ג'וי גארדן: המרחק בין 'מלא מעוף' ל'סביר' מעולם לא היה קצר יותר

תפריט עשיר ומושקע, עיצוב נעים ומזמין ולקוחות קבועים - לבית הקפה שממוקם בפארק הלאומי ברמת גן יש את כל הפוטנציאל להפוך למקום מיתולוגי. אז למה האוכל בג'וי גארדן כל כך בינוני?

עלמא אליוט הופמן
עלמא אליוט הופמן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מנת בוקר איטלקי ומנת בוקר צרפתי בג'וי גארדן רמת גן
מנת בוקר איטלקי ומנת בוקר צרפתי בג'וי גארדן רמת גןצילום: עלמא אליוט הופמן

תקופה ארוכה הקיוסק הישן מול האגם עמד ריק, עד שביולי האחרון הפארק הלאומי ברמת גן קיבל חיזוק משמעותי בדמות ג'וי גארדן - בית קפה ומסעדה באווירה קלילה שמאחוריו עומדים שלושה מסעדנים צעירים. הנתונים היבשים מסתדרים היטב: המיקום מושלם, הרוח צעירה ומשפחתית ותוך זמן קצר מרגע פתיחתו לקוחות פוקדים את המקום בדרך קבע. אז מה בכל זאת לא עבד בביקור שלנו שם?

זמינות: בלי היכרות מוקדמת החלטנו שלא ניקח את הסיכון והתקשרנו כדי להזמין מקום ביום שישי בבוקר. בטלפון נאמר לנו שעשינו נכון, מכיוון שמתמלא די מהר בשעות האלה. הגענו ב-9:00, ואכן גילינו שבית הקפה נמצא בתפוסה כמעט מלאה. שעה אחר כך כבר היה תור המתנה בכניסה.

נגישות: ג'וי גארדן ממוקם ממש על שפת האגם, מוקף בנוף וטבע ומספק נקודת תצפית נהדרת על הברווזים ועל העוברים והרצים. הוא נמצא במרחק הליכה של כמה דקות ממגרש החניה הקרוב, מונגש לעגלות ולכסאות גלגלים אך הכניסה אליו מעט צפופה - ברגע שעוברים את צוואר הבקבוק שקרוב לדלת, החללים נוחים למעבר.  

הדיל: תפריט הבוקר מציע שלוש ארוחות בוקר שונות מרחבי העולם במחיר אחיד של 56 שקלים - בוקר טורקי (פידה גבינות, תרד, בצל וביצת עין), צרפתי (ביצים עלומות על פרעצל עלים ברוטב שמנת, פרמזן ותרד) ואיטלקי (משולשי פולנטה ברוטב פטריות, שמנת ותרד), כולן מגיעות עם סלט קטן בצד (בשתי הראשונות גם יוגורט) וללא שתייה חמה או קרה. בנוסף ישנה "ארוחת בוקר שמחה במיוחד" ליחיד או לזוג ב-67/119 שקלים (2 ביצים לבחירה, סלט, טאפאס ולחמניות) וארוחת "גם טבעונים שמחים" ב-65 שקלים (חביתת שיבולת שועל עם בטטה, ברוקולי וזוקיני, טאפאס ולחמניות), שתיהן מגיעות עם קפה ומיץ טבעי. 

מה אכלנו: המנות בתפריט נשמעו מושקעות למדי, ובעיקר קרצה לנו החביתה הטבעונית, מכיוון שמעולם לא טעמנו אחת שלא כללה קמח קטניות כלשהו, אך המלצר הפציר בנו שלא להזמין אותה בתואנה ש"היום נמצא טבח חדש, והוא לא יכין את זה כמו שצריך – חבל שתתאכזבו". ובכן, מעריכים את הכנות, נשקול לבוא ביום אחר. עד הפעם הבאה, הזמנו שלוש מנות שנשמעו על פניו די מרשימות: בוקר צרפתי (56 שקלים); שקשוקה איטלקית שאיננה חלק מדיל הבוקר, אך כוללת שתי ביצים, רוטב שמנת במקום עגבניות, תרד צעיר, עשבי תיבול, מוצרלה וזיתי קלמטה (59 שקלים); וכן גם סלט קפרזה ג'וי שעל הנייר כלל עגבניות תמר, שרי צבעוני, זיתי קלמטה, רבעי ארטישוק, עגבניות מיובשות, פסטו, עלי בזיליקום ומוצרלה טריה (59 שקלים).

מנת בוקר איטלקי בג'וי גארדן ברמת גןצילום: עלמא אליוט הופמן

המתנה של כ-20 דקות עם קפה ומיץ תפוזים הגיעה לסיומה כשהוגשה לשולחן שלנו (על מגש מתכת) ללא אומר, מנה משונה למראה – סוג של שניצלים שעליהם נשפך בנדיבות רוטב שמנת. זה הפרעצל? יכול להיות שלא הבנו את התפריט נכון? אחרי טעימה, הבנו שמדובר בבלבול קל - זה לא פרעצל, אלא משולשי הפולנטה של הבוקר האיטלקי שכלל לא הזמנו. הפולנטה הייתה רכה ונימוחה, סמיכה ובמרקם עדין ולא גושי, אך הציפוי שלה היה גס ועבה להחריד. המשולשים לא היו משולשים כלל, רוטב השמנת היה פשוט ודליל מדי. הפטריות היו מעטות, התרד היה טרי. סלט העלים לצידה היה חביב, אך לא הותיר רושם מיוחד. 

"בוקר צרפתי" הגיע כמה דקות אחר כך, יחד עם התנצלות מהמלצר. טעות, קורה. ממשיכים אל הפרעצל המיוחל, אבל איפה הוא? בשלב הזה התקשינו לעמוד על הדקויות וההבדלים בין המנות, מכיוון שרוטב השמנת שכיכב במערכה הראשונה, מככב גם במערכה השנייה – וביתר שאת. מרוב רוטב לא רואים פרעצל. מצד שני, בגלל דלילות הרוטב הפרעצל נרטב כולו, איבד מפריכותו והפך לספוגי ועצוב. לא היה זכר לטעמה של גבינת פרמזן שהובטחה בתפריט. הביצים העלומות – יש לציין – היו נהדרות ואווריריות. הסלט הקטן (סלט ירקות בוויניגרט הדרים) היה נטול אופי או עניין, וצלוחית היוגורט הקטנה שהגיעה עם המנה, ובה משובצות חתיכות קטנות של פירות, הייתה מיותרת וסתמית.

סלט קפרזה ג'וי בג'וי גארדן רמת גןצילום: עלמא אליוט הופמן

"קפרזה ג'וי", המנה השלישית שהוזמנה, התגלתה פשוט כסלט עגבניות עם קרעי מוצרלה והיתה הרבה יותר מוצלחת – מנה גדולה של מיני עגבניות צבעוניות וטריות, חתוכות גס ומתובלות באופן מרענן. מלבד הפסטו והעגבניות המיובשות, שפוזרו בו ביד נדיבה מדי, זיהינו טעמים חמצמצים-מתוקים בולטים ומשמחים.

סיימנו לאכול, אבל אז בדיוק הגיעה השקשוקה האיטלקית שהוזמנה במקור, והיא חמה ומהבילה. הרוטב הסורר חזר, והפעם – בגרסה דלילה אף יותר. מרק חלב. אין איך לתאר את המנה שקיבלנו בצורה יותר מדויקת. מרק חלב ובו נחים להם קרעי מוצרלה, שתי ביצים, תרד וכמה זיתי קלמטה. למען המדע טעמנו, אך בשורה חדשה לא הייתה שם. הלחמניות, לעומת זאת, היו נהדרות.

מנת שקשוקה איטלקית בג'וי גארדן רמת גןצילום: עלמא אליוט הופמן

שירות: 20 דקות מרגע ההזמנה וההכרזה: "ומה שיוצא מוכן", החלו להופיע המנות הראשונות. הזמן היה ממש בקצה גבול הסביר, אך לא היה מזיק להוציא איזה נשנוש קטן או לחם בינתיים. הצוות היה נעים, אך באיזשהו שלב עם העומס במקום - חלוקת השולחנות התערפלה וכבר לא היה ברור כל כך מי המלצר שלנו. לא חייבו אותנו על מנת הפולנטה, אך כן שכחו להגיש לנו קנקן מים למרות בקשה חוזרת משני מלצרים שונים. בשולחן ליד, סועדת התלוננה בקול רם על מנה שהתעכבה, אך בסך הכל חווינו שירות ברמה מספקת. 

שורה תחתונה: לפי רכבת הסועדים בו, הוא כבר מצליח, אך לג'וי גארדן יש גם את כל מה שצריך כדי להפוך למקום מיתולוגי. המיקום מהמם, העיצוב נעים ומזמין (משהו בין דיינר לבית קפה צעיר למסעדה משפחתית) ומאפשר מגוון פתרונות ישיבה, המחיר הוגן ויש יופי של היצע בתפריט. ניכר שאנשים מאוד יצירתיים עומדים מאחורי בית הקפה הזה, אך בינתיים החלומות הקולינריים שלהם לא מצליחים לפגוש את המציאות. אולי זה הטבח המתלמד שהמלצר בכנות מוערכת הזהיר אותנו לגביו, ואולי זה פשוט עניין של ניסיון ובאנו במשמרת לא טובה, אך נדמה שהמרחק בין 'מלא מעוף' ל'בינוני' מעולם לא היה קצר יותר. התפריט שואף גבוה, ידידותי ומלא מחשבה, אבל המנות כושלות. אם מגישים אוכל על מגשי ברזל ונייר באופן פשטני וצנוע - כדאי שהוא ידבר בעד עצמו. אחרי כמה חודשים של שפשוף, היינו מצפים ליותר.

חשבון בבקשה
קפוצ'ינו גדול - 16 שקלים
תפוזים - 16 שקלים
סלט קפרזה ג'וי - 52 שקלים
בוקר צרפתי - 56 שקלים
שקשוקה איטלקית - 59 שקלים
סך הכל - 199 שקלים

ג'וי גארדן, אחד העם 3, פארק לאומי רמת גן.

עלמא אליוט הופמן

עלמא אליוט הופמן

עורכת מדור משפחה, העוסק בזוגיות ויחסים, הריון ולידה, חינוך וגידול ילדים.

לפני כן שימשה כעורכת עכבר העיר, שם החלה כעיתונאית ומבקרת מוזיקה. ב"הארץ" כותבת בין היתר את 'מאבדת מזון', מדור המגיש מתכונים קלים לאנשים עובדים ולהורים עסוקים.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ