שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

כך תכינו כיסונים אסיאתיים בבית

מיפן דרך גרוזיה ועד פולין, כיסונים מאודים הם אחד המטעמים האהובים מכולם

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מתן שופן

אף שככלל המטבח האסיאתי זר לי, חיבתי אליו רבה. גיוזות יפניות עם טעמים של אוממי אהובות עלי במיוחד – ולא רק הן אלא כיסונים מאודים בכלל: אם אלה קרפלך מזרח־אירופיים עם הרים של בצל מטוגן היטב ואם חינקלי גרוזיני עשיר.

אפשר להשתמש במושג פאן־אסיאתי, או פיוז'ן, כדי לתאר את המתכונים המובאים פה, אך איני מתיימר לאותנטיות במטבח זה. ודווקא עובדה זו מאפשרת לי יותר חופש פעולה. ברגע שיש בידי טכניקות בסיסיות, אני יכול לשלב ולשחק כראות עיני וטעם חיכי עם הטעמים וחומרי הגלם.

תגובות