בחזרה לילדות

סנדוויץ' שקשוקה כמו שלא טעמתם

השף יוגב ירוס חוזר אל כריך ילדותו ונזכר בבגט עם השקשוקה שלא ישכח אף פעם

יוגב ירוס, שף אורח
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
שקשוקה חריפה בבגט עם עגבניות שרי וזיתים בצד
שקשוקה חריפה בבגט: לשכוח רגע מהמולת היוםצילום: דודו בכר
יוגב ירוס, שף אורח

את רוב תקופת בית הספר היסודי ביליתי סביב אזור התעשייה מתחת לבניין שלי. היו שם מוסכים, חנויות חשמל ובתי מלאכה וכל מה שאתם יכולים לתאר באזור תעשייה מצוי. אבל הדופן החיצוני של המתחם היה משובץ במזנונים קטנים, מאפיות ומעדניות נוסח שנות התשעים.

היה שם בוטקה קטן חמוד שמכר שניצל בבגט, שמאוד אהבתי. היינו הולכים לשם כל החברה אחר הצהריים ויושבים ביחד על שתי שולחנות הפלסטיק והספסל העירוני שהיה לו שם ומתענגים על הכריכים, אבל בעיקר מריצים צחוקים, העלבות הדדיות וריכולים על מורים וכמובן בנות.

בגלל שזה היה ממש כמה צעדים מהבניין שלי, הייתי מגיע לשם לפעמים שוב, בשעה מאוחרת יותר ויושב לאכול לבד. אבל כמה שניצלים אפשר לאכול ביום? אז שאלתי מה עוד יש, בעל הבית אמר שיש שקשוקה. אני לא נוטה לקלישאות, אבל אני באמת לא אשכח את הרגע בו נגסתי בבגט עם השקשוקה החריפה הזו.

היה קר וגשום, והיה קירוי פסלטיק עם ריצ'רץ' מעל המקום. ישבתי שם לבד, עם הבגט המאדה הזה וכל העולם כאילו נעלם לכמה דקות. לא היו מורים, לא לחץ חברתי, לא בעיות מהבית, רק רגע כזה של שלמות.

אז זו הגרסה של היום לרגע ההוא. מקווה שתיהנו.

מתכון לבגט שקשוקה מרגז

בגט עם שקשוקה חריפהצילום: דודו בכר

1 בגט צרפתי איכותי

לשקשוקה:

4 ביצים

2 נקניקיות מרגז איכותיות

1 בצל לבן קצוץ גס

1 פלפל ירוק חריף קצוץ

כף גדושה פלפל צ'ומה

4 פלפלים אדומים יבשים

4 כפות שמן זית

1 עגבנייה קצוצה גס

1 פחית של עגבניות איטלקיות משומרות

צרור כוסברה- מופרד לעלים ומושרה במעט מי קרח

מלח

ההכנה:

יוצקים במחבת עמוקה ורחבה את שמן הזית ומחממים מעט, מוסיפים את הפלפל צ'ומה, מערבבים בשמן כחצי דקה, עד שמתחמם היטב ונפתח.

מוסיפים את נקניקיות המרגז ומשחימים מעט (כשתי דקות) מוציאים מהמחבת ומצננים לטמפרטורת חדר.

מוסיפים את הבצל ופלפל חריף, מטגנים על להבה נמוכה עד שהבצל שקוף (כ- 10 דקות).

מוסיפים את קוביות העגבנייה ומבשלים עד שמתרככות היטב (כ- 10 דקות).

מוסיפים את שימורי העגבנייה, בוחשים ומפרקים היטב בעזרת כף עץ, מביאים לרתיחה, מוסיפים את הפלפלים המיובשים ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה, לקבלת רוטב סמיך וריחני וצבע עמוק.

מוסיפים את הביצים ובעדינות רבה בוחשים סביב החלמונים, קוצצים גס את הנקניקיות ובוחשים פנימה.

מעבירים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, למשך כ- 5 דקות לקבלת חלמונים רכים (או עד דרגת העשייה הרצויה של הביצה).

פותחים את הבגט לאורכו ומרוקנים מעט, ממלאים בנדיבות בשקשוקה ומפזרים מעל עלי כוסברה.

עוד בפרויקט: הסנדוויצ'ים הכי טובים בארץ, מתכון לסנדוויץ' קציצות בחלה של חיים כהן, מה אכלה מיכל אנסקי בבית הספר, עשרת הדברות של הסנדוויצ'ים לפי אייל שני, בחזרה אל כריכי הילדות של השף מאיר אדוני, כריך גבינה עם זיתים משודרג של איילת לטוביץ', גיא גמזו עם סנדוויץ' עיג'ה, הגרסה של השפית עדי לוי לסנדוויץ' טונה והכריך הריחני של שאול בן אדרת

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ