לא עוד חביתה וסלט: מתכון לפנקייק ריקוטה מפנק

השף ניר גוזמן מציע פנקייק מיוחד שישדרג לכם את ארוחת הבוקר

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פנקייק ריקוטה, הולך מצוין עם אוכמניות
פנקייק ריקוטה, הולך מצוין עם אוכמניותצילום: תומר אפלבאום

מתכון לפנקייק ריקוטה של השף ניר גוזמן

חומרים:

5 ביצים

50 גרם חמאה מומסת

¾ כוס ריויון

½1 כוסות קמח תופח

2 כפות סוכר גדושות

360 גרם גבינת ריקוטה

½ מקל וניל

גרידה מרבע לימון

קורט מלח

מחבת טפלון חסינת חום

ההכנה:

ממיסים חמאה ובקערת ערבוב וטורפים אותה יחד עם הביצים והריוויון.
מקפלים לתוך הבלילה את הקמח, הסוכר, חצי מקל הווניל, גרדת הלימון ומעט מלח.

חשוב: לא לערבב את המסה יותר מידי, זה בסדר אם יש גושים קטנים.

לבלילה שהתקבלה, מוסיפים את גבינת הריקוטה וממשיכים לקפל את התערובת (אין צורך לשבור את הריקוטה, זה בסדר אם יהיו גושים של גבינה) ומכניסים למקרר לשעה.

מחממים תנור מראש ל-170 מעלות, ובמקביל מחממים מחבת טפלון ומוסיפים חמאה (רצוי מזוקקת).

כעת, יש למקם 3 פנקייקים על מחבת הטפלון (כל פנקייק מורכב מ2-3 כפות).
מטגנים את הפנקייקים על אש בינונית כדקה, הופכים ומכניסים את המחבת לתנור שחומם קודם.

לאחר מספר דקות מוציאים את הפנקייקים מהתנור ובודקים עם קיסם אם הפנקייק יבש מהבלילה (ולא מהריקוטה).

מגישים את הפנקייק חם עם סירופ מייפל ופירות טריים. ההמלצה שלי: אוכמניות.

למתכונים נוספים והצעות מיוחדות לארוחות בוקר לחצו כאן

תגיות קשורות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ