מתכונים למנות ישראליות עם גרגירי חומוס

בסלט או בתבשיל, בשקשוקה או בסמבוסק, השף יניב כספי (מרשת מסעדות השוק כספי) נותן כבוד לגרגיר

יניב כספי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
יניב כספי, שף אורח

חומוס. מילת קסם שמהלכת עלינו פלאים ולא בכדי. הקטנייה הנפלאה הזו הקרויה בעצם חימצה, על שם ההחמצה המהירה שלה. כולם מדברים על חומוס וחושבים על אותה צלחת מהבילה ושוכחים כי מדובר בגרגירי בריאות, בעלי ערכים תזונתיים גבוהים, עשירים בחלבון וחומצות אמינו. במטבחי המסעדות היום, משתמשים בגרגרי החומוס בעיקר להכנת פלאפל, תבשילים שונים וכמובן להכנת "הממרח" הידוע, כשטוחנים ביחד איתו טחינה גולמית, אבל אפשר לעשות עמם עוד כל כך הרבה דברים חוצי מטבחים וסגנונות וכשכולם מדברים על מהפכת הבריאות על מנות שיש להוציא מהתפריט, אני חושב על מנות שנעים לי לאכול בכל עונה ובכל מצב, עם האהבה הגדולה שלי - החומוס.

מתכון לתבשיל גרגירי חומוס עם עגבניות ופלפל חריף

צילום: דודו בכר

מתכון לסלט כרובית עם גרגירי חומוס

צילום: דודו בכר

מתכון לסמבוסק ממולא בגרגירי חומוס

צילום: דודו בכר

מתכון לשקשוקה עם גרגרי חומוס

צילום: דודו בכר

מתכון לטאבולה גרגירי חומוס

צילום: דודו בכר

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ