מתכונים למנות ישראליות עם גרגירי חומוס
בסלט או בתבשיל, בשקשוקה או בסמבוסק, השף יניב כספי (מרשת מסעדות השוק כספי) נותן כבוד לגרגיר
חומוס. מילת קסם שמהלכת עלינו פלאים ולא בכדי. הקטנייה הנפלאה הזו הקרויה בעצם חימצה, על שם ההחמצה המהירה שלה. כולם מדברים על חומוס וחושבים על אותה צלחת מהבילה ושוכחים כי מדובר בגרגירי בריאות, בעלי ערכים תזונתיים גבוהים, עשירים בחלבון וחומצות אמינו. במטבחי המסעדות היום, משתמשים בגרגרי החומוס בעיקר להכנת פלאפל, תבשילים שונים וכמובן להכנת "הממרח" הידוע, כשטוחנים ביחד איתו טחינה גולמית, אבל אפשר לעשות עמם עוד כל כך הרבה דברים חוצי מטבחים וסגנונות וכשכולם מדברים על מהפכת הבריאות על מנות שיש להוציא מהתפריט, אני חושב על מנות שנעים לי לאכול בכל עונה ובכל מצב, עם האהבה הגדולה שלי - החומוס.
מתכון לתבשיל גרגירי חומוס עם עגבניות ופלפל חריף
מתכון לסלט כרובית עם גרגירי חומוס
מתכון לסמבוסק ממולא בגרגירי חומוס
כתבות מומלצות

"שבית המשפט יילך להז***": הכוכבים מוחים על ביטול הזכות להפלות
במידה רבה, זהו סיפור כישלונו של השמאל הישראלי כולו
