איך מכינים פריטטה איטלקית אוורירית? - מתכונים לארוחות בוקר - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

איך מכינים פריטטה איטלקית אוורירית?

פריטטה היא הרבה יותר מאשר רק הגרסה האיטלקית לאומלט, אבל כדי להצליח לעשות אותה אוורירית וטובה באמת - צריך להקפיד על כמה כללי יסוד

2 סועדים דרגת קושי: קל
פריטטה איטלקית אוורירית עם ארטישוק, מנגולד, תפוחי אדמה ורוקפור
עמרי פולק

כמו כל דבר שמגיע מארץ המגף, ישנה הרגשה שיש לה הרבה יותר סטייל, שמתבטא באווריריות ממכרת. אבל בשביל פריטטה איטלקית למהדרין עם אווריריות נהדרת צריכים להתקיים מספר תנאים: יש לטרוף את הביצים באגרסיביות על מנת להכניס כמה שיותר אוויר אל התערובת; יש לצרף לפחות מרכיב אחד לביצים הטרופות, כשהן חיות ולא כבר על המחבת; הבישול נעשה על אש נמוכה, עד שהתחתית יציבה ואז הופכים לבישול קצר גם בצד השני (ניתן לקצר את התהליך בעזרת סיומו בתנור).

ישנם שני מוקשים אפשריים במהלך ההכנה של פריטטה - ההפיכה שלה ושמירה על רכות מסוימת בחלקה הפנימי. הדרך הקלה ביותר להפיכת הפריטטה נעשית בעזרת צלחת, שאותה תצמידו למחבת ותהפכו, אחר כך פשוט החליקו את הפריטטה חזרה את המחבת. בישול על אש נמוכה יותר ממה שנהוג בדרך כלל לבשל או לטגן ביצים, אמור לסייע לכם להגיע לרכות הנעימה שמאפיינת כל פריטטה איטלקית. המתכון כאן מותאם לשני אנשים, אך אין בעיה להכפילו לפי הנוסחה האיטלקית - שתי ביצים לאדם.

עמרי פולק הוא בשלן ובעל הבלוג שביתה איטלקית

2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.5 1 5 4

רכיבים

4 ביצים

30 גרם חמאה

תפוח אדמה קטן, פרוס דק במיוחד

חצי חבילת עלי מנגולד, קצוצים גס

5-4 חתיכות לבבות ארטישוק משומרים בשמן, חתוכות לפרוסות

20 גרם גבינת רוקפור, מפוררת לחתיכות גסות

30 גרם גבינת טוב טעם/טבורוג

מלח ופלפל

הוראות הכנה

טורפים קלות את הביצים בקערה ולאחר מכן מוסיפים אליהן את הגבינות (רוקפור וטוב טעם/טבורוג), עלי המנגולד ומלח ופלפל.

במחבת ממיסים את החמאה על אש בינונית. מכסים את המחבת בפרוסות תפוח האדמה ומטגנים על אש בינונית עד שהן הופכות שקופות.

פריטטה
עמרי פולק

בעדינות שופכים על תפוח האדמה את התערובות ומעל כל זה מפזרים בצורה שווה במחבת את חתיכות הארטישוק.

אחרי שתיים-שלוש דקות מנערים קלות את המחבת כדי להפריד ממנה את הפריטטה והופכים לטיגון של הצד השני לשתי דקות נוספות לפני שמגישים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות