טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארוחת בוקר במאנטה ריי: ברוכים הבאים למפעל

הנוף משגע, הלחם נפלא והמאזטים טעימים - בכל מה שנמצא מסביב למנה העיקרית מאנטה ריי ממשיכים להצטיין

תגובות
בלי גינונים מיותרים. מאנטה ריי
טל לוין

אם יש מסעדה ששמה עולה בכל רשימות ארוחות הבוקר הטובות של תל אביב (כולל של עכבר העיר, דרך אגב), זוהי מאנטה ריי. בית האוכל הוותיק של עופרה גנור, שתפס את אחד הלוקיישנים הכי טובים בעיר, מתהדר בסרוויס ארוחת בוקר מגוון ועמוס, שתמיד כיף לחזור אליו. עם הים שנשקף פה מכל חלון, שולחנות גדולים ומגשי מזאטים גדולים עוד יותר, מאנטה ריי היא ארוחת בוקר שמתאימה כמעט לכל אירוע שלכם - מארוחה משפחתית עד דייט רומנטי. אלא שבמוסדות ותיקים כאין זה יש סכנה שההצלחה תהפוך להרגל, המנגנון יהפוך למפעל והאוכל כתוצאה מכך יהפוך לבינוני.

» ארוחת הבוקר הכי שווה בתל אביב
» מה מחכה לכם בשוק רוטשילד אלנבי?
» אמריקה מגיעה לתל אביב
» הבייקרי שמגיעה עד הבית

זמינות: נאמר זאת כך, אם אתם רוצים לאכול פה ארוחת בוקר בסוף השבוע, כדאי שתתכננו את זה לפחות שבועיים מראש. המסעדה כמעט תמיד בתפוסה מלאה, ולהתייצב פה באופן ספונטני זה לא רעיון טוב. אנחנו, כאמור, שריינו שבועיים מראש את שבת ב-10 בבוקר. אגב, אפשר להזמין פה מקום רק בטלפון.

נגישות: מאנטה ריי היא אחת המסעדות הנגישות שתפגשו - הן מבחינת חנייה (חניוני אחוזת החוף פרושים פה לכל אורך רצועת הים), הן מבחינת הגישה אליה (ותודה שסוף סוף יש מסעדה בלי מדרגות), והן מבחינת התנועה במסעדה עצמה, שהיא רחבה ומרווחת.

תפאורה מושלמת לארוחת בוקר. מאנטה ריי
טל לוין

הדיל: בגדול תפריט ארוחת הבוקר מחולק פה ל-4 חלקים - "אוכלים של בוקר טוב", שכולל מנות עיקריות (חלקן עם ממרחים, סלסלת לחמים וסלט קטן);  "מגדל בוקר - משהו טוב לשרינג", שכולל מנות גדולות לחלוקה; "מאזטים של בוקר (20/24 שקלים)", שהם סלטים שאפשר להזמין בנפרד; ו"הסיפור המלא" - שהוא הפרשנות של מאנטה ריי לארוחת בוקר ישראלית רגילה, עם ביצים, לחם, קצת סלטים ושתייה (65 שקלים). שאר הדילים מתומחרים לפי המנה העיקרית.

מה אכלנו: מתוך התפריט הראשון הזמנו שתי מנות - בייקון & eggs ואומלט כרישה עם פרמז'ן ובזיליקום (שתיהן 44 שקלים). המנות הגיעו עם סלסלת לחמים משובחת, שכללה גם לחמניה עם קראסט פציח ותוך רך, בייגל קטן מפוצץ שומשום, גם עוגות קטנות וגם לחמים כהים עם אגוזים. זאת לצד צלחת קוקוטים שכללה חמאה, גבינת שמנת, זיתים, ממרח עדשים, שני סוגי ריבה וטחינה. הכבודה הזאת אגב הגיעה לשולחן לפני שהספקנו להגיד "סביצ'ה", ואפשרה נשנוש מיידי. הלחמים, שנאפים במקום, היו מצוינים, גם מבחינת המרקם וגם מבחינת הטעם - והתאימו כל אחד לממרח אחר שנחת על השולחן. משמח מאוד שלא נכנעו פה לממרחי טונה או קוטג', ובחרו להכין תוספות תוצרת בית. בין אלה הצטיינו הריבות וממרח העדשים, שנשאו תיבול לא מתחנף והתחמקו ממתיקות יתר.

הבעיה התחילה דווקא במנות העיקריות. מנת הבייקון & eggs הייתה שגרתית ביותר (כמקובל), וסבלה מחלבון שלא בושל עד הסוף. רכות בביצים היא דבר מתבקש כשמדובר בחלמון נוזל, אך חלבון מדולדל זה פשוט לא אטרקטיבי. תוספת עגבניה קלויה בגריל התגלתה כרבע עגבניה שהתחבאה בצלחת. ההיגיון בעגבניה, המוגשת בארוחות בוקר בריטיות מסורתיות, היא לאזן את הטעמים המעושנים החזקים של הבייקון עם מעט חמיצות-מתיקות. כאן היא לא מילאה את תפקידה. אומלט הכרישה היה פרובלמטי אף יותר. בצלחת נחה מה שהיינו מכנים בילדות בקיבוץ "חביתה שטוחה" - שכבה דקה דקה של ביצה יבשה, שהכילה הרבה מאוד מאוד כרישה. כששאלנו את המלצרית האם זוהי המנה? כלומר האם הם בוחרים להכין אותה יבשה בכוונה השיבה מיד - "לא" והציעה להחליף את המנה. הסכמנו, וחיכינו לאומלט חדש, שהגיע, ובכן, בדיוק אותו דבר. כל הרכות, הנפח והרטיבות הנחוצים באומלט ברחו מהחביתה הזאת כמו מלחים מספינה טובעת.

תוספת מבורכת לארוחה. מאנטה ריי
טל לוין

כדי להתנחם הזמנו שני מאזטים - חצילים קלויים עם לבנה וסביצ'ה של דג בורי כבוש בלימון, בצל סגול וסומק. סלט החצילים הכיל חתיכות גדולות של חציל קלוי, טעמי עגבניות, עישון ומעט חרפרפות. הוא היה מצוין למעט העובדה שהיה קצת קר מדי, כי כנראה הותקן מראש בצלחת ונשלח למקרר. לגבי הסביצ'ה, מדובר באחת ממנות הבוקר הטובות במאנטה ריי, ותכל'ס לא ברור איך לא הורכבה ממנה מנת ביצים. אפשר אמנם להתווכח על עד כמה סביצ'ה יכול לכלול דג כבוש, אבל ניחא - חתיכות בשרניות של בורי כבוש, טעמים חמצמצים מהלימון ובצל סגול שנותן את העקיצה הדרושה בלשון (אבל לא משתלט על כל חלקה טובה בה) - היו תוספת מענגת לארוחה.

השירות: אז כאמור מאנטה ריי הוא מכונה משומנת היטב, ובכל הקשור לשירות שוכללה שם המתודה לכדי אמנות. המנות מגיעות מהר, המלצרים אדיבים, מספרים על מה שצריך באופן יעיל וענייני וגם הפינוי נעשה לפי הספר.

שורה תחתונה: בכל מה שמסביב למנות העיקריות, החל בנוף, דרך השירות ועד המאזטים והתוספות, מאנטה ריי ממשיכה להיות מסעדה מצטיינת. אולי דווקא כל המסביב הזה קצת מקשה עליהם להוציא מנות ביצים מדויקות יותר, שהיו הופכים כאן את חווית ההסעדה למענגת במיוחד.

חשבון:

אומלט כרישה - 44 שקלים
בייקון & אגז - 44 שקלים
מאזטים חצילים קלויים ולבנה - 20 שקלים
מאזט בורי - 24 שקלים
קפה הפוך - 14X2 = 28 שקלים
הפוך גדול במאג - 16 שקלים
אספרסו ארוך - 12
מיץ רימון-תפוז-אשכולית - 18 שקלים
סך הכל: 206 שקלים, לא כולל שירות

מאנטה ריי -  חוף עלמה ביץ', מול בית האצ"ל, תל אביב

*#