בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונים לארוחת בוקר של שבת

במקום לשבור את הראש על מה להכין שוב לארוחת בוקר של שבת, השף גיא ארבל (מבנדיקט) המתמחה בארוחות בוקר מציע לשבור את השגרה עם קרפ טבעוני, סלט טבולה וברולה הדרים

תגובות
נמרוד סונדרס

מתכון לקרפ טבעוני

חומרים לקרפ:

1.75 כוסות קמח

שקית אבקת אפייה (10 גרם)

כוס אבקת סוכר

400 מ"ל קרם קוקוס

400 מ"ל חלב סויה ממותק

כף וחצי שמן תירס

כפית תמצית וניל

חומרים לגנאש:

400 גרם שוקולד מריר פרווה

300 מ"ל חלב סויה ממותק (כוס ורבע)

ההכנה:

קרפ:

לערבב את הקמח עם אבקת האפייה ואבקת הסוכר בקערה.
לערבב את שאר החומרים בכלי נפרד. לשפוך את החומרים הנוזלים לאט לתוך היבשים תוך כדי ערבוב עם מטרפה עד לקבלת בלילה נוזלית וחלקה.
בתום הערבוב יש לקרר את הבלילה.
את הקרפים יש להכין על מחבת ייעודית ורצוי להצטייד בספריי שמן (קנולה).
מחממים מחבת עם מעט שמן על חום בינוני, מוזגים מעט בלילה במרכז ומטים את המחבת לצדדים לפיזור אחיד של הבלילה.
ברגע שהצד התחתון מזהיב הופכים את הקרפ למספר שניות נוספות.

הכנת הגנאש:

להביא חלב סויה לסף רתיחה ולהוריד מהאש
להכניס שוקולד, להמתין כחצי דקה ולערבב במטרפה עד לקבלת גנאש חלק.
בתום הערבוב יש לקרר.

הרכבת מנה:

מורחים גנאש על חצי קרפ.
מקפלים את החצי הריק על החצי המרוח.
מקפלים את חצי העיגול לחצי נוסף לקבלת "רבע".

ההגשה:

מומלץ להגיש עם מעט אבקת סוכר, ריבת אוכמניות וסלט פירות.

מתכון לסלט טאבולה של בוקר

חומרים לרוטב טחינה יוגורט:

כוס טחינה גולמית

כוס יוגורט

חצי כוס מים

חצי כפית סומק

ההכנה: לערבב הכל ביחד

הכנת בורגול:

כוס בורגול דק

כוס מים רותחים

להשרות בורגול במים כעשר דקות לסנן ולקרר

חומרים לסלט לפי 2 אנשים:

10 כפות בורגול

2 חופנים גדולים תערובת עשבי תיבול (פטרוזיליה, בצל ירוק, עירית)

10 עלי נענע קצוצים

20 חצאי עגבניות שרי פרוסות

מלח

מיץ מלימון טרי

שמן זית

*מערבבים הכל ביחד ומגישים עם ביצים קשות פרוסות וטחינה יוגורט בצד

מתכון למגדל בבל

מנה המורכבת משכבות של לביבות תפוחי אדמה, חצילים, ביצה קשה ועגבניות צלויות עם רוטב משגע בצד של טחינה-עמבה. בקיצור, אפשר לקרוא לזה סביח פתוח בצלחת.

שרית גופן

חומרים לביבות תפוחי אדמה:

5 תפוחי אדמה

2 בצלים

2 ביצים

2 כפות קמח

כף מלח

ההכנה:

לגרד תפוחי אדמה ובצל על פומפייה גדולה ולסחוט היטב.
לערבב את כל המרכיבים ביחד, לחלק לכדורים ולסחוט שנית.
על מגש אפייה מניחים נייר אפייה ויוצרים לביבות שטוחות מהכדורים.
לאפות ב- 180 מעלות 15 דקות.

עגבניות צלויות:

לפרוס עגבניות לרוחב לפרוסות בעובי ס"מ (תלוי בגודל המגדל שתרצו).

לסדר על מגש עם נייר אפייה ולבזוק על כולם שמן זית, עלי טימין (לא קצוץ), מלח גס וקמצוץ פלפל שחור גרוס.

לצלות בתנור שחומם מראש ל- 180 כ- 10 דקות.

שימו לב: העגבניה צריכה להתרכך אך לא להסמרטט!

טחינה עמבה:

לערבב חצי כף עמבה בכוס טחינה מוכנה.

חומרים להרכבת המנה ליחיד:

2 לביבות תפוחי אדמה

2 פרוסות חציל עובי 2 ס"מ

2 פרוסות עגבנייה צלוייה

ביצה קשה פרוסה לרוחב

טחינה עמבה

פטרוזיליה קצוצה

ההכנה:

מטגנים את הלביבות והחצילים בשמן עמוק (לשים לב לא לשרוף!)
סופגים שמן על נייר ומסדרים את המנה על צלחת:
מניחים לביבה עליה מניחים פרוסת חציל, עליה מניחים פרוסת עגבנייה
ועליה מניחים ביצה קשה במניפה.
מתחילים שוב – לביבה על הביצה עליה מניחים חציל ועליו מניחים עגבנייה.
מסדרים מניפה נוספת של ביצה קשה, מזליפים טחינה עמבה על קצה המגדל שינזל קצת לצלחת ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה.

מתכון לברולה הדרים

(לצורך הכנת המנה יש צורך בברנר גז)

הכנה מוקדמת:

 פילטים יפים ומגולענים של אשכולית אדומה ותפוזים:

באמצעות סכין חדה מורידים את 2 הקצוות (ראשים) של כל פרי הדר.
מניחים את הפירות על בסיסם השטוח ובאמצעות הסכין קולפים את הפרי בדיוק מעבר לחלק הלבן של הקליפה.
נכנסים עם הסכין צמוד לכל ממברנה ומחלצים את פלחי ההדרים ללא קליפה בכלל
מוציאים מכל פלח את הגרעינים.

סוכר חום מתובל:

מערבבים ביחד כוס סוכר חום, 2 כפות קינמון וכף אגוז מוסקט מגורר

קרם פרש:

500 מ"ל שמנת מתוקה

2 כפות רוויון

מערבבים ביחד ושמים בקערה מכוסה בניילון נצמד מחוץ למקרר ל- 24 - 36 שעות.

מכניסים לקירור (אם הטמפרטורה בחלל גבוהה מדי ניתן לעשות זאת בקירור אך התהליך עלול לקחת מעט יותר זמן).

הכנת המנה:

מסדרים את הפילטים צמודים ב"זברה" (תפוז, אשכולית, תפוז וכן הלאה) על צלחת.
מייבשים קלות את הפילטים בנייר ומפזרים עליהם סוכר.
שורפים בעדינות את הסוכר עם הברנר (כמו קרם ברולה)
מניחים כף קרם פרש במרכז ומקשטים עם עלה נענע.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו