בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונים לפנקייק שחייבים לנסות בבית

פנקייק בלונדיני של אייל שני או עם תירס וחלב מרוכז של לימור לניאדו תירוש? הגרסה ההולנדית הקלאסית או פנקייק נטול גלוטן? אספנו מתכונים מצטיינים לפנקייק שכדאי לכם לנסות בבית

8תגובות
dreamstime

לא ברור מתי ואיפה בדיוק הומצא הפנקייק הראשון, אבל זה כבר די ברור שהחביתית השטוחה היא אחת הצורות העתיקות של מזון, כפי שמעידים על כך סימנים בכל מקום במסורות התרבותיות על פני הגלובוס. היווניים והרומאים הקדמונים אכלו פנקייק ממותק בדבש; בעידן האליזבתני, הוא תור הזהב של אנגליה, אכלו אותם כשהם מתובלים בתבלינים, מי ורדים, שרי ותפוחים. גם אצל הבלגים וההולנדים מוצאים סימנים ואת האזכור הראשון בכתובים מוצאים בספר בישול הולנדי משנת 1683 ובמתכון אז שולבו ציפורן, מוסקט, קינמון ולא מעט סוכר. בהמשך מוצאים סימנים לפנקייק (כמובן לא בשם הנ"ל) אפילו במזרח. אם יש דבר אחד עליו הסכימו חוקרי האוכל וההיסטוריונים של המזון הוא שהפנקייק היה דרך טובה להשתמש בחומרי הגלם כמו ביצים, קמח וחלב רגע לפני שהם מתקלקלים ומתבזבזים.

כשהגיע הפנקייק אל אמריקה עם המתיישבים מאירופה (בעיקר מהולנד, יש להודות), עוד לא נקרא אז בשם המוכר לנו כיום ובתערובת שלו נמצאו בעיקר כוסמת או קמח תירס. מאז אזכורו לראשונה בספר הבישול הכל-אמריקאי הראשון שכתבה אמיליה סימונס הוא מוזכר פעמיים – אחת כלביבה עם הרבה חלב והשנייה כמולסה הודית הוא הפך לחביב היבשת ולקלאסיקה של ארוחות הבוקר.

כך או כך, לביבה, בליני, פנקוקן, קרפ, באנוק ועוד הם חלק מגלגוליו השונים והרבים של הפנקייק – כלומר ורסיות שהתפתחו מהמתכון המקורי: קמח מעורבב עם ביצים וחלב.

בשבועות האחרונים, אולי כהכנה לחופש הגדול ואולי כך סתם כי נגמרו כבר כל הרעיונות, לא מעט קוראים ביקשו מאיתנו מתכונים לפנקייק. כן, כולם יודעים לשלב קצת קמח, חלב וביצים. אבל אם זה כל כך פשוט למה זה לא תמיד מצליח? אז אספנו כאן כמה מתכונים מוצלחים של מיטב המתכונאים והכותבים, מהקלאסיקה ומהמתקדמים שיעזרו לכם לשדרג את ארוחת הבוקר (או הערב).

מתכון לבלילה בסיסית של הפנקייק בגרסתו ההולנדית Pannekoeken או מתכון קלאסי ועוד פנקייק הולנדי עשיר

עדיאל דוד

אייל שני מכין פנקייק בלונדיני עם בננות שאי אפשר לעמוד בפניו

dreamstime

ומה דעתכם על פנקייק בננה-שוקולד כתחליף לכריך?

דורעם גונט

נירה רוסו עושה פנקייק ענק עם צימוקים ובכלל מגישה אותו כמשהו מתוק ליד הקפה

dreamstime

השפית כרמית אלקיים עושה את הגרסה הבריאותית יותר לפנקייק ומוסיפה פרג וריבת הדרים

מיכל רביבו, מתוך הספר תאנים צלויות ועדשים כתומות

הדיי עפאים עושה פלאים ומציע חמישה רעיונות לשדרוג הפנקייק

דן פרץ

השפית עינת מזור עושה את הבלתי ייאמן ומגישה מתכון לפנקייק ללא גלוטן

עודד מרום, סטיילינג: אוריה גבע

השף ניר גוזמן מציע מתכון לפנקייק מפנק עם ריקוטה ואוכמניות

תומר אפלבאום

הילה קריב מהבלוג "ביסים" מציעה מתכון לפנקייק אוורירי עם סוד לא ממש כמוס

הילה קריב

אורה קורן מציעה מתכון לפנקייק קטיפתי עם גלידה

אורה קורן

ואם חשבתם שפנקייק זה קלי קלות, עוד לא ראיתם את המתכון של לימור לניאדו תירוש שעושה פנקייק תירס וחלב מרוכז יפהפה

פנקייק תירס וחלב מרוכז
לימור לניאדו תירוש

וגם על טבעונים חשבנו: השפית הטבעונית שני רייך מציעה את המתכון המנצח שלה לפנקייק טבעוני

לבקשות, שאלות ורעיונות: food@haaretz.co.il



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו