שקשוקת גבינות טבעונית, נפלאה וירוקה - מתכונים לארוחות בוקר - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שקשוקת גבינות טבעונית, נפלאה וירוקה

שקשוקה ירוקה ועשירה המלאה בגבינות טבעוניות, מטופו וקשיו, עם מלח הודי שחור שמקנה לה את הטעם המוכר, גם בלי ולו ביצה אחת. מתכון של השפית יוספה בן כהן ממיץ מרק

6 סועדים דרגת קושי: קל
שקשוקת גבינות טבעונית
תומר אפלבאום
15תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לרוטב:

5-6 גבעולי בצל ירוק

צרור פטרוזיליה

6-7 גבעולי סלרי גדולים

כף שום כתוש

2 כפיות מלח

¼ כפית פלפל שחור

1 פחית קרם קוקוס או שמנת צמחית

1 כוס מים

לתערובת ה"ביצה":

1 חבילת טופו (כאן השתמשנו ב"קדיתא")

¼ כפית כורכום (לצבע הצהוב)

כף קורנפלור

1/2 כפית מלח

כף שמרי בירה

¼ כוס שמן זית

קורט פלפל לבן

ברוקולי קטן מחולק לפרחים

1 סלסלת פטריות

2 כוסות עלי תרד שטופים

½ חבילת "גבינת" קשיו (השתמשנו ב"פריז" של "אוטופי")

½ חבילת "גאודה מעושנת" (למשל, של "טבע האדם")

½ כפית "קאלה נמק" (מלח הודי שחור בעל ניחוח וטעם של ביצים)

הוראות הכנה

מכינים את הרוטב הירוק: טוחנים את כל הרכיבים לרוטב חלק בבלנדר.

מכינים את תערובת ה"ביצה": מפוררים גס את הטופו ומערבבים עם יתר החומרים ומשהים יחד כחצי שעה.

חותכים את הפטריות לרבעים ואת הגבינות חותכים לקוביות בינוניות.

במחבת רחבה בעלת שוליים גבוהים מחממים מעט שמן זית ומטגנים את והברוקולי כ-5 דקות, מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שהן מזהיבות מכל הצדדים.

יוצקים למחבת את הרוטב הירוק. מערבבים פנימה את עלי התרד ומביאים לסף רתיחה.

בעזרת כף מניחים גומות ובהן הטופו המפורר.

מסדרים מעל את קוביות הגבינות ומנמיכים את האש.

מכסים ומבשלים יחד כ-10 דקות.

מסירים מהאש, מפזרים את המלח ההודי השחור (ה"קאלה נמק") ומגישים מיד.

הצעת הגשה: מקשטים בבצל ירוק קצוץ דק, מזלפים שמן זית מעל ומגישים עם לחם טרי.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות