מתכון לשקשוקה של שגב משה

שקשוקה מהשוק של השף שגב משה: הכי פשוטה, הכי קלה, הכי טעימה. מתכון מתוך הספר "המטבח הפרטי שלי"

שגב משה, שף אורח
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
שגב משה, שף אורח
דירוג הגולשים
3 כוכבים(16)
דרגת קושי:קל
שקשוקה מהשוק
שקשוקה מהשוקצילום: עידן ירדני

רכיבים

  • שמן זית
  • 1 בצל חתוך
  • 1 פלפל אדום קלוי חתוך לחתיכות קטנות
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 4 עגבניות בשלות קלופות וחתוכות לקוביות
  • 1 כף גדושה רסק עגבניות
  • 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
  • 1/4 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כפית פלפל גרוס '4 עונות'
  • מלח שולחן
  • 12 פרוסות לחם לבן, 3 לכל מנה
  • 1 חציל צר וארוך קלוי על אש גלויה
  • 4 ביצים
  • 1 כפית פטרוזיליה או כוסברה קצוצות

הוראות הכנה

מחממים סיר נמוך או מחבת גבוהה עם שמן זית ומטגנים את הבצל עד שמזהיב.

מוסיפים את הפלפל הקלוי, השום, העגבניות, רסק עגבניות, פפריקה מתוקה וחריפה, הפלפל הגרוס ומלח.

מבשלים 20 דקות על אש נמוכה, במידת הצורך מוסיפים מעט מים.

בינתיים חותכים עיגולים בקוטר הכי גדול שאפשר מהחלק הרך של הלחם.

מניחים במחבת 4 פרוסות לחם, עליהן מעט רוטב שקשוקה. מעל פרוסות נוספות ושוב רוטב.

מניחים מעל את בשר החציל הקלוי ומעל שוב פרוסות לחם ורוטב.

במחבת קטנה, בערך בקוטר של פרוסות הלחם, מחממים מעט שמן זית ומטגנים ביצי עין.

מחליקים את ביצי העין על השקשוקה ומפזרים מעט פטרוזיליה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ