שקשוקה טבעונית ירוקה ונפלאה

שקשוקה ירוקה ועשירה המלאה בגבינות טבעוניות, מטופו וקשיו, עם מלח הודי שחור שמקנה לה את הטעם המוכר, גם בלי ולו ביצה אחת. מתכון של השפית יוספה בן כהן ממיץ מרק

יוספה בן כהן, שפית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
יוספה בן כהן, שפית אורחת
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
שקשוקת גבינות טבעונית
שקשוקת גבינות טבעונית צילום: תומר אפלבאום

רכיבים

לרוטב:

  • 5-6 גבעולי בצל ירוק
  • צרור פטרוזיליה
  • 6-7 גבעולי סלרי גדולים
  • כף שום כתוש
  • 2 כפיות מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 1 פחית קרם קוקוס או שמנת צמחית
  • 1 כוס מים

לתערובת ה"ביצה":

  • 1 חבילת טופו (כאן השתמשנו ב"קדיתא")
  • ¼ כפית כורכום (לצבע הצהוב)
  • כף קורנפלור
  • 1/2 כפית מלח
  • כף שמרי בירה
  • ¼ כוס שמן זית
  • קורט פלפל לבן
  • ברוקולי קטן מחולק לפרחים
  • 1 סלסלת פטריות
  • 2 כוסות עלי תרד שטופים
  • ½ חבילת "גבינת" קשיו (השתמשנו ב"פריז" של "אוטופי")
  • ½ חבילת "גאודה מעושנת" (למשל, של "טבע האדם")
  • ½ כפית "קאלה נמק" (מלח הודי שחור בעל ניחוח וטעם של ביצים)

הוראות הכנה

מכינים את הרוטב הירוק: טוחנים את כל הרכיבים לרוטב חלק בבלנדר.

מכינים את תערובת ה"ביצה": מפוררים גס את הטופו ומערבבים עם יתר החומרים ומשהים יחד כחצי שעה.

חותכים את הפטריות לרבעים ואת הגבינות חותכים לקוביות בינוניות.

במחבת רחבה בעלת שוליים גבוהים מחממים מעט שמן זית ומטגנים את והברוקולי כ-5 דקות, מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שהן מזהיבות מכל הצדדים.

יוצקים למחבת את הרוטב הירוק. מערבבים פנימה את עלי התרד ומביאים לסף רתיחה.

בעזרת כף מניחים גומות ובהן הטופו המפורר.

מסדרים מעל את קוביות הגבינות ומנמיכים את האש.

מכסים ומבשלים יחד כ-10 דקות.

מסירים מהאש, מפזרים את המלח ההודי השחור (ה"קאלה נמק") ומגישים מיד.

הצעת הגשה: מקשטים בבצל ירוק קצוץ דק, מזלפים שמן זית מעל ומגישים עם לחם טרי.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ