סנדוויץ' עיג'ה - מתכונים לארוחות בוקר - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סנדוויץ' עיג'ה

השף גיא גמזו (ממסעדת אריא) חוזר אל הלביבות הסוריות של אמו ומשדרג אותן אל כריך בוקר מושקע

4 סנדוויצ'ים דרגת קושי: קל
חביתת עיג'ה של גיא גמזו
דודו בכר

אחד הזיכרונות המתוקים שלי מתקופת הילדות, הוא ימי שישי בשעות הבוקר-צהריים בבית של ההורים. כשאמא שלי הייתה במטבח ובישלה לקראת ארוחת הערב, בתור ילד שמאוד אהב את המטבח ותמיד חיפש דברים טעימים לאכול, היא לא רצתה שאוכל את המאכלים שהכינה לערב. לכן, היא הייתה מכינה לי סנדוויץ' עיג'ה - אלה בעצם לביבות או חביתות ירק מסורתיות עשירות מאוד בירקות ובעשבי תיבול.

הפרשנות המודרנית שלי לסנדוויץ' נקראת "עיג'ה קלאב". הרעיון הוא לשמור על העיג'ה שנכנס לסנדוויץ' כחביתת עשבי תיבול עשירה שכוללת כוסברה, נענע, פטרוזיליה, תבלינים, ביצים ובצל.

5תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

מרכיבים לחביתה:

חופן פטרוזיליה קצוצה

חופן כוסברה קצוצה

10 עלי נענע קצוצים

שן שום קצוצה

גבעול של בצל ירוק קצוץ

גזר בינוני מגורד בפומפייה (על החלק הדק)

תפוח אדמה קלוף בינוני מגורד בפומפייה (על החלק העבה)

בצל לבן קטן וקצוץ דק

4 ביצים בגודל M

כפית כמון

חצי כפית קימל

חצי כפית חוואייג'

כף שמן זית

מלח, פלפל

מרכיבים לסנדוויץ':

קישוא צלוי במחבת עם שמן זית ומלח ים חתוך לפרוסות

4 עלי חסה

פרוסות של בצל סגול (לפי הטעם)

פרוסות של עגבנייה (לפי הטעם)

יוגורט כבשים (לפי הטעם)

4 לחמניות בריוש

הוראות הכנה

מכניסים את כל מרכיבי החביתה לקערה אחת, מערבבים טוב-טוב. מחממים מחבת (רצוי טפלון), משמנים עם שמן זית ועושים טעימה קטנה (מניחים כף מהבלילה על המחבת). מטגנים על אש בינונית, לאחר 2-3 דקות הופכים לצד השני לעוד דקה וחצי ומורידים מהאש. טועמים ומתקנים תיבול.

באותו אופן, מכינים 4 לביבות גדולות יחסית.

הרכבת הסנדוויץ':

חותכים את הבריוש באמצע, מכניסים את השכבות – חסה, עגבנייה, בצל, חביתה ולעבודה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות