינוק. בהגיענו למקום הבנו שגם אם היינו מתייצבים ללא התראה מוקדמת אפשר היה לתפוס כאן מקום יחסית בקלות. זמינות שכזאת, נחמדה ככל שתהיה, יכולה להיות עדות לכך שתל אביבים, שעבורם בילוי בבית קפה בשישי בבוקר הוא כמעט מצווה שאין להפר, לא יגיעו לכאן מיוזמתם. פלטת ממרחים שגרתית. סלבה וידה (צילום: טל לוין)נגישות: סלבה וידה ממוקמת ממש מול פתח המעלית של חניון גן לונדון, ובו אינספור מפלסי חניה נוחים ונגישים. שעת חנייה ראשונה תעלה לכם כאן 12 שקלים, וכל רבע שעה נוספת היא 3 שקלים. בקיץ אפשר להתחיל פה את הבוקר ופשוט לגלוש למטה לחוף הים של בוגרשוב. לחובבי התחבורה הציבורית מומלץ להשתמש בקו 4, שיעצור לכם על רחוב בן יהודה, משם ההליכה היא קצרצרה ביותר. לתשומת ליבכם, הכניסה למסעדה היא דרך ארבע מדרגות, כך שעבור אנשים עם מוגבלויות תנועה תוכלו להיעזר בצוות הנדיב כדי לעלות. הדיל: לסלבה וידה תפריט ארוחות בוקר גדול - כשכל הארוחות מוגשות עם סלט (קצוץ או ירוק) לבחירה, סלסלחת לחם, מיץ (תפוזים/אשכוליות) ושתייה חמה. יחד עם זאת, רק "ארוחת בוקר תל אביב" מוגשת עם מניני מטבלים וממרחים לצידה. שאר הארוחות מקוטלגות גם הן לפי ערים - ניו יורק (קרואסון עם ביצה אלומה - כן כן, הטעות במקור), מדריד, פריז וכן הלאה, ומספקות פרשנות מקומית לארוחות בוקר בינלאומיות. כלול במחיר ארוחת הבוקר. סלסלת לחמים של סלבה וידה (צילום: טל לוין)מה אכלנו: מתוך התפריט הקוסמופוליטי נבחרו שלוש ארוחות בוקר: תל אביב, מדריד ופריז. התל אביבית הייתה סטנדרטית ביותר כמובטח. ביצה מקושקשת הגיעה מעט סתמית וללא הלחלוחית הדרושה, ולצידה הונח על השולחן מגש גבוה של מטבלים - גבינת שמנת, פטה עם קצת זעתר עליה, טונה, חמאה, זיתים, ריבה ויוגורט מוזלי עם דבש. המגש הגבוה הקשה על טבילת הלחם בפנים, אך היווה פיתרון לוגיסטי לא רע לעובדה שהשולחן היה קטן יחסית, ולא הכיל את כל הכבודה שהונחה עליו. סלט הטונה כאן לא רע בכלל, עם נוכחות טובה של סלרי, שמעניקה רעננות לממרח המוכר. סלסלת הלחמים פה, הו איזה אושר - מגיעה חמימה ונעימה, וכוללת לחם דגנים, פרוסות בגטן קלוי וחתיכות של לחם כפרי עם קראסט קשיח ותוכן רך ומזמין. צריך לומר שכל בקשת רי-פיל שלנו נענתה כאן בחיוב, ללא תוספת תשלום. ארוחת בוקר תל אביב עם מגש פטנט. סלבה וידה (צילום: טל לוין)ארוחת בוקר מדריד, כפי שהמליץ עליה בחן המלצר החביב, הגיעה במחבת קטנה, עם תפוחי אדמה צלוים, בליווי האם קריספי ובצל מטוגן. על כל זה נחו להן שתי ביצי עין, עם חלמונים נוזליים כהלכה, מעט פלפל שחור וללא חלבון סורר. זוהי מנה כיפית ונפלאה, שלמרות שנשמעה שמנה וכבדה בתפריט, אפשר לצלוח אותה בלי להרגיש שקצפתם לתוך דלי של שמן. תפוחי האדמה היוו קונטרה רכה ומנחמת להאם, שהגיע עם טעם עז של בשר, אך יחד עם זאת לא השתלט על כל הביס.המלצר המליץ, אנחנו טרפנו. ארוחת בוקר מדריד (צילום: טל לוין)ארוחת בוקר פריז לעומת זאת דורשת שיפור - על חצי בגט פתוח נמרח פסטו עם תרד, ועל החלק השני הונחה ביצה מקושקשת (דמתה יותר לאומלט) רטבובית (כפי שאלוהים התכוון) עם כמה חתיכות של גבינת ברי. זוהי מנה שאם היו טיפה משנים את ההנחה שלה על הצלחת אפשר היה לנצח איתה. היא הוצבה משל הייתה כריך שיש לאחד את שני חצאיו ולנגוס בו, רק שהבגט עצמו היה מעט קשה מדי לנגיסה כל כך מאסיבית. אפשר היה בשלווה להניח את החביתה על הצלחת (ואם כבר פינקתם בברי, פשוט תכניסו אותה לחביתה), לידה את הגבינה, עם קצת פסטו בקערית ובגט פרוס טרי בצד. כמו כן, אם אין משמעות לירקות שמונחים על הצלחת (כלומר אם לא התכוונתם שיאכלו אותם ביחד עם המנה), אין ממש טעם להוסיף אותם. ולא, כמה גבעולי פטרוזיליה לא ישתלבו כאן נכון, שלא לומר בצל ירוק חתוך לרצועות ארוכות. אגב, הפסטו היה נפלא, וניצל מהטעם המעיק של עודף בזיליקום, בזכות הרעננות והפריכות של התרד. הכוריאוגרפיה על הצלחת השתבשה. ארוחת בוקר פריז (צילום: טל לוין)השירות: במסע שלנו למציאת ארוחת הבוקר הטובה ביותר נתקלנו עד כה בכל מיני סוגי מלצרים - נדיבים, אדישים וגם אובר-משתפים. סלבה וידה הייתה המקום הראשון שבו שאלו אם אנחנו רוצים המלצות. לכאורה, לא משהו מרגש במיוחד, אבל הוא אפשר לנו לצאת מהקופסה המוכרת ולנסות דברים חדשים. המלצר ששירת אותנו היה בקיא במבנה כל הארוחות, הזהיר מפני מוקשים (בשר לבן, חריפות וכו'), ותיאר את המנות בצורה מדויקת. סוג כזה של תאום ציפיות בין התפריט לסועדים הוא מלאכה חשובה, שלא תמיד זוכרים לעשות אותה. אז נכון, מדי פעם ביקשנו משהו ואז היה צריך לבקש אותו עוד פעמיים, אבל זה לא פגם מאוד בחוויה כולה. צריך לומר להגנתו של הצוות שהמבנה של המסעדה, שבו עמוד גדול חוצץ בין הבר לסועדים, לא תמיד מאפשרת ראות טובה. שורה תחתונה: סלבה וידה היא מסוג המקומות שהתכוונו לא לחבב. לפחות על פי הביקור הראשון שלנו, אין בה שום דבר מגניב או חדשני. האוכל כאן טעים, אבל לא מעלף, השירות כאן טוב, אבל לא מושלם, והמיקום נעים אבל לא מסחרר. יחד עם זאת, למצוא בתל אביב היום מקום שקט, פשוט ונטול פוזה, היא מלאכה כמעט בלתי אפשרית. ורק בשביל זה, היינו חוזרים לכאן שוב. חשבון: ארוחת בוקר תל אביב - 49 שקליםארוחת בוקר מדריד - 62 שקליםארוחת בוקר פריז - 62 שקלים

סך הכל - 173 שקלים (לא כולל שירות)» סלבה וידה - לכל הפרטים

*#