הסלטים שקשה להפסיק לאכול אותם למרות שהם רק הפתיח של הארוחה

הם קלים להכנה, טעימים לתפארת, ומבטאים להפליא את העונה שבחוץ, אבל זהירות: הפיתוי לזלול אותם עלול לחייב פתיחת כפתור כבר בתחילת הארוחה. שלושה סלטים למרכז השולחן

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מתן שופן

תקראו להם פתיחים, מאזטים, או בכל שם אחר שתבחרו. הסלטים, לרוב מבושלים, המוגשים למרכז השולחן בתחילת הארוחה, הם החלק האהוב עלי בערב של שבת או חג. הם מוגשים בשפע, אבל בצלוחיות קטנות, משום שתמיד קיימת הסכנה כי נשבע מהם עוד לפני שתוגש בכלל המנה הראשונה.

אוהבים לבשל? הצטרפו לקבוצת הפייסבוק של מדור האוכל

לא תמיד אפילו זה עוזר. אומרים שאין חכם כבעל ניסיון, אך כנראה הוא לא ניצב מעולם מול משלחת סלטים טובים; כי לא משנה מה הבטחנו לעצמנו בסיום הארוחה של השבוע שעבר, הפיתוי גדול, ואי אפשר באמת לעצור מלאכול אותם עד שהם מפונים בכוח מן השולחן. כמין עובדה מוגמרת מראש, אנחנו מוצאים את עצמנו פותחים כפתור עוד לפני המנה העיקרית.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ