פרנץ' טוסט מושחת עם החלה של אתמול

לא סופרים קלוריות: גרסה מלוחה ומושחתת של פרנץ' טוסט שגם מבוגרים מתים עליה, במתכון של השף-קונדיטורית מאיה כהן, מקפה ליזלוטה

מאיה כהן, קונדיטורית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
פרנץ' טוסט מושחת של מאיה כהן
פרנץ' טוסט מושחת של מאיה כהןצילום: מגד גוזני
מאיה כהן, קונדיטורית אורחת
דירוג הגולשים
0 כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
4 מנות

הילדים שלי מתים על פרנץ' טוסט. לחם מאתמול ובעיקר חלה מתוקה (ביתית כמובן) שנשארה משבת טבולים בביצה ומטוגנים. הם כמובן מעדיפים את הגרסה המתוקה ומעמיסים על הטוסטים אבקת סוכר, מייפל, ממרח שוקולד ופירות. כדי לצאת קצת מהשגרה אני אוהבת להכין גרסה מלוחה ומושחתת של פרנץ' טוסט שגם מבוגרים מתים עליה.

פרנץ' טוסט מושחת של מאיה כהןצילום: מגד גוזני

אני ממלאת כריכים בגבינה ונקניק, טובלת בביצה, מטגנת, מפזרת עוד גבינה מלמעלה, ומשתדלת לא לספור קלוריות. פרנץ' טוסט טעים לאכול חם וטרי מהמחבת. הטיגון שלו צריך להיות עדין ואיטי כדי שלא ישרף. על מנת לאפשר לכל המשפחה לאכול יחד טוסטים טריים וחמים, הוספתי אפייה קצרה בתנור. הזדמנות להמיס גבינה מעל הטוסט וגם לוודא שכל הטוסטים יהיו חמים בבת אחת.

פרנץ' טוסט מושחת האם & צ'יזצילום: מגד גוזני

מה עוד עושים עם לחם או חלה מאתמול? ברד פודינג למשל

רכיבים

2 ביצים
100 מ"ל חלב
1 כפית מלח
8 פרוסות חלה דקות (רצוי חלה מאתמול)
400 גרם גבינת צ'דר מגוררת (רצוי לשלב בין צ'דר כתום ולבן)
4 פרוסות שינקן מעושן (לא חובה)
100 גרם חמאה רכה למריחה ולטיגון

הוראות הכנה

שמים בקערה שטוחה ביצים, חלב ומלח וטורפים היטב בעזרת מטרפה.

מכינים כריכים:

מורחים מעט חמאה על כל פרוסת חלה. מפזרים צ'דר מגוררת, מעל מניחים פרוסה של שינקן ומעליה מפזרים עוד צ'דר. סוגרים בפרוסת חלה נוספת. בתום התהליך צריך להשאר לכם מעט צ'דר מגוררת בה תשתמשו בשלבים הבאים.

טובלים את הכריכים בזהירות בביצה, כדקה מכל מצד.

מחממים מחבת וממיסים בה מעט חמאה, מעבירים את הכריכים בזהירות שלא יתפרקו (לאחר הטיגון הגבינה תימס ותחבר את הכל).

מטגנים על אש קטנה משני הצדדים עד שהחלה זהובה. חשוב לשמור על אש קטנה כדי שהלחם לא ישחים מדי לפני שהגבינה נמסה.

מוציאים את הכריכים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים צ'דר מגוררת מעל כל כריך.

מכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות לכ-5-10 דקות עד שהגבינה מעל הכריכים נמסה.

מגישים מיד.

פרנץ' טוסט מושחת של מאיה כהןצילום: מגד גוזני

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ