חביתות ירק אישיות

מכינים חביתות אישיות לכולם בבת אחת, והן מתקבלות עסיסיות ואווריריות במיוחד. רעיון מצוין לארוחת בוקר או בראנץ' רבי משתתפים

אוריה גבע
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
חביתות ירק אישיות
אוריה גבע
דירוג הגולשים
2 כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
30 דקות

גיוון: אפשר להחליף את התרד בקייל.

באותה שיטה מכינים חביתיות ירק עם בשר: מחליפים את הגבינות ב-200 גרם בשר בקר או פרגיות טחון. מכינים באותו האופן.

צילום: רמי שלוש
חביתות ירק אישיות.צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

רכיבים

  • תרסיס שמן זית לטיגון ושימון

  • 1 בצל סגול קטן קצוץ דק

  • 1 זוקיני חצוי לאורכו ופרוס דק

  • 1 שן שום קצוצה

  • 200 גרם תרד שטוף וחתוך גס

  • מלח

  • פלפל שחור טחון טרי

  • 1 צרור קטן פטרוזיליה קצוצה

  • 100 גרם גבינת פטה עיזים מפוררת

  • 100 גרם גבינת פקורינו מגוררת גס על פומפייה

  • 4 ביצים

  • 2 כפות קמח

  • 1/3 כוס פירורי לחם

הוראות הכנה

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מחממים מחבת רחבה על להבה בינונית עם מעט שמן זית, מוסיפים בצל סגול ומטגנים 3-4 דקות תוך כדי ערבוב עד שמזהיב. מוסיפים זוקיני ושום, מערבבים ומטגנים 2-3 דקות.

3.  מוסיפים תרד או קייל ומטגנים 2-3 דקות עד שהירוקים מתרככים. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים פטרוזיליה ומסירים מהכיריים. מצננים מעט ומעבירים לקערה.

4. מוסיפים לקערה פטה מפוררת ופקורינו מגוררת, ביצים וקמח ומערבבים.

5. משמנים היטב את השקעים בתבנית בעזרת מברשת או תרסיס ומפזרים מעט פירורי לחם, שיצפו את השקעים המשומנים. מחלקים את המסה באופן שווה לכל השקעים ומפזרים מעט פירורי לחם מלמעלה.

6. אופים כ-15 דקות עד שהחביתות תפוחות וזהובות. מגישים מיד.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ