וופל בלגי מלוח על סלמון כבוש

קינוח או ארוחת בוקר מושלמת ששווה את ההשקעה שלכם

איל לביא, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
איל לביא, שף אורח
וופל בלגי מלוח על סלמון כבושצילום: דניאל לילה

רכיבים

לסלמון כבוש:

  • 500 גרם פילה סלמון עם עור ללא עצמות, שטוף ומנוגב במגבת נייר

  • 500 גרם (2 כוסות) מלח גס

  • 600 גרם (3 כוסות) סוכר

  • 1 כף פלפל שחור גרוס

  • 1 כף זרעי שומר יבשים

  • 1 כף זרעי כוסברה

  • צרור קטן עלי שמיר קצוצים דק

לוופל:

  • 600 מ''ל חלב

  • 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות

  • 1/4 כפית מלח

  • 250 גרם (¾1 כוסות) קמח

  • 8 ביצים

  • 1 מכל (250 מ''ל) שמנת מתוקה

לרוטב הולנדייז:

  • 2 חלמונים

  • 1 כפית חרדל דיז'ון גרגירים

  • מלח

  • פלפל לבן

  • 200 גרם גהי (חמאה מזוקקת)

  • 1 כפית חומץ בן יין אדום

  • 1 כפית עלי טרגון קצוצים

לסלט:

  • 1 כף שמן זית

  • 1 כף מיץ לימון

  • 1/2 אנדיב מופרד לעלים

  • 2 פקעות שומר פרוסות דק

  • 1 זוקיני פרוס לאורכו בעזרת קולפן

  • 4 גבעולי אספרגוס חלוטים

  • 2 צנוניות פרוסות

  • קורט מלח ים אטלנטי

לביצים עלומות:

  • 1 כף חומץ בן יין לבן

  • 8 ביצים

הוראות הכנה

הכנת סלמון כבוש:

מערבבים בקערה גדולה מלח גס, סוכר, פלפל שחור, זרעי שומר וזרעי כוסברה. מפזרים שליש מהתערובת בתבנית מלבנית. מניחים פילה סלמון על התערובת ומפזרים עליו עלי שמיר. מכסים את הסלמון ביתרת התערובת, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-36 שעות.

מוציאים את הסלמון מתערובת הכבישה, שוטפים היטב במים קרים, מנגבים ושומרים במקרר עד שבוע .

הכנת וופל בלגי:

מבשלים בסיר 350 מ"ל (½1 כוסות) חלב, חמאה ומלח עד לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים קמח בבת אחד וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד שנוצר בצק אחיד שנפרד בקלות מדפנות הסיר.

בקערה נפרדת מערבבים ביצים, שמנת מתוקה ואת יתרת החלב. מוסיפים את התערובת תוך כדי ערבוב לסיר ומערבבים עד שמתקבל בצק נוזלי. מסירים מהכיריים ומצננים שעתיים.

אופים את הוופל במכשיר וופל בלגי או על הכיריים עד שהוא זהוב.

הכנת רוטב הולנדייז:

טורפים בקערה חלמונים, חרדל, מלח ופלפל לבן. מניחים את הקערה על בן מארי ומבשלים תוך כדי טריפה כדקה עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים באיטיות חמאה מזוקקת תוך כדי טריפה.

מוסיפים טרגון ומתקנים תיבול. מסירים מהכיריים. משתמשים ברוטב החם או שומרים מחוץ למקרר עד שעתיים (הרוטב מתפרק בקירור ולכן מומלץ להכינו סמוך להגשה)

הכנת סלט אנדיב:

מערבבים את כל מצרכי הסלט בקערה, סמוך ככל האפשר להגשה.

הכנת ביצה עלומה:

מרתיחים מים וחומץ בסיר קטן. מנמיכים את הלהבה כך שהמים יישארו בבעבוע עדין.

שוברים ביצה לתוך קערית. בעזרת כף, יוצרים מערבולת במרכז הסיר ומחליקים לתוכה את הביצה. מבשלים במשך דקה-שתיים, עד שהחלבון מתבשל אך החלמון עדיין נוזלי. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים בעדינות על נייר סופג.

הרכבת המנה:

מניחים על כל צלחת וופל בלגי, עורמים מעליו 2-3 כפות הסלט. פורסים את הסלמון הכבוש לפרוסות דקות, מניחים כמה פרוסות מעל הסלט ומעליהן ביצה עלומה. מזלפים מרוטב ההולנדייז החם ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ