ביצים עלומות עם תרד מאודה ועגבניות

ארוחת בוקר צבעונית ובריאה. מגישים עם טוסטים או לחם טרי ופותחים את היום כמו שצריך

שי לי ליפא
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
שי לי ליפא
ביצים עלומות עם תרד מאודה ועגבניות.צילום: דניה ויינר

רכיבים

לביצים:

  • 2 ביצים טריות

  • 2 ליטר מים

  • 2 כפות חומץ לבן

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

לתרד:

  • 1 כפית שמן זית

  • 100 גרם תרד טרי

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

לעגבניות:

  • 4 עגבניות שרי תמר גדולות חצויות

  • שמן זית

  • מלח גס

  • פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

1. הכנת התרד: מחממים מחבת עם שמן זית על להבה בינונית ומאדים תרד 2-3 דקות, עד שמתרכך מעט. מכבים את האש ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

2. הכנת העגבניות: מחממים מחבת פסים כבדה על להבה גבוהה. מורחים את חצאי העגבניות בשמן זית וחורכים כל עגבנייה כדקה-שתיים מכל צד. ממליחים ומפלפלים.

3. הכנת הביצים: מביאים לרתיחה מים וחומץ בסיר בינוני. שוברים ביצה לקערית ומחליקים בעדינות לנוזל הרותח. מבשלים כשלוש דקות ומוציאים בעזרת כף מחוררת. מבשלים כל ביצה בנפרד.

4. הרכבת המנה: מסדרים עלי תרד על פרוסות לחם או טוסט, מניחים עליהם את הביצים ומגישים עם העגבניות הצלויות.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ