לא רק פיתה עם שוקולד: שפים מכינים סנדוויצ'ים לבית ספר

סנדוויץ' חביתה עם פרמזן של השפית תמר כהן צדק, כריך מוצרלה ופרושוטו של אמיר שולר ושפים נוספים מציעים את הגרסה שלהם לארוחת עשר - לגזור ולשמור

דנה מלמד, עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
סנדוויץ' חביתה עם פרמזן
סנדוויץ' חביתה עם פרמזןצילום: רמי שלוש
דנה מלמד, עכבר העיר

אוגוסט הלוהט והאינסופי מגיע לקיצו, אבל השעון עדיין לא מצלצל בבוקר, הילדים מתרוצצים בבית עד השעות הקטנות ובאופן כללי, נראה שהמילים 'גבולות' או 'מסגרת' יצאו לחופשה. אבל אל דאגה, תכף גם קשיי ההתאקלמות של ההתחלה ייגמרו ויתחלפו בשגרה הברוכה-מאוסה. השעון שוב יצלצל בשש וחצי בבוקר, ושוב תעלה השאלה - מה לשים לילדים בסנדוויץ'? לרוב הילדים יעדיפו את הבייסיק - חומוס, גבינה צהובה, נקניק ריבה או שוקולד, הפתרונות הנגישים והקלים לביצוע. אבל אולי, כדאי לנסות מדי פעם להציע להם משהו חדש? לא בטוח שהם יידלקו על זה מיד אבל כדאי לבדוק. לעיתים יש הפתעות.

סנדוויץ' חביתה עם פרמזן / תמר כהן-צדק

"בילדות הכי אהבתי פיתה עם חביתה ועגבניה - פשוט אבל טעים. הסנדוויץ' הזה הוא שדרוג של מה שאהבתי בילדות".

לחביתה:

כף שמן זית
חצי בצל קצוץ
2 ביצים
1/4 כוס פרמזן מגורר
מלח ופלפל לפי הטעם

להרכבה:

2 פרוסות לחם מחיטה מלאה
ממרח עגבניות מיובשות
2-3 עלי חסה
פרוסות מלפפון עם הקליפה

אופן ההכנה:

1. מחממים שמן במחבת טפלון/ קרמי.

2. מוסיפים פנימה את הבצל הקצוץ ומטגנים עד הזהבה.

3. בקערה בינונית טורפים ביצים, ומוסיפים את הפרמזן.

4. כאשר הבצל מזהיב מכבים את האש, ממתינים מספר דקות לקירור.

5. מוסיפים את הבצל המטוגן לתערובת הביצים וטורפים היטב.

6. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

7. באותה מחבת מטגנים את החביתה משני הצדדים עד הזהבה.

8. הרכבת הסנדוויץ': על שתי פרוסות הלחם מורחים ממרח עגבניות מיובשות בשכבה דקה.

9. מניחים עלי חסה ומלפפון פרוס, מעל הכל את החביתה.

10. סוגרים היטב ומגישים.

לממרח עגבניות מיובשות:

צנצנת עגבניות מיובשות בשמן
1-2 שיני שום
1/4 כוס עלי פטרוזיליה
1/4 כוס עלי בזיליקום

אופן ההכנה:

1. במעבד מזון עם להב פלדה מניחים את העגבניות המיובשות (כולל השמן) וטוחנים.

2. מוסיפים את השום, עלי הפטרוזיליה והבזיליקום, ומעבדים עד ליצירת ממרח.

3. שומרים בצנצנת אטומה.

כריך מוצרלה ופרושוטו / שף אמיר שולר

"הכריך הזה היה הכריך שאבא נהג להכין לי לבית הספר. בעוד שכולם היו מגיעים עם סנדוויצ'ים מסכנים של גבינה צהובה או חומוס ומלפפון חמוץ, אני הייתי מוציא את הסנדוויץ' המושקע שלי. אבא שלי, בשלן חובב, מחובר עמוק למטבח האיטלקי ולכן רעיונות לכל ארוחה, ואפילו כריך, היו שאובים מעולם התוכן של ארץ המגף. לא פלא שמצאתי את עצמי גדל במטבחים איטלקיים".

מצרכים:

לחמניית ג'בטה כפרית
1 כף ממרח פלפלים
1 כדור מוצרלה דה בפאלו חתוך לפרוסות דקות
4 פרוסות נקניק פרשוטו או חזה אווז
1 כפית חרדל גרגירים
עלה חסה אייסברג

אופן ההכנה:

1. פורסים את הלחמניה לאורכה.

2. בצד אחד מורחים ממרח פלפלים. מניחים עליו את פרוסות המוצרלה ועליהן את הנקניק.

3. על צידה השני של הלחמניה מורחים כפית חרדל ומניחים את עלה החסה.

4. סוגרים ואוכלים בתאבון.

טורטייה ראפ לילדים / שף איתמר דוידוב

"במיוחד לקראת החזרה לבית הספר, הנה רעיון מצוין ומהיר הכנה לארוחה מזינה ומשביעה ליום כיף במקום הכריכים השגרתיים. שני סנדוויצ'ים שהיו אהובים עלי בתקופת בית הספר הם סנדוויץ' חלבה (עם חמאה וחלבה-שקדים), וסנדוויץ' חביתה (חביתה, מלפפון וחמאה) הטיפ שלי לסנדוויצ'ים: תמיד למרוח את שני צידי הלחמנייה או את שתי פרוסות הלחם, או פשוט למרוח טורטייה ולגלגל".

מצרכים:

טורטיות בקוטר 20 ס"מ מקמח תירס, חיטה או קמח מלא (מומלץ הקפואות, ללא חומרים משמרים)
גבינה למריחה מכל סוג
פרוסות גבינה קשה (עמק או כל גבינה שאוהבים)
מלפפון ירוק קלוף וחתוך לאורך למקלות דקים.

אופן ההכנה:

1. מניחים את הטורטייה על משטח עבודה.מורחים את הגבינה.

2. שכבה עבה יותר בחלק הקרוב אליכם שהופכת דקה בצד הנגדי.

3. מניחים את פרוסות הגבינה הקשה, בצד הקרוב אליכם.

4. מסדרים את מקלות המלפפונים בחלק הטורטייה הקרוב אליכם.

5. מרימים בשתי הידיים את שולי הטורטייה הקרובים אליכם ומגלגלים תוך כדי הידוק המלפפונים אל הגבינה עד שהטורטייה הופכת לגליל דק והדוק.

6. עוטפים בניילון ניצמד ומפית ומגישים בחיוך.

סנדוויץ' לביבות עוף וירק / שף אבי ביטון

"בתור ילד הסנדוויץ' האהוב עליי מכל היה לחם שחור עם גבינה צפתית, עגבניה וסחוג ירוק חריף. הסנדוויץ' הזה הוא כיפי ומשביע מאד ואפשר לאכול אותו גם בהפסקת עשר כארוחת בוקר וגם בהפסקת הצהרים, כשמדובר ביום לימודים ארוך ומתחשק אוכל של בית".

ללביבות:

600 גרם עוף מבושל קצוץ דק
1 תפוח אדמה גדול, מגורר דק
1 בצל גדול מאוד קצוץ דק
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
1/2 צרור כוסברה קצוצה
1/2 צרור שמיר קצוץ
2 כפות גדושות קמח
מלח, פלפל שחור טחון טרי
2 כפיות בהרט (תערובת תבלינים)
5 ביצים
שמן לטיגון

לסנדוויץ:

לחם שחור פרוס
עגבניה
בצל ירוק
מעט מיונז

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הלביבות לתערובת אחידה.

2. מחממים במחבת רחבה שמן בגובה 1 ס"מ. נוטלים מעט מן התערובת בעזרת כף גדולה, יוצקים לשמן ומשטחים ללביבה. מטגנים כ-3 דקות מכל צד עד להזהבה. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

3. מורחים 2 פרוסות לחם במעט מיונז, מניחים שתי קציצות, מוסיפים עגבניה, בצל ירוק ומעט מלח.

סנדוויץ' פסטו, גבינת עזים ופלפלים / יואב בלימן

"אני לא אוהב לראות ילדים שמפונקים באוכל או לא אוהבים הרבה דברים. אני תמיד זוכר שההורים שלי לא חסכו ממני טעמים ותמיד נתנו לי לטעום הכל ובאמת היום כאדם בוגר אני לא פוסל ולא פוסח על שום טעם. אני חושב שצריך לתת לילדים לנסות דברים וטעמים מגיל צעיר. הסנדוויץ' הזה מלא טעמים וחומרי גלם משובחים וקצת מיוחדים יותר מנקניק וחומוס. השילוב של הטעמים הללו יעשיר לילדיכם את היום".

מצרכים:

מומלץ להכין בפרנה (לחם מרוקאי אפוי על לבנים או בג'בטה)
עגבניה, פרוסה
עלי חסה
1/4 גליל פרומעז מפורר
פלפלים קלויים

לפסטו:

צרור עלי בזיליקום
50 גרם צנוברים קלויים
מעט מיץ לימון
1/4 כוס שמן זית
50 גרם גבינת קשקבל מגוררת
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. להכנת הפסטו מניחים את כל המרכיבים פרט לגבינה ולשמן במעבד מזון, טוחנים לקבלת תערובת חלקה, מוסיפים את הגבינה ולאחר כדקה מזלפים לאט את השמן, מתבלים במלח ופלפל.

2. להרכבת הכריך: מורחים בצידו האחד של הכריך את הפסטו. מעל מניחים את העגבניות ועלי החסה. מפוררים מעל את גבינת העיזים ומפזרים את הפלפלים הקלויים. סוגרים את הכריך וחוצים לשניים.

הטורטיות של נלי / נלי קרפנר

"בתור ילדה הייתי לוקחת סנדוויץ' עם שוקולד - זה מה שהיה לי הכי טעים. ההשראה לטורטייה הגיעה מזה שילדים מאוד אוהבים טורטיות, וזה משהו שקל מאוד להכין בבית, במקום סתם לחם עם שוקולד או כל דבר אחר, והרבה יותר מזין ומגוון".

מצרכים:

6  טורטיות מוכנות (לבחירתכם קמח מלא/ תירס)
6  כפות טחינה גולמית
1 פלפל אדום קלוי חתוך דק (לחתוך לשמיניות ולקלות על מחבת מחורצת ללא שמן)
1 קישוא קלוי חתוך דק (לחתוך לרבעים ולקלות על מחבת מחורצת ללא שמן)
מעט עלי בייבי

לעוף:

300 גרם חזה עוף פרוס לרצועות
מלח ים
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
שתי שיני שום קצוצות
כף שמן זית

אופן ההכנה:

1. עוף: מחממים שמן במחבת.
2. מטגנים את העוף כמה דקות עד להזהבה.
3. מוסיפים פנימה את השום והתבלינים.
4. הרכבת המנה: מחממים את הטורטיות במחבת טפלון, ללא שמן, כ-2 דקות כל אחת.
5. מורחים כף טחינה על שליש טורטייה, עליה מסדרים שכבה של רצועות עוף, לידן מניחים 2 רצועות פלפל קלוי ושתי רצועות קישוא קלוי ומוסיפים מעט עלי בייבי.
6. מגלגלים את הטורטייה, כך שהמילוי יהיה בחלקו הפנימי של הגליל שנוצר.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ