בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון

מאפינס תירס עם סלט סלק של יותם אוטולנגי

עוגות התירס הנהדרות לארוחת בוקר או לבראנץ' חגיגי עם סלט מרענן בצד. מתכון מתוך הספר של יותם אוטולנגי וסקאלי רמאל - Nopi

3תגובות
עוגות תירס אישיות עם סלט סלק-תפוח
Jonathan Lovekin

מתכון לעוגות תירס אישיות עם סלט סלק-תפוח של יותם אוטולנגי וסקאלי רמאל

חומרים ל-6 מנות:

5 קלחי תירס בגודל בינוני (לחלופין, ניתן להשתמש גם ב-500 גרם גרעיני תירס, מופשרים או מקופסת שימורים)

3 בצלי שאלוט, קצוצים דק

3 שיני שום, קצוצים דק

כף זרעי שומר, קלויים מעט ומעוכים גס (ניתן למעוך עם היד)

כף כמון טחון (למשקיעים: ניתן לקנות זרעי כמון, לקלות אותם קלות ולטחון במטחנת תבלינים)

כף זרעי סלרי

15 גרם עלי טרגון, קרועים גס

כפית אבקת אפייה

80 גרם חמאה ללא מלח, מומסת +20 גרם חמאה לשימון התבנית

2 ביצים גדולות, חלבונים וחלמונים מופרדים

2 כפות קמח רגיל

60 גרם גבינת פטה, חתוכה ל-6 או 12 קוביות (תלוי בגודל תבנית המאפינס בה משתמשים)

מלח ופלפל

לסלט הסלק-תפוח

2 סלקים בינוניים לא מבושלים, מקולפים וחתוכים לז'וליינים (רצועות דקות במשקל 200 גרם)

תפוח עץ ירוק מזן גרני סמיט, ללא הליבה והגרעינים, מקולף וחתוך לז'וליינים (140 גרם)*

*אם רוצים להכין את הסלט מראש: אחרי קילוף וחיתוך תפוח העץ, שומרים אותו בקערה עם מים ומעט מיץ לימון כדי למנוע חִמצון

120 גרם יוגורט יווני

2 כפות חומץ שרי

2 כפות שמן זית

2 כפות מיץ לימון

חצי כף זרעי שומר, קלויים ומעוכים גס + חצי כף לקישוט המנה

חצי כף זרעי סלרי

15 גרם פטרוזיליה, קצוצה גס

להגשה:

5 גרם עלי בייבי בזיל/מיקרו בזיל או כמה עלים קטנים של בזיליקום רגיל

ההכנה:

מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבנית של 6 או 12 שקעים בחמאה.

מניחים נייר אפייה על התבנית, חתוך גדול מספיק כך שהצדדים עולים בכמה סנטימטרים על גודל התבנית.

שמים בקערה בינונית את כל מרכיבי הסלט פרט לסלקים והתפוחים, מערבבים היטב ומניחים בצד עד ההגשה.

מציבים כל קלח תירס במאונך על קרש החיתוך ומגלחים את הגרעינים בעזרת סכין חדה.

זורקים לפח את הקלחים המגולחים ואת הגרעינים מעבירים למעבד מזון.

מוסיפים למעבד המזון את בצלי השאלוט והשום וטוחנים למשך 3-4 שניות, עד שהתערובת טחונה גס, אבל לא עד מחית.

מוסיפים לתערובת את זרעי השומר, הכמון, הטרגון, אבקת האפייה, החמאה, חלמוני הביצים, כפית וחצי מלח וכמות נדיבה של פלפל שחור גרוס, לפי טעם אישי.

טוחנים בפולסים קצרים עוד מספר פעמים, עד שהמרכיבים משתלבים אבל חלק מגרעיני התירס עדיין שלמים.

מעבירים את התערובת לקערה בינונית, מוסיפים את הקמח, מקפלים ביד ומניחים בצד.

בקערה אחרת, שמים את החלבונים ומקציפים עד קבלת קצף יציב.

מקפלים בהדרגה את החלמונים המוקצפים לתוך תערובת התירס – כל פעם שליש, ומערבבים תוך כדי קיפול.

את התערובת האחידה שנוצרה מעבירים לתבנית השקעים.    

מטביעים קוביית פטה בכל אחד מהשקעים, בערך עד אמצע התערובת בכל שקע (עוגות התירס יתפחו סביב ומעל הגבינה בזמן האפייה).

מעבירים את תבנית השקעים לתנור למשך 25-40 דקות (תלוי בגודל השקעים) – עד שעוגות התירס תופחות מעל השקעים והן זהובות ואווריריות (בשלב זה הן עדיין תהיינה מעט לחות).

מוציאים מהתנור, מניחים בצד לעשר דקות ורק אז מפרידים את עוגות התירס מהשקעים.

ממש לפני ההגשה, מוסיפים את מרכיבי הרוטב לסלט הסלק-תפוח ומערבבים בעדינות.

מגישים את הסלט לצד עוגות התירס כשהן עדיין חמימות.

מקשטים בזרעי השומר הנותרים ובעלי בזיליקום קטנים.  

 

  

 

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו