בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונים

חמישה סנדוויצ'ים טבעונים שחייבים לטעום

גבינה צהובה וחביתה? פנו מקום לסטייק פורטבלו. לכבוד יום הטבעונות הבינלאומי רקח השף מורן לידור (מ"באו") חמישה כריכים טבעונים מושקעים וטעימים לכל שעות היממה

13תגובות
דודו בכר

מתכון לבגט פלוט פומדורו

מה הסיפור? עגבניות קלויות, עלי אורגנו ועלי בזיליקום, זיתי קלמטה ושום קונפי

מרכיבים: בגט פלוט, עגבניות קלויות, שום קונפי, עלי אורגנו מ-3 ענפים, עלי בזיליקום מ-3 ענפים, זיתי קלאמטה – קוצצים גס

עגבניות קלויות:

חותכים עגבנייה ל 1/6, משמנים קלות בשמן זית

שמים בתוך תבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 230 מעלות למשך 12-15 דקות.

שום קונפי:

כוס שיני שום טרי

שמן קנולה עד כיסוי

3-4 ענפי טימין

שמים בסיר את שיני השום ועל להבה נמוכה מבשלים כ-20 דקות, מכבים את הלהבה ומשאירים עוד 10 דקות בסיר.

להרכבת הכריך:

פורסים את הבגט לאורכו, מורחים כמה שיני שום קונפי, מניחים את פרוסות העגבניות הצלויות מעליהן מפזרים את זיתי הקלאמטה הקצוצים, עלי האורגנו והבזיליקום.

מתכון לחמניית באן עם חביתת חומוס

דודו בכר

מה הסיפור? לחמנייה מאודה, טפנד זיתי קלמטה, חביתת חומוס, פלפלים קלויים, קוביות בטטה בתנור, המון עשבים, 1/4 חופן נבטים סיניים ועלי חסה בייבי.

לחמניית מאודה:

500 גרם קמח תופח

200 גרם קמח לחם
300 מ"ל מים
12 גרם שמרים
80 גרם סוכר
5 גרם סודה לשתיה
70 גרם שמן קוקוס
12 גרם מלח

ההכנה:

מערבבים הכל ביחד במלוש עד לקבלת תערובת אחידה, מניחים לבצק לנוח למשך שעה.
מחלקים את הבצק לכדורים במשקל של 40-50 גרם מכסים אותם בניילון נצמד ומתפיחים כ-40 דקות.
במקביל מעלים כלי אידוי על סיר עם מים רותחים (רתיחה עדינה), אפשר להוסיף למים עלי נענע בשביל ניחוח.
מניחים כל לחמנייה על נייר אפייה קטן, מכניסים את הלחמניות לכלי האידוי ומאדים כ-15-17 דקות.
מוציאים ופורסים / אפשר גם לרדד מראש את הלחמנייה למעויין דק ולאדות (כך אין צורך לחתוך ורק ממלאים).

טאפנד זיתים:

1 כוס זיתי קלמטה מגולענים

1 שן שום

1/3 צרור פטרוזיליה

1/4 כוס שמן זית

טוחנים הכל ביחד עד לקבלת ממרח אחיד

פלפלים קלויים:

2 פלפלים חצויים לאורכם ונקיים מגרעינים

מניחים את הפלפלים בתבנית עם נייר אפייה כשהקליפה למעלה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 230 מעלות למשך 20 דקות.

מוציאים מהתנור ומכניסים ישר לשקית וסוגרים למשך 10 דקות.

מוציאים מהשקית ומקלפים.

חביתת חומוס עם פלפלים קלויים, בצל ירוק, פטרוזיליה ושמיר:

1/2 כוס קמח חומוס

1/2 כוס +2 כפות מים

1 כף פתיתי שמרי בירה

1 פלפל קלוי חתוך לרצועות

2 כף פטרוזיליה קצוצה

1 כף שמיר קצוץ

2 גבעולים בצל ירוק קצוץ לטבעות קטנות

מלח

פלפל

3 כפות שמן תירס

מערבבים את כל המרכיבים ביחד (המסה צריכה להיות במרקם טיפה יותר דליל משל פנקייק)

מחממים את השמן במחבת טפלון, באמצעות מצקת מוזגים כמות לחביתה לא עבה מדי, ומטגנים על להבה בינונית 2-3 דקות מכל צד (עד שקצת מזהיב).

קוביות בטטה:

1 בטטה גדולה קלופה וחתוכה לקוביות של 1.5 ס"מ

2 כפות שמן זית

מלח

פלפל שחור גרוס

מערבבים יחד את כל המרכיבים, מניחים על תבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 20 דקות – עד שהקוביות מזהיבות בפינות.

להרכבת הכריך:

פורסים את הבאן, מורחים את טפנד הזיתים מוסיפים את חביתת החומוס מעליה מפזרים את קוביות הבטטה, הפלפלים קלויים, המון עשבים, את הנבטים סיניים ועלי חסה בייבי.

דודו בכר

מתכון לפראנה פינוקים

מה הסיפור? לחם פראנה, טחינת עגבניות מיובשות ,פרוסות חציל קלוי, ארטישוקים וסלטון של גרגירי חומוס, קוביות עגבנייה מתובל בלימון וחאוויג'  

טחינה עגבניות מיובשות:

300 גרם טחינה גולמית הר-ברכה

70 גרם ממרח מיובשות

200 גרם מים קרים

2 גרם מלח דק

מערבבים את כל המרכיבים יחד היטב עד לקבלת טחינה אדמדמה והומוגנית.

חציל קלוי פרוס:

1 חציל בלאדי

4 כפות שמן זית

מלח

פלפל שחור גרוס

קולפים את החציל זברה (פס כן, פס לא), חותכים לגודל חצי / רבע (תלוי בגודל החציל)
משמנים, ממליחים ומפלפלים את פרוסות החציל מניחים על תבנית עם נייר אפייה
מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 185 מעלות למשך 20-25 דקות.

ארטישוק – ארטישוק כבוש איכותי מצנצנת זכוכית חתוך גס

סלטון גרגירי חומוס וקוביות עגבנייה, לימון וחאוויג':

1/2 כוס גרגירי חומוס מבושלים

1 עגבנייה גדולה חתוכה לקוביות קטנות

קורט חאוויג'

1/2 שן שום קצוצה

1 כפית לימון כבוש קצוץ

1/2 כפית פלפל צ'ומה

1 כף שמן זית

מלח

מערבבים בעדינות את כל המרכיבים יחד

להרכבת הכריך:

דודו בכר

פורסים את הפראנה לאורכה מורחים כמות נדיבה של הטחינה עגבניות מיובשות, מניחים את פרוסות החציל ומעליהם שמים את הארטישוק ואת הסלטון גרגירי חומוס.

מתכון לפרוסות לחם שאור עם סטייק פורטובלו

דודו בכר

מה הסיפור? פרוסות לחם שאור, ממרח שעועית בובס כמהין, שומר קונפי, שומר טרי, סטייק פורטובלו וחופן עלי רוקט.

ממרח שעועית בובס וכמהין:

1 ק"ג שעועית בובס מבושלת

100 גרם שמן זית

35 גרם מחית כמהין 

8 גרם מלח דק

טוחנים את כל המרכיבים ביחד לתערובת חלקה (לבנה עם נקודות שחורות).

שומר קונפי:

2 שומר

קורט מלח גס

1 כף סוכר חום

4 כפות שמן זית

מנקים את השומר וחוצים אותו לרבעים. 
מערבבים בעדינות עם שמן זית (השומר אמור להיות עטוף ממש בעדינות עם שמן זית, לא להטביע אותו בשמן).
מניחים את רבעי השומר המשומן בתבנית עם נייר אפייה ומפזרים מעל מלח גס וסוכר חום בהיר (אפשר גם סוכר לבן).
עוטפים בנייר כסף את התבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך כ- 40-30 דקות – עד שהשומר רך אך לא מדי.

שומר טרי:

קוצצים שומר טרי אחד, לפרוסות דקות /קוביות קטנות.

סטייק פורטובלו:

4 ראשי פורטובלו ללא הרגל

1 כף טימין קצוץ

2 שיני שום קונפי מעוכות

1 שן שום קצוצה  

4 כפות שמן זית

קורט פלפל שחור

קורט מלח דק

מערבבים ביחד את כל המרכיבים ומורחים בשמן זית כל פורטובלו משיני צידיה.

וצורבים על מחבת טפלון 3 דקות כל צד.

להרכבת הכריך:

על פרוסות הלחם שאור, מורחים את ממרח שעועית בובס כמהין, שמים כמה מפרוסות של השומר קונפי, מפזרים את השומר הטרי, סטייק פורטובלו וחופן עלי רוקט.

מתכון לטורטייה צ'ילי קון ויגן עם קרם תירס

דודו בכר

מה הסיפור? טורטייה, ממרח פריחולס, צ'ילי קון ויגן, פרוסות אבוקדו ובצל קריספי

פרוסות אבוקדו:

 2 אבוקדו פרוס לפרוסות עבות, מטפטפים מעליו לימון ומפזרים קצת מלח גס.

קרם תירס:

גרעיני תירס מ-2 קלחי תירס (מעמידים את הקלח תירס ומורידים בזהירות עם סכין את הגרעינים הצהובים)

2 כף שמן תירס

4 כפות חלב אורז

קורט פלפל שחור גרוס

קורט מלח (לפי הטעם)

נגיעה של גרדת תפוז

טוחנים את כל המרכיבים ביחד עד לקבלת מרקם חלק ומעבירים במסננת דקה כדי לסנן את קליפות גרעיני התירס.

ממרח פריחולס:

1 כוס שעועית שחורה מבושלת

1/2 כוס מים מינרליים

קורט כמון

1 שן שום

קורט פלפל שאטה גרוס

מלח

טוחנים את כל המרכיבים ביחד עד לקבלת מחית די חלקה עם חתיכות – אם סמיך מידי אפשר להוסיף מעט מים מינרליים

צ'ילי קון ויגן:

3 כפות שמן זית

200 גרם שבבי סויה לאחר השרייה של 4 שעות וסחיטה טובה של המים / אפשר לקנות גם טחון מן הצומח.

1 בצל גדול חתוך לקוביות גדולות

3 שיני שום פרוסות

קורט שאטה גרוס

1 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית פפריקה חריפה

1/2 כפית כמון

1/2 כפית שטוחה קינמון

1 ליטר רוטב עגבניות   

200 גרם שעועית שחורה מבושלת

מלח

פלפל שחור גרוס

מעלים בסיר את שמן הזית, השום והבצל מטגנים קלות כ- 5 דקות, מוסיפים את התבלינים ומערבבים.

מוסיפים את רוטב העגבניות (אם סמיך מדי, מדללים עם מים) מביאים לרתיחה למשך כ- 2 דקות.

מוסיפים את הטחון / שבבי הסויה והפלפל חריף ומבשלים על להבה נמוכה כ- 20 דקות, מוסיפים את השעועית וממשיכים לבשל עוד 30 דקות בערך, משלימים טעמים עם מלח ופלפל.

בצל קריספי:

2 בצלים פרוסים לחצאי פרוסות דקות

שמן עד כיסוי

שמים את פרוסות הבצל בסיר ומכסים עם שמן זית
מבשלים על להבה נמוכה את הבצל תוך כדי בחישה מתמדת עד שהוא משנה את צבעו לחום.
מסננים היטב, שמים על נייר סופג עד שבצל יבש לגמרי (צריך סבלנות – זה תהליך שלוקח זמן).
אופציה קלילה יותר היא אפשר פשוט לטגן בשמן עמוק עטוף בקמח טמפורה.

להרכבת הכריך:

על הטורטייה שמים את קרם התירס, ממרח הפריחולס, הצ'ילי קון ויגן, פרוסות אבוקדו והבצל הקריספי מגלגלים ובתאבון.

 

 

 

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו