מתכון |

גם אם יש לחם, למה לא להכין בריוש?

כלחם, כמאפה משפחתי, או כמאפה אישי מתוק או מלוח: לבריוש הצרפתי יש אינספור גרסאות מוצלחות. המתכון של האופה רמי קרדי (בית לחם) יוליך אתכם צעד אחר צעד בדרך לבריוש המושלם

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
הארץ

"כל מי שרוצה לפתוח את הבוקר באווירה פריזאית ומאס בקרואסון או בבאגט המסורתיים, יכול לאמץ את הבריוש המעודן", אומר רמי קרדי, האופה של המאפייה "בית לחם". הבריוש מוכן מבצק שמרים המעושר בגלוטן, מה שמאפשר את הגמישות ההכרחית והאלסטיות שמסייעת למתיחת הבצק. את התפיחה הגבוהה והאווריריות האלגנטית של הבריוש, זוקף האופה לזכות ריכוז גבוה של ביצים וחמאה.

מאחר שלכל מחוז בצרפת יש מתכון שונה למנה הפופולארית, ניתן להכין את המאפה במספר דרכים, כך שניתן לאפות אותו כלחם, כמאפה משפחתי, או כמאפה אישי מתוק או מלוח, עם מילויים שונים.

כיום ניתן למצוא את הבריוש בכל בולנז'רי, אך בעבר אכלו אותו בייחוד אנשים ממעמד האצולה והוא נתפש כאוכל של עשירים. עדות לכך ניתן למצוא בציטוט המפורסם "אם אין לחם תאכלו בריוש", שנאמר על ידי אשת אצולה שייעצה לאיכרים רעבים, ולא על ידי המלכה מארי אנטואנט, כפי שרבים טועים לחשוב.

הכי קרוב לפריז, לחמניות בריוש של האופה רמי קרדי (בית לחם)צילום: אורן שלו

מתכון ללחמניות בריוש של רמי קרדי ("בית לחם"):

(8 לחמניות או 16 'פטריות')

חומרים:

כוס קמח שטיבל 2
20 גרם (2 כפות) סוכר
50 מ"ל (3 כפות וקצת) מים
50 מ"ל (3 כפות וקצת) חלב
1 ביצה גדולה
3 גרם שמרים יבשים
כפית שטוחה מלח
60 גרם חמאה
סוכר גבישי ושקדים לבנים קלופים – לקישוט

הכנה:

בקערת מיקסר שמים קמח, סוכר, מים, חלב, ביצה ושמרים ובעזרת וו לישה, מעבדים 5 דקות על מהירות נמוכה.

מוסיפים את המלח ומעבירים מיד למהירות גבוהה לכ-5 דקות נוספות.

כשהבצק מתחיל להתגבש ולהתנתק מהדפנות, מתחילים להוסיף את החמאה בהדרגה (כל פעם 20 גרם) עד אשר היא נטמעת לחלוטין בבצק.

מעבירים את הבצק לקערה מכוסה בניילון נצמד ושמים במקרר ל-4 שעות.

לחמניות:

מוציאים את הבצק מהקערה, קורצים ומגלגלים כדורים קטנים של 100 גרם. מניחים את הכדורים על מגש ומכסים במגבת לחה.

"פטריות" מסוכרות:

מוצאים את הבצק מהקערה ומגלגלים מיני כדורים של 50 גרם ושמים בתבנית סיליקון עם שקעי פטריה. מכסים במגבת לחה. מתפיחים את הכדורים עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מורחים חלמון של ביצה ומקשטים את הלחמניות בסוכר גבישי ופרוסות שקדים. את ה"פטריות" מצפים בסוכר רגיל. מחממים תנור ל 170 מעלות ואופים ל-12 דקות.

תגיות קשורות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ