שלושה מתכונים לארוחת בוקר הכי חשובה ביום

השפית איילת לטוביץ' מסבירה למה היום שלכם דורש ארוחת בוקר ומציעה שלוש אופציות לארוחה הכי חשובה ביום: שקשוקה טבעונית, מקושקשת מתוקה וסלט ביצים עם טוויסט

איילת לטוביץ', שפית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
איילת לטוביץ', שפית אורחת

האמינו לי, היום שלכם דורש ארוחת בוקר. עד לפני שמונה חודשים דילגתי באופן קבוע על ארוחת הבוקר. אני מהזן שאוהב לישון עד מאוחר, התעוררתי בלי לדעת רעב, ובעיקר חששתי שארוחה מוקדמת תפתח לי את התיאבון לכל היום. לפני שמונה חודשים נכנסתי לתהליך תזונתי (לשלוש השנים הקרובות לפחות) כדי לנקות את הגוף מרעלים ובעיקר כדי להרגיש חיונית יותר. "ארוחת בוקר" פסקה הנטורופתית – ואני צייתי מתוך מחויבות. באסופת הדברים שלמדה הדעת, ידעתי כי הרמב"ם המליץ שארוחת הבוקר תהיה ארוחת מלכים. ציות ודעת היו הצידה שלי לדרך התזונתית החדשה.

שמונה חודשים עברו וגופי, דעתי והווייתי למדו "על בשרן" עד כמה חשובה ארוחת הבוקר למערכת. היא מטה את כובד משקל האכילה לשעות היום – מה שמשביח את השינה ונותן למערכת העיכול את הנחת לעכל. היא ממלאת אותי חיוניות ואנרגיה לקראת היום. וחשוב מאוד – היא מאתחלת את פעולת מערכת העיכול לכל היום, מה ששומר על גופי מלאגור מחסנים (שהופכים לשומנים) מפחד שלא יהיה לו מספיק.

ארוחת המלכים אליה התכוון הרמב"ם כוללת ריבוי של מזון מן הצומח. החל משייק ירקות ופירות ועד סלט גדול כמנה עיקרית ופרוסת לחם לצדו. גם חלבון כמו גבינה או ביצה טובים לאתחול היום – בתנאי כמובן שיגיעו עם הרבה ירקות ופירות. הפלא הגדול הוא שהרעב לקראת הצהרים מתעדן ובאופן טבעי יורדת כמות האוכל הנדרשת כדי להשביעו.

ארוחת הבוקר דורשת נחת. הקפה הראשון דורש קיבה מרופדת. היום שלכם דורש ארוחת בוקר. נסו והיווכחו והנה שלושה מתכונים שאני אוהבת.

מתכון לשקשוקה טבעונית

במקום ביצים - עדשים. השקשוקה הטבעוניתצילום: איילת לטוביץ'

התענוג בשקשוקה בשבילי הוא רוטב העגבניות ו״ניגוב״ המנה עם לחם אוורירי וטעים. שקשוקה היא מנה עשירה- למי שפותח את הבוקר שלו עם ארוחת מלכים, המכילה חלבון. בחיפוש אחר הפיכת העונג הזה לטבעוני בחרתי להוסיף להחליף את הביצים בשקשוקה בעדשים- אשר בשילוב עם הלחם (פריט חובה כשאוכלים שקשוקה) מספקות לגוף את החלבון הנדרש. את התרד הוספתי כדי לאוורר את המנה, בשל הכבדות של העדשים.

לכל אחד יש גרסת השקשוקה האהובה עליו. אני אוהבת את שלי על בסיס עגבניות טריות עם נגיעה של שום וקורטוב – ממש קורטוב של חריפות. כמובן שאתם מוזמנים להוסיף את כל מה שאתם אוהבים בשקשוקה שלכם.

חומרים עבור 4 מנות:

1/3 כוס שמן זית (ואפשר קצת פחות)

2 בצלים גדולים, קצוצים גס

10 שיני שום, פרוסות גס

1 פלפל שאטה שלם

2 ק"ג עגבניות טריות קצוצות גס

מלח, פלפל שחור

1 כוס עגבניות מרוסקות משומרות

3-2 כפות סוכר חום כהה (תלוי בחמיצות העגבניות)

להגשה:

כוס עדשים שחורות מבושלות

4 כוסות עלי תרד

ההכנה:

מחממים את שמן הזית בסיר רחב וכבד. מוסיפים את הבצלים ומייזעים על להבה חלשה, עד שהבצל הופך שקוף. מגבירים את הלהבה ומזהיבים קלות את הבצל.

מוסיפים לסיר את השום והשאטה ומערבבים במשך דקה. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומתחילים בתהליך בישול ארוך, על להבה חלשה. בתהליך העגבניות מתרככות מהחום, מפרישות נוזלים והופכות לתבשיל סמיך. זמן הבישול בשלב זה עומד על שעה. חשוב לערבב את העגבניות מספר פעמים במהלך הבישול.

כעת מתבלים את העגבניות שבסיר במלח ופלפל.

מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת הסוכר החום וממשיכים לבשל כחצי שעה. כשהתערובת מסמיכה מתקנים תיבול ומצננים.

להגשה:

מעבירים את תבשיל העגבניות למחבת אישית, מוסיפים את העדשים, מכסים את המחבת ומחממים למשך 6 דקות לפחות. מוסיפים את עלי התרד ומבשלים דקה נוספת, ללא מכסה, עד שעלי התרד קמלים קלות.

מומלץ להגיש עם חלה או לחם רך ומתקתק ובלווי טחינה משובחת.

מתכון למקושקשת מתוקה

אם זכרוני אינו מטעני זוהי מנה שהולידה אמי בטעות. אני מנחשת שניסתה להכין רוטב פטיסייר עם תמרים, או משהו דומה, שהסתיים בעצם במפח נפש לה ובתענוג גדול לנו. מקושקשת תמרים הפכה להיות להיט שבת בבוקר שלי. שנים שהייתי מכורה ועכשיו הגיע תורכם.

חומרים:

4 כפות חמאה

4 כפות מחית תמרים

4 ביצים

קורט מלח

קורט פלפל שחור

ההכנה:

במחבת ממיסים בעדינות את החמאה, מוסיפים את מחית התמרים ומערבבים בכף עץ – כך שתתפרק קלות.

טורפים את הביצים עם המלח והפלפל ומוסיפים למחבת. מערבבים היטב עם מחית התמרים עד שמתקבלת חביתה מקושקשת.

מגישים בלווי קרם פרש, שמנת חמוצה או גבינה לבנה.

מתכון לסלט ביצים

גרסה קלילה ומעודנת לסלט אהוב. אם אתם מכינים אותו מראש – מומלץ להוסיף את היוגורט והמלח רק ברגע האחרון.

חומרים לכ-6 מנות:

8 ביצים קשות

180 גרם גבינת פטה

1 כוס צנוניות, חתוכות לג'וליינים

1/3 כוס ארוגולה קצוצה

100 מ"ל שמן זית

1/2 כוס יוגורט כבשים סמיך

פלפל שחור

1/2 כפית פפריקה מתוקה

קורט פלפל שאטה טחון

מלח

ההכנה:

מפוררים לקערה את הביצים והפטה. מוסיפים את יתרת המרכיבים ומגישים מיד עם לחם שאור קלוי.

רוצים להישאר מעודכנים בכל מה שקורה במדור האוכל? לחצו כאן :http://bit.ly/1jJ3xdy

תגיות קשורות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ