מתכון לפנקייק הולנדי עשיר

פנקייק עשיר ומיוחד, פשוט וקל להכנה לכן בהולנד נהגו לאכול אותו כמנה עיקרית חמה (ולא תמיד מתוקה) לעתים קרובות

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פנקייק הולנדי
צילום: dreamstime

המרכיבים הבסיסיים בפנקייק ההולנדי הם קמח, חלב, מלח, וביצים. עד כאן הכל בסדר, מוכר וידוע. אבל בפנקייק ההולנדי המסורתי נוהגים לעתים להוסיף גם קמח כוסמת (עד ל- 50 אחוזים מכמות הקמח הרצויה). צעירי הולנד כבר לא כל כך מחבבים את תוספת הכוסמת, שלא מאוד קוסמת לחכם ודבקים דווקא במתכון האמריקאי הנפוץ בעולם.

הולנדים או בלגים מבוגרים עשויים לזכור את השימוש בביסטינג (חלב המיוצר על ידי בלוטות החלב של יונקים בשלבים מאוחרים של הריון והוא שומני פחות ועשיר בחלבון) במקום בחלב הרגיל והתוצאה, כך אומרים, היתה מופלאה.

רוצים להכין פנקייק טבעוני? אין שום בעיה. החליפו את החלב הפרה או השמנת בחלב סויה, ותרו על הביצים, הגדילו מעט את כמות הקמח והוסיפו גם מעט אבקת אפייה והתוצאה הסופית תהיה טובה ומתוקה גם כן. 

מתכון לפנקייק הולנדי עשיר

חומרים:

3 ביצים
1/2 כוס שמנת מתוקה
1/2 כוס אבקת סוכר
1/2 כוס קמח

הכנה:

מערבלים ביצים, שמנת ואבקת סוכר ומכניסים למקרר. משמנים תבנית רחבה ובתנור שחומם ל-180 מעלות מחממים היטב, כ-10 דקות. אחר כך שוב משמנים קצת, יוצקים את הבלילה פנימה ואופים 20 דקות. בוזקים אבקת סוכר.

תגיות קשורות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ