תאכלו את הלב. או לפחות תכינו ארטישוק

בטמפורה, עם דג או כסלט: דברים שעושים עם ארטישוק

מתן שופן
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מתן שופן

שיח הארטישוק מרהיב במוזרותו. הוא מתנשא לגובה של כמטר וחצי ושולח לכל עבר גבעולים עבים אשר בקציהם פרח הארטישוק. אלו, המיועדים לאכילה, נקטפים טרם פריחתם הסגולה. הארטישוק בשיא עונתו לקראת האביב ולכן מזוהה עם עונה זו, אך למעשה כבר מהסתיו ניתן למצוא אותו בשווקים ואצל הירקנים.

במטבח המסורתי של משפחתי הארטישוק מככב בתבשילים של חג הפסח, אך גם בסלטים הפותחים את ארוחת ערב שבת במשך החורף. לעתים הארטישוקים מוגשים בשלמותם, לאחר שבושלו במים, וכל יושבי השולחן מתרכזים במטלה אחת; טובלים עלה־עלה במיץ של לימון ומלח עד שנגמרים העלים והלב נחשף. לעתים, לעומת זאת, מכינים מלבבותיהם סלט מבושל ופיקנטי עם כמות נכבדת של לימון.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ