רז רהב, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רז רהב, שף אורח
דירוג הגולשים
2 כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
45 דקות + לילה ליצירת הלאבנה
רושטי בטטה סגולה עם לאבנה וביצי סלמון של שף רז רהב.צילום: בן יוסטר

רכיבים

  • 1 חופן ביצי סלמון

  • מלח אטלנטי

  • 1 חופן עלי בזיליקום מיקרו

לרושטי בטטה:

  • 20 גרם חמאה

  • 1 בצל קצוץ דק

  • 1 שן שום קצוצה

  • 150 גרם גבינת עיזים רכה (כמו פרומעז)

  • 4 בטטות סגולות בינוניות קלופות מגוררות וסחוטות היטב

  • מלח ופלפל שחור שחור

ללאבנה:

  • 400 גרם יוגורט 4.5% שומן

הוראות הכנה

הכנת רושטי הבטטה:

מחממים במחבת את החמאה, מטגנים את הבצל והשום עד שהם מזהיבים קלות ומוסיפים את הגבינה עד להמסה. מסירים מהאש.

מוסיפים את הבטטות לתערובת הבצל ומתבלים. יוצרים מהתערובת עיגולים (אפשר להיעזר ברינג) ואופים במשך 13 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, עד שהרושטי פריך וזהוב.

הכנת ההלאבנה:

מניחים את היוגורט בבד חיתול מעל מסננת ומעל סיר. שומרים במקרר מכוסה למשך לילה. שומרים את הגבן בקופסה סגורה במקרר.

הרכבת המנה:

מניחים במרכז כל צלחת את הרושטי, מורחים בנדיבות מהלאבנה ומסדרים מעל ביצי סלמון ועלי מיקרו בזיליקום.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ