ים של דגים

מה אתם מעדיפים, דג כבוש בבוקר או אפוי בצהריים? שלושה מתכוני דגים לכל ארוחה של היום

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מתן שופן

אחד הזיכרונות הראשונים שלי הנקשר לאוכל מתרחש בבית שבו נולדתי: אמי ואני מנשנשים בהנאה דגים מלוחים ישר מהצנצנת, ולי עדיין לא מלאו חמש שנים. המנהג הזה נפסק כאשר אחי הבכור, סוכן חברות משמעותי בחיי, הטיל וטו על אכילת דגים. מאז ועד לפני שלוש שנים שמרתי על ברית האחים, שאליה הצטרף גם אח הזקונים, והתנזרתי מדגים – למרות שגדלתי על חופו של מפרץ אילת, ואבי נהג לעתים לצאת אל הים ולחזור עם ארסים תוקפניים. היום אני משתדל להשלים את הפער, לא בכמות אלא באיכות. גם ככה מצב הדגה בארץ אינו מזהיר, בלשון המעטה, בשל חמדנות ותקנות דיג שאינן מצליחות לשמור על האיזון הטבעי של הים.

תגיות:

מתן שופן

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ