ערמונים? זה בדיוק הזמן הנכון

בעוגת שוקולד, במרק או בניוקי - הערמונים מוסיפים לא רק טעם וערכים תזונתיים גבוהים, אלא גם ארומה של חורף אירופי

מתן שופן
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מתן שופן

ערמונים המתפצחים במחבת רותחת יש בכוחם לגרום אפילו לינואר באילת להיראות כמו חורף באירופה. אבי, שבצעירותו טס בעקבות אהבתו לאמי עד לפריז ועבד שם בשוק, ספג את האווירה, ובילדותנו היה קולה לנו בחורף המזויף ערמונים לעת ערב. כנראה הדבר היחיד שידע אז להכין במטבח, אבל בהצלחה רבה.

הערמונים נהנים מפופולריות גדולה, ולא בכדי. לאגוזים האלה יש טעם משובח וערכים תזונתיים גבוהים, בין השאר אחוז שומן נמוך ועושר בחלבונים ובסיבים תזונתיים. למרות זאת בארץ לא מגדלים אותם, לפחות לא בהיקף מסחרי; ראמי רינאווי, מחברת "אלטאי" המשווקת ערמונים בישראל, מייחס זאת לעובדה שלעץ הערמונים דרושות שנים רבות כדי להתחיל לתת פרי. הערמונים הנמכרים כאן הם מיובאים אם כך, לרוב מטורקיה ומסין. ואם ערמונים חשוב לבחור נכון בכל מקרה, על אחת כמה וכמה כשהם עוברים דרך ארוכה כזאת. רינאווי מדגיש שיש זנים רבים של ערמונים, באיכויות ובטעמים שונים, אבל כלל האצבע לזיהוי הטובים שבהם הוא קליפה קשיחה (היא לא חייבת להיות מבריקה במיוחד), ללא עובש, שנראה כמו כתמים לבנים קטנים.

תגיות:

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ