ארבעה מתכונים לשדרוג השקשוקה

אומרים שאין ישראלי שלא יודע להכין שקשוקה, ובכל זאת - לשף מיקי קפלן (ממסעדת המטבחון) יש כמה רעיונות שיעזרו לכם לשכלל את שיטת השקשוקה

מיקי קפלן, שף אורח
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מיקי קפלן, שף אורח

מתכון לשקשוקה קלאסית

חומרים:

4 פלפלים אדומים שטופים וקצוצים דק

8 עגבניות קלופות קצוצות דק – מומלץ לשלב זנים שונים של עגבניות

בצל גדול קצוץ דק

7 שיני שום קצוצות דק

חופן פטרוזיליה

חופן כוסברה קצוצה

רבע כפית פלפל שחור

מלח לפי הטעם

כפית סוכר

6 ביצים

ההכנה:

מחממים שמן על להבה בינונית במחבת גדול. כאשר השמן חם מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שקיפות. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עד שמזהיב. מוסיפים את הפלפלים ומאדים עד ריכוך. מוסיפים את העגבניות, פלפל שחור ומלח ומבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב עד שהעגבניות נעשות רכות ומתקבל מרקם הומוגני. מוסיפים את עשבי התיבול ומערבבים. שוברים את הביצים לקערה ושופכים למחבת בזהירות. מכסים ומבשלים על אש נמוכה עד שהביצים מוכנות. מגישים מיד חם לצד לחם, טחינה וחמוצים.

מתכון לשקשוקה בלקנית

חומרים:

8 עגבניות בשלות קלופות קצוצות דק – מומלץ לשלב זנים שונים של עגבניות

4 פלפלים אדומים שטופים וקצוצים דק

בצל גדול קצוץ דק

7 שיני שום קצוצות דק

חופן פטרוזיליה

חופן כוסברה קצוצה

רבע כפית פלפל שחור

מלח לפי הטעם

כפית סוכר

6 ביצים

חופן זיתים ירוקים איכותיים ללא הגלעין

100 גרם קוביות פטה.

2 עלי בזיליקום קצוצים

ההכנה:

ההכנה על פי המתכון הקלאסי. כאשר מוסיפים את עשבי התיבול מוסיפים את הבזיליקום ומפזרים באופן אחיד זיתים ירוקים וקוביות פטה.

מתכון לשקשוקה שורפת עם חציל

חומרים:

8 עגבניות בשלות קלופות קצוצות דק – מומלץ לשלב זנים שונים של עגבניות

4 פלפלים אדומים שטופים וקצוצים דק - אופציונאלי

בצל גדול קצוץ דק

7 שיני שום קצוצות דק

חופן פטרוזיליה

חופן כוסברה קצוצה

רבע כפית פלפל שחור

מלח לפי הטעם

כפית סוכר

6 ביצים

2 פלפל שאטה קצוצים

חציל קטן קלוי בתנור או על אש

ההכנה:

מרוקנים את בשר החציל הקלוי, מצננים וקוצצים גס. בהכנת השקשוקה בעת הוספת עשבי התיבול, מפזרים פלפל שאטה קצוץ ומוסיפים את בשר החציל. מערבבים וממזגים את החציל עם העגבניות ועשבי התיבול. שוברים את הביצים לקערה ושופכים למחבת בזהירות באופן כזה שכל אחת תקבל את השטח שלה במחבת. מכסים ומבשלים על אש נמוכה עד שהביצים מוכנות. מכסים ומבשלים על אש נמוכה עד שהביצים מוכנות. מגישים חם עם לחם טרי.

מתכון לשקשוקה שמנה של תרד וגבינות

חומרים:

100 גרם חמאה

200 גרם פטריות שמפיניון חצויות

500 גרם תרד שטוף

2 קישואים קטנים פרוסים דק וקלויים בתנור

בצל גדול חתוך לרבעים ופרוס

5 שיני שום קצוצות דק

רבע כוס שמנת מתוקה

רבע כפית פלפל שחור

מלח לפי הטעם

קורט אגוז מוסטקט

6 ביצים

100 גרם גבינת אמנטל מגוררת

אופן ההכנה:

במחבת גדול ממיסים את החמאה ומאדים את הבצל עד ריכוך. מוסיפים את השום והתרד ומאדים כ-3 דקות. מוסיפים את הקישואים והפטריות וממשיכים לאדות כשתי דקות. מוסיפים את השמנת המתוקה, מתבלים ומבשלים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות. שוברים את הביצים לקערה ושופכים בזהירות למחבת. מפזרים מעל גבינת אמנטל ומכסים. מבשלים עד שהביצים מוכנות.

מגישים חם לצד לחם טרי.

תגיות:

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ