בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון

בורקס גבינה ותפוחי אדמה

רוצו לסופר וקנו עלי פילו, כל השאר עלי. אפשר לקרוא לזה בורקס או סתם משולשי פילו ממולאים בגבינה או בתרד, אבל מי צריך הגדרות כשמדובר במנה כל כך ממכרת?

תגובות
משולשי פילו גבינה ותפוחי אדמה. אין טעם להכין פחות מעשרים
ניר כפרי

מתכון לבורקס (משלושי פילו) גבינה ותפוחי אדמה

קחו בחשבון שעלה פילו ייצר למענכם שלושה בורקס. אין טעם להכין פחות מעשרים, גם אם הנכם מבשלים יחידים. הכינו והקפיאו.

תחילה מכינים את המלית או המליות, ורק אחר כך פורשים את רצועות הבצק.

חומרים (ל-30 בורקס):

10 עלי פילו קפואים ומופשרים, או טריים

למלית:

4 תפוחי אדמה צרים וארוכים

200 גרם גבינת פטה או בולגרית (לא משנה כמה אחוזי שומן)

150 גרם גבינת קשקבל

מלח

פלפל שחור, בנדיבות

2 ביצים

1 כפית סוכר

אופציה:

מעט שמיר ו/או פטרוזיליה קצוצים

וגם:

1 פלפל ירוק בהיר, קלוי, קלוף וקצוץ דק

למריחה:

1 ביצה

3 כפות מים

קורט מלח

לעיטור:

שומשום

ההכנה:

1. מבשלים את תפוחי האדמה וקולפים אותם. אפשר יום מראש.

2. מעבירים את התפודים והגבינות דרך דסקית הגירור של מעבד מזון. נכון, יצטברו פירורים וגבינות על המכסה. אז מה. צרפו אותם לקערה.

3. מערבבים עם יתר חומרי המלית. אפשר בכף ואפשר בלהב פלסטי של מעבד מזון, אם יש כזה.

4. אחסנו את המלית במקרר, והכינו את הבצק: הניחו את עלי הפילו זה על זה וגזרו אותם יחד לשלוש רצועות אורך, שוות בגודלן.

5. שמנו במברשת, בכף אחת של שמן, משטח עבודה כמו משטח חיתוך ענק או מגש פלסטי.

6. הפרידו בין הרצועות והניחו כמה מהן על משטח העבודה.

7. הניחו שתי כפות גדושות מן המלית בפינת רצועה.

8. קפלו את הפינה ועליה המלית כך שייווצר בקצה הרצועה כעין משולש.

9. שמנו מעט את רצועת הבצק שנותרה, והמשיכו וקפלו. צורת המשולשים נוצרת מאליה. אם הבצק מתפורר קצת או אם נותר בסוף סרח עודף הבולט מהמשולש, קפלו אותו פנימה. לא קרה כלום.

10. חזרו על הפעולה עם יתר הרצועות המשולשים. עד כאן אפשר להכין מראש, ולשמור אפילו יומיים במקרר.

11. הניחו בתבנית-תנור מוברשת קלות בשמן. טרפו את הביצה, המים והמלח, הברישו את המשולשים ובזקו עליהם שומשום.

12. אפו בתנור שחומם ל-180 מעלות במשך 40-35 דקות, או עד שהבורקס זהובים עמוקות עם נקודות שחומות.



משולשי פילו גבינה ותפוחי אדמה. אין טעם להכין פחות מעשרים



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו