מתכון: פנקייק פרג וריבת הדרים מהירה

לא רק קינוח: פנקייקים שהם ארוחה בזכות הקמח המלא, היוגורט, גרעיני החמנייה ואפילו הפרג

כרמית אלקיים, שפית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
כרמית אלקיים, שפית אורחת

מתכון לפנקייק פרג וריבת הדרים מהירה

פנקייקים שהם ארוחה בזכות הקמח המלא, היוגורט, גרעיני החמנייה ואפילו הפרג, שהוא מקור מעולה לחלבון, לסידן, לברזל, לוויטמינים ממשפחת B ולמינרלים חשובים כגון אשלגן ואבץ. הכיף במתכון הזה הוא שאין צורך לטחון את הפרג - משתמשים בו בדרך הטבעית שלו. 

פנקייק פרג וריבת הדרים מהירהצילום: מיכל רביבו, מתוך הספר תאנים צלויות ועדשים כתומות

מה צריכים (לכ־12 פנקייקים)?

לריבה:

2-1 תפוזים מקולפים, חתוכים לקוביות קטנות

1 לימון מקולף, חתוך לקוביות קטנות

⅓ כוס אגבה או סילאן (ללא תוספת סוכר) 

לפנקייקים:

2 כוסות קמח כוסמין מלא

1 כפית אבקת אפייה 

½ כפית אבקת סודה לשתייה

⅛ כפית מלח

⅓ כוס זרעי פרג (לא טחונים, שלמים אותם קונים בחנות תבלינים)

½ כוס גרעיני חמנייה קלויים קלות (קולים במחבת ללא שמן)

2 כוסות רוויון או יוגורט עזים 

2 ביצים טרופות 

25 גרם שמן קוקוס מכבישה קרה

1 כף שמן קוקוס, מכבישה קרה, לטיגון 

מה עושים?

1. מכינים את הריבה: מערבבים את קוביות התפוז והלימון עם סירופ האגבה או עם הסילאן בסיר קטן על אש בינונית. מערבבים עד שכל המרכיבים יתאחדו וממשיכים לבשל במשך כ־5 דקות תוך כדי בעבוע קל. מסירים מעל האש.

2. מכינים את הבלילה: מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, מלח, פרג וגרעיני חמנייה. מוסיפים את היוגורט, הביצים הטרופות ושמן הקוקוס ומערבבים קלות - רק עד שכל המרכיבים יתאחדו. לא לדאוג אם העיסה מעט גושית, זה עדיף מאשר ערבוב יתר.

3. מחממים במחבת טפלון או במחבת המיועדת לפנקייק שמן קוקוס ויוצקים ¼ כוס מן התערובת בעזרת כף. לחלופין אפשר להשתמש ברינג מתכת קטן. ממתינים עד שתחתית הפנקייק מזהיבה מעט, הופכים בעזרת מרית ומטגנים עד שמוכן. ממשיכים כך עם שאר התערובת.

4. מגישים עם מעט מריבת ההדרים שהכנו או עם כל תוספת אחרת שאוהבים. הבת שלי אומרת שזה הכי טעים דווקא עם גבינת קוטג'.

המתכון מתוך הספר: תאנים צלויות ועדשים כתומות - אוכל שעושה שינוי, מאת כרמית אלקיים ובהוצאת LunchBox

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ