בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שבר את הרשת

המתכון הכי קל בעולם לפנקייק של ג'יימי אוליבר

לכבוד יום הפנקייק הבינלאומי יצר השף ג'יימי אוליבר את המתכון הכי קל בעולם לפנקייק מושלם וזכה ביותר מ-2 מיליון צפיות ואלפי שיתופים. אז מה הטריק שלו?

31תגובות
אי–פי

דף הפייסבוק של ג'יימי אוליבר ידע כבר לא מעט להיטים שוברי קופה, אבל כנראה שההמון הלך שבי דווקא אחר המתכון שהבטיח את הפנקייק המושלם, הכי קל שיש. אוליבר הבריטי יצר פנקייק אנגלי מסורתי, השונה במהותו מעוגת המחבת המוכרת לנו, בעיקר מהפנקייק האמריקאי או אפילו הגרמני. הפנקייק האנגלי הנאכל ב"יום הפנקייק" הנקרא גם "יום שלישי השמן" הוא דקיק מאוד ונמתח על פני כל המחבת ומזכיר במראהו קרפ. נכון לרגע כתיבת שורות אלה זכה הפוסט ביותר מ-31,000 שיתופים והסרטון הנלווה כבר חצה מזמן את רף 2 מיליון הצפיות. הטריק טמון בכך שהפנקייק הזה לא מצריך משקל או למדוד יותר מדי מרכיבים, אלא רק להצטייד בספל בגודל מאג, קמח וביצה.

How To Make The Perfect Pancakes | Jamie Oliver's Food Tube

How to make the PERFECT pancake, in preparation for #pancakeday with help from Tefal!More to see, here: http://jamieol.com/PancakeDay

Posted by Jamie Oliver on Monday, February 8, 2016

אז מהו המתכון הפשוט, אך המושלם של ג'יימי אוליבר? ובכן, זה הולך כך:

חומרים ל-4 פנקייקים:

1 ביצה בגודל L

1 ספל (מאג) קמח תופח

1 ספל (מאג) חלב

קורט מלח ים

ההכנה:

מערבבים את כל החומרים יחד בקערה עד שמתקבלת תערובת חלקה.

מחממים מחבת טפלון גדולה על להבה בינונית. כשהמחבת חמה משמנים אותה באמצעות חמאה ונותנים לה להתמוסס ולכסות את פני השטח. את החמאה ניתן להחליף בשמן זית (חצי כף).

יוצקים מצקת אחת מהבלילה. מרימים את המחבת מהאש ומטים אותו כך שהבלילה תתפשט בכל רחבי המחבת. מניחים שוב על האש למשך דקה או שתיים וניתן להפוך אותה בקלות לצד השני. הפנקייק מוכן כאשר שני הצדדים מוזהבים. כעת נפנה להכנת הפנקייקים הבאים.

לגבי התוספות, לדעת אוליבר השמיים הם הגבול. פנקייק הוא כמו בד קנבס עליו אפשר לשפוך את היצירתיות, התנאי הוא שימוש בחומרי גלם טריים. תוספת מתובלת בזכות עשבי תיבול טריים תיקח את הפנקייק הרחק מהכיוון המתוק, כך גם עגבניות צלויות עם יוגורט או שמנת, גם רוקט עם בלסמי יעשה חגיגה בפה ותפנית חדה במה שאנחנו מכירים כפנקייק. בין הרעיונות שמציע אוליבר אפשר למנות תוספת של תפוזי דם פרוסים ועליהם גבינת ריקוטה קשה מגוררת ומעט גרידת תפוז. תוספת מקורית אחרת היא תרד עם ריקוטה ושמן זית, אולי דווקא כיוון של סלמון מעושן על אבוקדו פרוס ומתובל בלייים ובעירית קצוצה. בצד המתוק מציע אוליבר שילוב כמו אוכמניות ודבש, או יוגורט עם פירות יער ופרג וגרידת תפוז, או פרוסות בננה עם שוקולד מריר מגורר.

עוד 15 מתכונים לפנקייק שחייבים להכין בבית

מתכונים נוספים לארוחת בוקר



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו