בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מהמתוק למלוח ועד לקינוח: דייסה לכל רגע ביום

אל תתנו למזג האוויר לבלבל אתכם – דייסה אוכלים בכל ימות השנה ולא רק לארוחת בוקר ובטח לא רק כשחולים. השפית לירז שדה מבראסרי עין כרם עם שישה מתכונים מגוונים לדייסות

5תגובות
דייסת שיבותת שועל עם צ'יהףבננה ותותים
דודו בכר

לכל מדינה כמעט יש את הוורסיה שלה לדייסה. באנגליה זו דייסת הקוואקר המשובחת שאפשר להכין אותה באינספור תוספות וטעמים. באפריקה אפשר למצוא דייסות דוחן ודורה. במזרח דייסות האורז הן הנפוצות ביותר ובכל מדינה היא מוגשת עם תוספת שונה - מתוקה או מלוחה. ברומניה יש את הממליגה מקמח תירס ובאיטליה הפולנטה שמגיעה אף היא לעתים במרקם דייסתי-קרמי בזכות קמח התירס.

ברוב המדינות זוהי מנה של ארוחת בוקר מזינה ומנחמת ורק בישראל הזיכרון הקולקטיבי הוא של דייסת סולת של בתי חולים או של חדרי אוכל צה"ליים ובמקרה הטוב יותר זהו אוכל שיש לאכול אותו בחורף. אצל לא מעט אנשים עדיין, התפיסה הרווחת היא שדייסה היא מאכל שמגישים לך כשאתה חולה ולרוב סבתא שלך היא זו שמבשלת אותה.  לשמחתי בשנים האחרונות התפיסה משתנה והרבה מבינים את היתרונות שיש בדייסה, החל בבישול הפשוט והמהיר דרך הערכים התזונתיים וכלה בטעם המנחם גם בימים חמימים.

דייסת תירס מתוקה עם תפוחים מקורמלים ובייקון

דייסת תירס מתוקה עם תפוחים מקורמלים ובייקון
דודו בכר

מנה מושלמת שמשחקת על מתוק ומלוח ומיועדת לבראנץ' בכל מזג אוויר. היא דורשת מעט יותר השקעה אבל המאמץ משתלם.

לדייסה:

100 גרם קמח תירס

350 מ"ל חלב

40 גרם חמאה

כף סוכר

קורט מלח

2 תפוחים גרנד סמית קלופים וחתוכים ל-12 סירות כל אחד

2 כפות מייפל

4-5 רצועות בייקון

מכינים את הדייסה:

מרתיחים חלב עם חמאה, מלח וסוכר. מוסיפים את קמח התירס בזילוף איטי. מנמיכים את האש ומערבבים כל הזמן עם לקקן עד שהדייסה מתחילה להראות סימנים של היפרדות מדפנות הסיר (בערך 4-5 דקות בישול).

במידה והדייסה סמיכה מדי אפשר להוסיף חלב.

מקרמלים את התפוחים.

שמים את המייפל במחבת ומרתיחים עד להיווצרות בועות.

מוסיפים את התפוחים ל-2-3 דקות על אש בינונית עד לריכוך התפוחים.

צורבים את הבייקון במחבת חמה עד למידה הרצויה {כל אחד אוהב את הבייקון שלו טיפה אחרת} בעדיפות לקריספי.

מעבירים את הדייסה לקערות, מניחים מעליה שתי כפות תפוחים מקורמלים, רצועות בייקון ומסיימים בזילוף מייפל.

דייסת תירס סלמון מעושן וביצה עלומה

דייסת תירס סלמון מעושן וביצה עלומה
דודו בכר

אם יש לכם ייסורי מצפון אחרי שהכנתם את המייפל והבייקון זו תהיה מנה מצויינת לאזן את המצב או דרך אחרת לפתוח בראנץ', או בקיצור- צורה מקורית וטעימה לאכול ביצים.

לדייסה:

100 גרם קמח תירס

200 מ"ל חלב

150 מ"ל שמנת מתוקה

40 גרם פרמזן מגורר

40 גרם חמאה

קורט מלח

לביצה עלומה:

2 ליטר מים

ביצה לפי מספר הסועדים

2 כפות חומץ

קערה קטנה או מצקת

להגשה:

לסלמון מעושן

הכנה:

מרתיחים סיר עם שני ליטר מים עם חומץ לביצה העלומה ובינתיים מכינים את הדייסה:

מרתיחים חלב, שמנת, חמאה ומלח.

מזלפים את הקמח תירס בזילוף איטי לתוך הנוזלים הרתוחים תוך כדי ערבוב. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד דקה או שתיים.

מוסיפים את הפרמזן וממשיכים לבשל עוד 2-3 דקות עד שהדייסה מראה סימנים של היפרדות מהדפנות.

אם הדייסה סמיכה מדי תמיד אפשר להוסיף עוד חלב.

טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

מכינים ביצה עלומה:

שוברים ביצה לתוך מצקת או קערה קטנה.

שופכים את הביצה למים הרותחים תוך כדי טבילה של המצקת או הקערה ושחרור  הביצה פנימה.

מבשלים דקה וחצי ומוציאים את הביצה עם כף מחוררת.

מעבירים דייסה לקערת הגשה, מניחים עליה ביצה עלומה וסלמון מעושן.

אפשר להוסיף בצל ירוק, רוקט או עירית.

דייסת סולת מסקרפונה ותותים

דייסת סולת מסקרפונה ותותים
דודו בכר

אחד הטבחים במסעדה שלי הכין את הדייסה הזו בוקר אחד עם חלב, קורנפלור וגבינה לבנה וסיפר כי במטבח הערבי זו דייסה נפוצה. שיניתי קצת את המתכון אחרי מחקר קטן באינטרנט, ובעיני היא מופלאה וקינוח מדהים.

לדייסה:

600 מ"ל חלב (2.5 כוסות)

120 מ"ל שמנת מתוקה (חצי כוס)

50 גרם סוכר (רבע כוס)

70 גרם סולת

גרידה מלימון 1

150 גרם גבינת מסקרפונה

4 תותים חתוכים

הכנה:

מרתיחים חלב, שמנת וסוכר.

בקערה נפרדת טורפים את המסקרפונה.

מוסיפים סולת לחלב והשמנת בזילוף איטי. מנמיכים את האש וממשיכים לערבב כ- 5 דקות.

מורידים מהאש, מוסיפים מסקרפונה וגרידת לימון ומערבבים.

מעבירים לצלחת הגשה ומוסיפים תותים.

דייסת סולת שוקולד ובננות

דייסת סולת שוקולד ובננות
דודו בכר

אמא שלי הייתה מכינה לנו את זה כקינוח כשהיינו ילדים ולשמחתי זה זיכרון הילדות שלי מדייסות.

לדייסה:

600 מ"ל חלב (2.5 כוסות)

120 גרם שמנת

70 גרם סולת

50 גרם שוקולד מריר איכותי (או שוקולד חלב)

 2 בננות טריות חתוכות

2 בננות מיובשות (לא חובה)

כפית אגוזי מקדמיה (או כל אגוז אחר)

ההכנה:

מרתיחים חלב ושמנת, מוסיפים סולת בזילוף איטי ומערבבים כל הזמן. מנמיכים את האש ומבשלים עוד 2 דקות בערך, מוסיפים את השוקולד וממשיכים לערבב עוד 2 דקות.

מעבירים לצלחת הגשה ומוסיפים בננות ואגוזים.

דייסת פתיתים מתוקה

דייסת פתיתים מתוקה
דודו בכר

אצלנו בבית דייסות היו עניין שבשגרה, אבל הדייסה הזו הייתה הכוכבת. למעשה, היא הייתה הדייסה ששברה את צום החמץ בפסח. קלות ההכנה והטעם הפכו אותה לארוחת קבועה. בעיני היא הדייסה הכי ישראלית שיש ובכלל צריך לאכול אותה ביום העצמאות.

לדייסה:

חבילת פתיתים (עדיפות לעגולים)

ליטר חלב

10 גרם סוכר

כף חמאה

קינמון להגשה (לא חובה)

כף זרעי פשתן (לא חובה)

הכנה:

מטגנים את הפתיתים בחמאה.

מוסיפים חלב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עוד 8 דקות על אש נמוכה ומערבבים מידי פעם.

מגישים עם מעט קינמון וזרעי פשתן.

אשורה - דייסת חיטה

אשורה -דייסת חיטה
דודו בכר

לדייסה:

2 כוסות חיטה מושרות לילה מראש במים

2 ליטר מים

100 גרם סוכר

כף וחצי קינמון

חצי כוס אגוזי מלך חתוכים גס

הכנה:

מסננים את החיטה המושרת ומעבירים לסיר עם 2 ליטר מים.

מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה במשך שעה וחצי ומדי פעם בודקים אם צריך להוסיף נוזלים.

מוסיפים את האגוזים והקינמון ומבשלים עוד שעה וממשיכים לבדוק אם צריך להוסיף נוזלים.

אם החיטה עדיין קשה מוסיפים כוס מים וממשיכים בבישול.

מגישים עם אגוזי מלך שבורים.

למתכון לדייסת שיבולת שועל עם צ'יה

דייסת שיבותת שועל עם צ'יהףבננה ותותים
דודו בכר


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו