קלמנטינה בסלט? ערק-אשכוליות בעוף? זה הזמן לפירות הדר
מנה ראשונה, עיקרית וקינוח - כולן עם פירות הדר
מספטמבר ועד אפריל, בדיוק בתקופה שמזג האוויר הקר מאתגר את המערכת החיסונית שלנו, מפציעים להם פירות ההדר ומספקים חיסון טבעי של ויטמין סי, מלא בעסיס ועטוף בקליפה עבה ובשרנית. יוצא דופן הוא הלימון, שזמין רוב השנה. לשחקנים המרכזיים במגרש הזה – התפוז, הקלמנטינה, האשכולית והפומלה – מצטרפים גם האתרוג והיוזו היפני, שצובר פופולריות בארץ, אם כי קשה מאוד להשיגו. וישנה גם הפומלית, ההכלאה בין אשכולית לפומלה, שנחשבת לבריאה ביותר.
מתן שופן
כותב מתכונים בגלריה שישי, בעל הבלוג "טוניס שולחן"