ניוקי, מאפינס ועוד דברים שעושים מדלעת

ניוקי איטלקי? מאפינס אמריקאיים? סלט צפון־אפריקאי? את כולם אפשר להכין, רגע לפני בוא היורה, מדלעת

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מתן שופן

אולי באשמת האמריקניזציה ושגעת ליל כל הקדושים שלהם – הדלעת נתפשת כמסמלת את הסתיו. מודה שגם אני נתפסתי במלכודת המתיקות הזאת כאשר פסעתי ברחובות ניו יורק באוקטובר, ונדמה היה שכל העיר התכסתה בכתום: החצרות הקטנות, דוכני השווקים וכמובן המסעדות והקונדיטוריות שהציעו מאכלי דלעת רבים ואפילו בירה דלעת.

אבל למעשה, הדלעת היא פרי קייצי. שי שבח, ממייסדות החווה החקלאית "קיימא בארותיים" שבעמק חפר, מסבירה כי התפישה המוטעית שזהו פרי סתווי התקבעה בזכות חיי המדף הארוכים של דלועים ויכולת השימור שלהן לאורך זמן; אם כי המתנה ארוכה מדי לפני אכילתן פוגמת בעסיסיותן. הקיץ, היא מציינת, שתלו לראשונה דלעות בחווה. "אחד הגילויים המדהימים שלנו היה שהמרק של הקוסקוס הוא בכלל מרק ירקות קייצי", היא מספרת בחיוך.

מתן שופן

כותב מתכונים בגלריה שישי, בעל הבלוג "טוניס שולחן"

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ