מתכון

איך עושים בקלות חביתת ירק משגעת?

יש 4,008 דרכים בדוקות להכין חביתת ירק. הנה אחת, לשני סועדים, עם שילוב מפתה

נירה רוסו
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
חביתת ירק
חביתת ירקצילום: רמי שלוש
נירה רוסו

יש כ-4,008 דרכים בדוקות להכין חביתת ירק. הנה אחת, לשני סועדים, עם שילוב מפתה. הגישו עם גבינת פרמזן מגוררת בצד.

ואיך מגררים פרמזן? יש המון מכשירים ידניים, אבל לתוצאה מופלאה צריך להכניס גוש קטן של פרמזן לתוך מעבד מזון חמוש בדסקית הגירור הדקה ביותר. האופן הנכון הוא להחזיק במכסה מעל לגוש הגבינה כך שלא יעוף החוצה, אבל לא ללחוץ בשום צורה על הגוש, כדי שלא יימעך כלפי המגררת. באופן זה מתקבל גירור דקיק במיוחד ונטול מאמץ מיוחד, וכל מי שיישבע לכם במגררת הידנית שלו מאיטליה מוזמן לפצוע את ידיו עליה שעה שאנו מאחסנים את הגבינה המגוררת בכלי אטום, במקרר. עכשיו לחביתה:

מתכון לחביתת ירק:

חומרים:

4 ביצים טרופות

1 קישוא קטן, שטוף היטב

2 כפות שמיר קצוץ

3 כפות עירית קצוצה

10 עלי ריחן גזורים במספריים

6-4 כפות שמנת לבישול (15%)

מלח, פלפל

2 כפות גבינה חריפה כלשהי, מגוררת (ועוד גבינה מגוררת לעיטור)

שמן וחמאה לטיגון

הכנה:

1. מערבבים הכל, מחממים במחבת כף שמן ואגוז קטן של חמאה, וכשהם מבעבעים, מטגנים משני הצדדים רבע מן הכמות. בוחשים את התערובת לפני הטיגון.

2. חוזרים על הפעולה שלוש פעמים עם התערובת הנותרת.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ