צפו

איך מכינים שקשוקה? המתכון למתחילים

צפו: מדריך קל לביצוע השקשוקה הכי טעימה במזרח התיכון

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
איימי אמיגה וליז שטיינברג

שקשוקה היא אחד המאכלים האהובים על ישראלים בלי קשר לעדה מסוימת. זאת על אף שהמנה המסורתית, הגיעה לישראל על ידי מהגרים מצפון אפריקה. המתכון המסורתי מכיל רוטב של עגבניות מתובלות ומבושלות ועליו נרקחות גם ביצים.

כמנת חובה בלא מעט בתי קפה ומסעדות ברחבי הארץ, לפחות בארוחות הבוקר, השקשוקה כבר מזמן התרחקה מהמתכון המסורתי. כיום לא קשה למצוא פרשנויות עדכניות שונות ומשונות לרוטב השקשוקה שחורג מקו העגבניות. כך למשל נכנסו מגוון ירקות ירוקים, גבינות או בשרים, חציל וכרוב, פטה, נקניקיות ועוד. גרסאות מסוימות מחליפות לחלוטין את רוטב העגבניות, גרסה אחת פופולארית שכזו היא שקשוקה ירוקה ברוטב שמנת ותרד.

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ