שקשוקה עם אפונה ובצל ירוק

כשהמקרר ריק, תמיד אפשר להכין שקשוקה, כשאפשרויות האלתור בה בלתי נגמרות. תודו שאף פעם לא חשבתם לשלב אפונה בשקשוקה. ובכן, המנה הזו עומדת להפתיע אתכם

שי לי ליפא
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
שי לי ליפא
שקשוקה אפונה ובצל ירוק.צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו

רכיבים

  • 2 כפות שמן זית

  • 3 בצלים ירוקים פרוסים לטבעות דקות (החלק הלבן והירוק)

  • 1/2 כפית כמון

  • 1 שקית (800 גרם) אפונה קפואה

  • 1 קופסה קטנה (400 גרם) קוביות עגבניות משומרות

  • 1/2 כוס מים מינרליים או מסוננים

  • מלח ופלפל שחור

  • 6 ביצים

הוראות הכנה

מחממים מחבת גדולה ורחבה על להבה בינונית. מוסיפים שמן, בצל ירוק וכמון ומאדים דקה-שתיים, עד שהבצל מתרכך.

מוסיפים אפונה, עגבניות ומים ומביאים לרתיחה. ממליחים, מפלפלים ומבשלים ללא כיסוי כחמש דקות, עד שהאפונה מתרככת.

יוצרים שש גומות קטנות ברוטב ושוברים לתוכן ביצים אחת-אחת.

מכסים ומבשלים 3-5 דקות, תלוי במידת העשייה הרצויה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ