מתכון לפנקייק בננות בלונדיני של אייל שני

פנקייקס בלונדיניים מנצחים עם רוטב בננות סמיך מעל, שונה מכל פנקייק אחר שטעמתם בחיים

אייל שני
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
כמה טענות כבר יכולות להיות למי שנוגס בפנקייקס הבלונדיניים של אייל שני?צילום: dreamstime

מתכון לפנקייק בננות של אייל שני

חומרים (הבלילה ל-8 פנקייקס):

120 גרם קמח לבן, רצוי "שטיבל 1", 30 גרם סוכר לבן, 1 כפית אבקת אפייה, 3 ביצים בטמפרטורת החדר, 300 מ"ל חלב 3% , 1 כף שמן תירס

ההכנה:

בקערה גדולה, מערבבים יחד את הקמח, הסוכר ואבקת האפייה. בקערה נפרדת, טורפים במזלג את הביצים ומוסיפים אותן לתערובת היבשה. טורפים בעזרת מטרפה עד לתערובת חלקה והומוגנית. מוסיפים את החלב והשמן, וממשיכים לטרוף כ-2 דקות. התערובת שמתקבלת היא דלילה. קשה להאמין שיצא ממנה פנקייק.

מסננים את הבלילה דרך מסננת דקה לתוך מכל אחסון. מכסים ומשהים במקרר שעתיים עד יומיים.

מוציאים מהמקרר, מערבבים היטב. מניחים לשהות בטמפרטורת החדר כ-30 דקות. בינתיים מכינים:

בננות בסוכר ולימון

מה צריך? 2 בננות קלופות, פרוסות לעיגולים בעובי של כ-1/2 ס"מ, 100 גרם סוכר לבן, מיץ מ-1/2 לימון טרי

ההכנה:

בקערה גדולה, מערבבים את כל החומרים בין כפות הידיים, בעדינות. כעבור 2 דקות, הכל הופך לבוץ מתוק סמיך מלא בריח של בננות, קשה להפסיק אבל צריך.

אפיית הפנקייק

מה צריך? מחבת כבדה, רצוי מצופה בחומר מונע הידבקות טבעת נירוסטה, רצוי בקוטר 9 ס"מ (ניתן להשיג בחנויות כלי מטבח ב-10-15 שקל). לא חובה: מברשת שימון ושמן תירס

מחממים את התנור ל-100 מעלות.

מניחים את טבעת הנירוסטה במחבת ומחממים את שניהם לחום נמוך - כזה שחשים אותו היטב כשמקרבים את כף היד לתחתית המחבת בגובה של כ-1 ס"מ. חימום הטבעת מנמיך את סיכויי ההידבקות של הפנקייק אליו. כעת משמנים בעדינות את תחתית המחבת ואת פנים הטבעת בעזרת המברשת. עוד דקה מעל להבה בינונית.

יוצקים לתוך הטבעת בלילה בגובה 1 ס"מ (גובה דפנות הטבעת הוא 2.5 ס"מ). מנמיכים את האש ללהבה נמוכה.

אם אין טבעת יוצקים את הבלילה ישירות למחבת חביתות משומנת, בעזרת תרווד, בתנועות מעגליות ומכינים פנקייק דקים יותר.

מטביעים בבלילה 6 טבעות בננה.

כעבור 2 דקות, הפנקייק תופח. המשטח העליון שלו הופך לגלי, והגלים האלה מגיעים כמעט עד גובה הטבעת. הפנקייק מתחיל להיפרד מהדפנות. בעזרת סכין חדה או מרית סיליקון מפרידים את הפנקייק מהטבעת בתנועה סיבובית. מרימים את הטבעת. הפנקייק חופשי. הופכים בעזרת מלקחיים. עוד 2 דקות במחבת, להבה נמוכה. הפנקייק מוכן. מעבירים לצלחת גדולה וחסינת אש - ולתנור שם תמתין לאחיותיה.

חוזרים על אותה פעולה עד גמר הבלילה. מדי פעם משמנים שוב את המחבת והטבעת.

רוטב בננות

מה צריך? מה שנותר מהבננות בסוכר ולימון 50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

ההכנה:

שמים את כל החומרים במחבת, מציתים את האש, להבה בינונית, ומבשלים בערבוב עד שנוצר רוטב סמיך ומבעבע. שופכים מעל הפנקייקים. אם אין בננות, או לא אוהבים; אם אין סירופ מייפל, או לא אוהבים, תמיד יש קוביית חמאה שאותה מניחים על הפנקייקים לפני שמגישים ואחריה, מפזרים סוכר לבן. מי צריך מייפל או בננות.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ