מתכון לפנקייק בננה-שוקולד

במקום כריך: פנקייק מתוק לבית הספר עם ערך תזונתי גבוה בדמות פירות מעוכים או טחונים

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
פנקייק לבית הספר
נסו אותו בביתצילום: דורעם גונט
הארץ

אין ילד שלא ישמח לקחת פנקייק מתוק לבית הספר. להורים זו הזדמנות להכניס מעט ערך תזונתי לבלילה, למשל בדמות פירות מעוכים או טחונים. נסו להכין בלילה עם אפרסק, תפוח, אגס, שזיף, או בגרסה הזאת - בננה.

מתכון לפנקייק בננה-שוקולד עם ריקוטה

חומרים:

2 ביצים 1 כוס קמח מלא 2 כפות סוכר 1 כפית תמצית וניל 1/2 כפית אבקת אפייה 1 בננה, מעוכה במזלג 40 גרם שוקולד, קצוץ לקוביות קטנות חמאה לטיגון למריחה: גבינת ריקוטה

הכנה:

בבלנדר או בקערה טורפים את הביצים עם הקמח, הסוכר, תמצית הווניל ואבקת האפייה. מוסיפים את הבננה המעוכה ואת השוקולד ומערבבים. במחבת טפלון מחממים מעט מאוד חמאה. שופכים מהבלילה על המחבת ומטלטלים אותה כך שתכסה את התחתית בשכבה אחידה, שעוביה 4-5 מ"מ. מטגנים עד שהפנקייק זהוב יפה בתחתיתו, ואז הופכים ומזהיבים את הצד השני. ממשיכים לטגן כך את כל הבלילה.

מורחים את הפנקייק בשכבה דקה של ריקוטה, אם רוצים, ואפשר גם למלא בפירות. מגלגלים לגליל ועוטפים במפית.


תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ